Nasıl Yapılır? Windows 11 için Wi-Fi'yi Optimize Etmek İçin Tercih Edilen Bant Ayarları Nasıl Kullanılır?

1000179856.jpg

Wi-Fi ağları genellikle iki ayrı frekans bandı kullanır - 2,4 GHz ve 5 GHz. Bunları ayırmanın kolay bir yolu, 2,4 GHz'i daha yavaş, ancak daha iyi menzile sahip, 5 GHz'i ise daha hızlı, ancak uzun mesafelerde o kadar iyi olmayan bir seçenek olarak düşünmektir.

Windows 11, herhangi bir anda en iyi kullanılabilir sinyale sahip olan bantta otomatik olarak ayarlanacak şekilde programlanmıştır. Koşullara bağlı olarak 2,4 GHz ile 5 GHz arasında dalgalanabilir, ancak Windows 11 için hangi bandı kullanacağınıza karar vermek üzere tercih edilen bant ayarlarını belirleyebilirsiniz.

Windows 11 için Tercih Edilen Bant Ayarlarını Belirleyin:

Adım 1. Aygıt Yöneticisi'ni açın. Bunu, arama çubuğuna "Aygıt Yöneticisi" yazıp en üstteki seçeneğe tıklayarak veya Başlat simgesine sağ tıklayıp açılan menüde "Aygıt Yöneticisi"ni bularak yapabilirsiniz.

1000179862.jpg

Adım 2. Aygıtlar listesinde ilerleyerek “Ağ bağdaştırıcıları”nı bulun ve tam bağdaştırıcı listesini açmak için yanındaki küçük oka tıklayın.

1000179863.jpg

Adım 3. Adında “Wi-Fi” olan ağ bağdaştırıcısını bulun. Üzerine sağ tıklayın ve “Özellikler”i seçin.

1000179864.jpg

Adım 4. “Gelişmiş” sekmesine gidin. “Tercih Edilen Bant” olarak işaretlenmiş ayarı bulun ve seçin. Daha sonra sağ tarafta tercih ettiğiniz bandı ayarlamak için kullanabileceğiniz küçük bir açılır menü göreceksiniz. “Tercih yok” seçeneğini seçebilir veya 2,4 GHz veya 5 GHz'i tercih edecek şekilde ayarlayabilirsiniz. İşiniz bittiğinde ayarlarınızı kaydetmek için “Tamam”a tıkladığınızdan emin olun.

1000179865.jpg

Windows 11'de Wi-Fi Bant Bağlantınızı Nasıl Doğrularsınız

Artık Windows 11 için tercih ettiğiniz bant ayarlarını nasıl yapacağınızı bildiğinize göre, cihazınızın hangi bandı kullandığını istediğiniz zaman söylemenin hızlı ve kolay bir yolu da var. Bunun için herhangi bir ekstra araca ve uygulamaya ihtiyacınız yok; sadece "Ayarlar" menüsüne hızlıca bir göz atmanız yeterli olacaktır.

Adım 1. Başlat menüsündeki kısayolu kullanarak veya “Windows” ve “I” tuşlarına aynı anda basarak “Ayarlar”a gidin.

1000179866.jpg

Adım 2. “Ağ ve internet”e tıklayın. Sayfanın üst kısmındaki “Özellikler” başlığı altında 5GHz veya 2,4GHz üzerinden bağlanıp bağlanmadığınızı göreceksiniz.

1000179867.jpg

Adım 3. Hangi banda bağlı olduğunuzu hemen göremiyorsanız, “Özellikler”e tıklayın ve hangi Wi-Fi bandının etkin olduğunu görmek için “Ağ bandı” kısmını arayın.

1000179868.jpg

Hangi bandı tercih edeceğiniz, ne yaptığınıza ve cihazınıza göre nerede bulunduğunuza bağlıdır.

Yönlendiriciden uzakta olabileceğiniz, ağda çok sayıda cihaz bulunduğu veya bilgisayarınız ile yönlendirici arasındaki sinyalin duvarlar tarafından engellendiği durumlarda 2,4 GHz'i seçin.

Yönlendiriciye yakınsanız ve oyun oynama, yayın izleme ve büyük dosyaları indirme gibi etkinlikler için en yüksek hıza ihtiyacınız varsa 5 GHz'i tercih edin.

Etiketler
tercih edilen bant ayarları nasıl kullanılır wi-fi'yi optimize etme windows 11 için wi-fi'yi optimize etmek
Üst Alt