Nasıl Yapılır? Windows Dizüstü Bilgisayarınıza RAM Nasıl Takılır?

  • Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 77
1000131446.jpg

Dizüstü Bilgisayarınızın RAM'ini Nasıl Yükseltirsiniz?​

Dizüstü bilgisayarınızda fazladan bir RAM yuvası varsa , mevcut RAM kapasitesini yükseltmek için bunu kolayca kullanabilirsiniz. Uyumlu RAM'e sahip olduğunuzda, dizüstü bilgisayarınızı kapatın ve güç kablosu dahil tüm çevre birimlerini çıkarın. Ardından, yükseltme işlemini tamamlamak için aşağıdaki adımları izleyin.

Adım 1: Dizüstü bilgisayarınızı ters çevirin ve yumuşak bir yüzeye koyun. Tüm vidaları dikkatlice açmak için bir tornavida kullanın.

unscrew-the-back-1024x815.png

Adım 2:
Açıklığa bir kart veya ince bir plastik parça yerleştirin ve arkasını dikkatlice açın .

open-the-back-1024x474.png

Adım 3: Boş RAM yuvasını bulun . Genellikle mevcut RAM'in hemen altında veya yanında bulunur.

locate-the-RAM-slot-1-1024x474.png

Adım 4: Yeni RAM'i alın ve RAM'deki çentik yuvayla hizalanana kadar açılı bir şekilde yerleştirin. Tamamen yerleştirdiğinizden emin olun.

Ardından, yan klipsler yerine oturana kadar yeni RAM'i aşağı doğru itin . Arka kapağı kapatın ve arka kapak ile dizüstü bilgisayar arasında boşluk olmadığından emin olun. Vidaları sıkın, dizüstü bilgisayarı çevirin ve tamamdır.

Dizüstü Bilgisayarınızın RAM'inin Yükseltilip Yükseltilmediğini Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?​

RAM yükseltmesini tamamladıktan sonra, yükseltmenin başarılı olup olmadığını kontrol etmek için Görev Yöneticisi'ni kullanabilirsiniz . Bu şekilde RAM yükseltmenizin gerçekleştiğinden ve yeni RAM'in şu anda kullanımda olduğundan emin olabilirsiniz. İşte yapmanız gerekenler.

Adım 1: Görev Yöneticisi'ni açın ve Performans sekmesine gidin, Bellek'i seçin.

Adım 2: Şimdi, şu anda ne kadar RAM'in mevcut olduğunu kontrol edin. Ayrıca kaç yuvanın kullanımda olduğunu da görebilirsiniz.

check-if-RAM-is-installed-1024x547.png

Mevcut kuruluma fazladan bir RAM eklediyseniz, kullanılabilir yuva sayısına bağlı olarak 2/2 veya 2/4 olarak gösterilmelidir. Aksi takdirde, RAM yükseltmesinde sorun gidermeniz gerekebilir.
 
Etiketler
dizüstü bilgisayarınıza ram nasıl takılır ram nasıl takılır windows bilgisayara ram nasıl takılır
Üst Alt