Nasıl Yapılır? Windows Fotoğraflar Uygulamasının Arka Plan Rengi Değiştirme Yöntemi

1000181011.jpg

Yöntem 1: Fotoğraflar Uygulaması Aracılığıyla Arka Planı Değiştirme​

Varsayılan olarak, Fotoğraflar uygulaması işletim sistemi tarafından belirtilen renk modunu görüntüler. Ancak, sistem rengini değiştirmek yerine (bu diğer yerel Windows uygulamalarını etkiler), Fotoğraflar uygulamasında renk modları arasında hızla geçiş yapmak için yerleşik geçişler bulunur.

Not: İşlem hem Windows 10 hem de Windows 11 için benzerdir.

Adım 1: Fotoğraflar uygulamasını başlatın > üst çubuktaki dişli simgesine tıklayın.

1000181012.jpg

Adım 2: Ayarlar penceresinde, Temayı özelleştir açılır menüsünden Fotoğraflar uygulaması için arka plan rengini seçin.

1000181013.jpg

Yöntem 2: Windows Ayarları Aracılığıyla Arka Plan Rengini Değiştirme​

Windows Fotoğraflar uygulamasının Windows'un renk temasına otomatik olarak uymasını istiyorsanız , Ayarlar uygulamasında bir değişiklik yapmalısınız. Yapmanız gerekenler şunlardır:

Adım 1: Fotoğraflar uygulamasını açın > dişli simgesine tıklayın > Temayı özelleştir açılır menüsünden Windows varsayılanını seçin.

1000181014.jpg

Adım 2: Ayarlar uygulamasını açmak için Windows + I tuşlarına basın . Ardından Kişiselleştirme > Renkler'e gidin > Modunuzu seçin açılır menüsünden istediğiniz renk temasını seçin.

1000181015.jpg

Windows 10 için Ayarlar uygulamasını açın , Kişiselleştirme > Renkler'i seçin . Modunuzu seçin açılır menüsünden istediğiniz renk temasını seçin.

1000181016.jpg

Bundan sonra Windows Fotoğraflar uygulamasının arka plan rengi Ayarlar'da seçtiğiniz renk temasıyla eşleşecektir.

Etiketler
fotoğraflar uygulaması arka plan rengi değiştirme windows fotoğraflar uygulaması arka plan rengi
Üst Alt