Nasıl Yapılır? Windows 11 Odak Yardımı Açılmaya Devam Ediyor Sorunu Düzeltme Yöntemleri

• Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 207
1000049049.png

Genellikle, sıkı bir işte çalışırken bildirim almamak iyi bir şeydir. Focus Assist (veya Windows 11'deki "Rahatsız etmeyin" modu) tam olarak bunu yapmayı amaçlar. Ancak araç mükemmel değildir.

Bildirim çubuğunuzu açarsanız ve Odaklanma Yardımı'nın görünürde hiçbir sebep yokken açıldığını fark ederseniz, Slack, Teams veya diğer üretkenlik araçlarından hayati önem taşıyan mesajları alamıyor olabilirsiniz. Windows Odaklanma Yardımı (Windows 11) sürekli açıldığında sorunu düzeltmenin birkaç yolu vardır.

1. Yöntem Windows 11'de Rahatsız Etmeyin Otomatik Kurallarını Devre Dışı Bırakma​

Windows 11'de Odaklanma Yardımı veya "Rahatsız Etmeyin" modunu açmanın üç ana yolu vardır: manuel olarak, zamanlama yoluyla veya otomatik kurallar aracılığıyla. Özellik açılmaya devam ederse, son iki seçenek neden olabilir.

Adım 1. Sistem Ayarlarınıza gidin (“Windows + I” kısayolunu kullanabilir veya arama çubuğunu kullanabilirsiniz).

Adım 2. Sağ taraftaki “Sistem” sekmesine girin ve “Bildirimler”i açın.

1000049050.jpg

Adım 3. “Rahatsız etmeyin modunu otomatik olarak aç” seçeneğini seçin.

1000049051.jpg

Adım 4. Alt menüdeki tüm seçeneklerin işaretini kaldırın.

1000049052.jpg

2. Yöntem Odaklanma Yardımı Otomatik Ayarlarını Devre Dışı Bırakma (Windows 10 ve Daha Eski Windows 11 Sürümleri)​

Windows 11 bilgisayarınızı bir süredir güncellemediyseniz, Odaklanma Yardımı seçeneği Ayarlar menüsünün farklı bir bölümünde olabilir, ancak süreç hemen hemen aynıdır.

Adım 1. Bilgisayarınızda Ayarlar'ı açın. Bunu ya “Windows + I” klavye kısayolu ile ya da arama çubuğu aracılığıyla yapın.

Adım 2. Soldaki “Odaklanma Yardımı” sekmesine gidin. Eğer görmüyorsanız, “Bildirimler”e gidin.

1000049053.jpg

Adım 3. “Otomatik kurallar” bölümünde tüm seçenekleri kapatın.

Bu seçeneklerin "kalıcı" hale gelmesi için bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekebilir.

3. Yöntem Windows Odak Yardımı'nın (Windows 11) Açılmaya Devam Etmesini Düzeltmek İçin Saati ve Tarihi Ayarlayın​

Bazı durumlarda, saat ve tarih ayarınız farklı bir saat dilimindeki çalışma saatleri sırasında Odaklanma Yardımı'nın (veya "Rahatsız Etmeyin") açılmasını sağlayabilir. Bu, saat dilimlerinizi yakın zamanda değiştirdiyseniz ancak bilgisayarınızı manuel saat ayarlarını kullanacak şekilde ayarladıysanız olabilir. Bunu düzeltmek için otomatik bir tarih-saat ayarı kullanabilirsiniz.

Adım 1. Windows Ayarlarına gidin (“Windows + I” kısayolu).
Adım 2. Sol taraftaki “Zaman ve Dil” sekmesine gidin.

1000049054.jpg

Adım 3. Seçenekler listesinden “Tarih ve saat” menüsünü seçin.
Adım 4. En üstteki iki seçeneği “AÇIK” konumuna getirin (Saat dilimini otomatik olarak ayarla ve Saati otomatik olarak ayarla).

1000049055.jpg

Adım 5. Saatiniz düzgün güncellenmiyorsa “Şimdi senkronize et”e tıklayın.

4. Yöntem Odaklanma Yardımını Kalıcı Olarak Kapatmak İçin Kayıt Defteri Düzenleyicisini Kullanın​

Windows bildirim ayarları kayıt defteri veritabanı aracılığıyla etkinleştirilir ve bunu değiştirmek için stok Kayıt Defteri Düzenleyicisi uygulamasını kullanabilirsiniz. Bu şekilde, "Ayarlar"a ne koyarsanız koyun, seçeneği kalıcı olarak kaldırabilirsiniz.

Adım 1. Windows arama çubuğunu açın ve “regedit” yazın.
Adım 2. Varsayılan seçenek olarak “Kayıt Defteri Düzenleyicisi”ni seçmelisiniz. Sonucun sağındaki “Yönetici olarak çalıştır”ı seçin.

1000049056.jpg

Adım 3. Uygulamayı açmak için Kullanıcı Hesabı Denetimi açılır penceresinde “Evet”e tıklayın.
Adım 4. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nde “Dosya” sekmesine gidin ve “Dışa Aktar”ı seçin.

1000049057.jpg

Adım 5. Dosyaya istediğiniz adı verin (genellikle tarih, saat ve amaç yeterli olur), dosyayı yerleştirmek istediğiniz klasörü seçin ve “Kaydet”e tıklayın.

1000049058.jpg

Adım 6. Soldaki gezinme menüsünü kullanarak Computer\HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Notifications gidin.

1000049059.jpg

Adım 7. “Sessiz Saatler” ve “Ayarlar” alt klasörlerinde, “Odaklanma Yardımı”, “Rahatsız Etmeyin” veya “Sessiz Saatler” ile ilgili tüm kayıtları bulun ve bunları 0 olarak değiştirin.
Adım 8. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nden çıkın, değişiklikler otomatik olarak uygulanacaktır.

5. Yöntem Grup İlkesi Düzenleyicisini Kullanma​

Grup İlkesi Düzenleyicisi varsayılan olarak yalnızca Windows Pro ve Enterprise kullanıcıları için kullanılabilir ancak Windows Home aygıtlarında izin vermek için sistemi "jailbreak" etmenin birkaç yolu vardır. Bu, yardımcı olma olasılığı en düşük yöntemlerden biridir, bu nedenle bunu son çareler arasında düşünün.

Adım 1. Çalıştır uygulamasını açmak için “Windows + R” tuşlarına basın.
Adım 2. Uygulamayı çalıştırmak için “ ” yazın gpedit.msc ve Enter'a basın. Kullanıcı Hesabı Denetimi'ni kabul etmeniz gerekebilir.

1000049060.jpg

Adım 3. Aşağıdakilere gidin: Kullanıcı Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Başlat Menüsü ve Görev Çubuğu > Bildirimler
Adım 4. Odaklanma Yardımı veya “Rahatsız Etmeyin” ile ilgili tüm politikayı kontrol edin, ardından “Devre Dışı” veya “Yapılandırılmamış” olarak ayarlayın.

Etiketler
odak yardımı devre dışı bırakma odak yardımı sorunu çözümleri windows 11 bildirim sorunu windows 11 odak yardımı kapatma
Üst Alt