Phone Link'i bilgisayarınıza veya dizüstü bilgisayarınıza yüklediniz ve telefonunuzu uygulamaya bağladınız. Artık kendi küçük telefon tabanlı ekosisteminiz var - Windows cihazınızı telefonunuz gibi kullanabileceğiniz bir ekosistem.
1. Püf Noktası: Metin Mesajlarını Alma ve Gönderme
Temel bilgilerle başlayalım ve Phone Link'in mesajlarınızı nasıl yönetmenizi sağladığından bahsedelim. Uygulamayı açar açmaz varsayılan olarak "Mesajlar" sekmesine yönlendirileceksiniz ve en son mesaj dizilerinizden yaklaşık 10 tanesini göreceksiniz. Bunlardan birine tıklayın ve şu şekilde bir ekran göreceksiniz:"Mesaj Gönder" kutusunu görüyor musunuz? Bunu, telefonunuzda yaptığınız gibi sohbet içinde metin mesajları yazmak ve göndermek için kullanabilirsiniz.
Aşağıdaki adımları izleyerek yeni metin dizileri de başlatabilirsiniz.
Adım 1. “Mesajlar” yazan yerin sağındaki metin simgesine tıklayın.
Adım 2. Telefonunuzun adres defterinde bulunan birinin adını veya telefon numarasını sağ taraftaki tabeladaki metin kutusuna girin. Yeni metin dizinizi açmak için uygun seçeneğe tıklayın.
Oradan, bu PC tabanlı metin dizisini kullanarak metinler yazabilir (ve alabilirsiniz). Daha da iyisi, dizi telefonunuzda da görünecek, böylece hareket halindeyken mesajlaşabilir ve Windows cihazınıza geri döndüğünüzde sohbetinize devam edebilirsiniz.
Püf Noktası 2: Telefonunuzdan Fotoğrafları Çıkarın
Phone Link, telefonunuzun galerisinden Windows cihazınıza resim çekmenize olanak tanır. Ancak bir sorun var: yalnızca Phone Link kullanarak çektiğiniz fotoğraflara erişebilirsiniz. Bu, temel bir bağlantınız olduğunda galeri resimlerinin indirilemeyeceği anlamına gelir.Yine de kullanımı oldukça basit ve oldukça hoş bir özellik:
Adım 1. Ekranın üst kısmından “Fotoğraflar” seçeneğini seçerek Phone Link’te en son çektiğiniz telefon fotoğraflarını görüntüleyin.
Adım 2. Windows cihazınıza taşımak istediğiniz fotoğrafa sağ tıklayın ve beliren menüden ne yapmak istediğinizi seçin. Görüntüyü cihazınıza kopyalama veya kaydetme seçeneği de dahil olmak üzere tüm standart seçeneklere sahipsiniz. Hatta Phone Link'i kullanarak fotoğrafı telefonunuzdan silebilirsiniz.
Püf Noktası 3: Mobil Veri Üzerinden Telefonunuzdan Windows Cihazınıza Senkronizasyon Yapın
Belki dünyadaki en iyi Wi-Fi bağlantısına sahip değilsinizdir ancak mobil veri planınız kaya kadar sağlamdır. Telefonunuzu Phone Link ile senkronize etmeye çalıştığınızda bu bir sorundur. Ancak bu, Phone Link uygulamasında bulunan akıllı bir senkronizasyon seçeneğiyle çözebileceğiniz bir sorundur.
Adım 1. “Ayarlar”a girmek için Phone Link uygulamasının sağ üst köşesindeki dişli simgesine tıklayın.
Adım 2. Ayarlardaki “Özellikler” seçeneğine gidin ve “Ek ayarlar” bölümünde “Mobil veri üzerinden senkronize et”i bulun.
Adım 3. “Mobil veri üzerinden eşitle”nin yanındaki aşağı okuna tıklayın ve “Wi-Fi'ye bağlı olmadığımda mobil veri üzerinden eşitlemeye izin ver”in yanındaki kutuyu işaretleyin.
Artık telefonunuz, Wi-Fi bağlantınız olsun veya telefonunuzun veri planına güvenin, Windows Phone Link ile senkronize edilebilir (veya tam tersi).
4. Püf Noktası: Temel Telefon Ayarlarıyla Uğraşın
Bu son numara bizi her şeyden daha çok eğlendiriyor, ancak bunu eylem halinde görmek harika. Phone Link'i kurduğunuzda, ekranın sol üst kısmında temel bir telefon durum simgeleri seti göreceksiniz. Telefonunuzun ses seviyesi ve "Rahatsız Etmeyin" simgesi gibi standartlarınız ve pil ve Wi-Fi ayarlarınız var.Telefonunuzdaki tüm bu seçenekleri açıp kapatabilirsiniz ve anında Phone Link'te görünecektir. Telefonumuzu kullanarak sesi açtığımızda ne olduğuna bir bakın:
Telefon Bağlantısı ses simgesi de, telefonda tam olarak neler olduğunu göstermek için yanar. Ayrıca, telefonunuzdaki uygulama için bildirim izinlerini ayarladığınız sürece Telefon Bağlantısı üzerinden geçiş yapabilirsiniz; bu da size tam iki yönlü kontrol sağlar.