Windows'ta Belleği Boşaltmak İçin Boş Bekleme Listesi Nasıl Kullanılır?
Empty Standby List, Windows'ta belleği boşaltmanıza olanak tanıyan küçük bir komut satırı uygulamasıdır. İndirin ve komut satırı kök yolunuza yapıştırın . Bu araç, özellikle farklı bellek listelerini temizleyerek sisteminizin performansını optimize etmek istiyorsanız kullanışlıdır. Bu aracı etkili bir şekilde kullanmak için adımlar aşağıdadır. İşte nasıl kullanılacağı:Adım 1: Boş Bekleme Listesi yardımcı programını indirin ve dosyayı bilgisayarınızda Bu Bilgisayar > C:\ konumuna taşıyın.
Adım 2: Başlat simgesine sağ tıklayın ve listeden Terminal (Yönetici) seçeneğini seçin.

Adım 3: cd C:\ yazın ve Enter'a basın.

“Empty Standby List” aracı, her biri belleği boşaltmada farklı bir amaca hizmet eden dört komut sağlar. Her birinin nasıl kullanılacağı aşağıda açıklanmıştır:
EmptyStandbyList.exe workingsets
Yukarıdaki komut, şu anda çalışan tüm uygulamalar ve işlemler tarafından kullanılan belleği temizleyecektir. Ancak, bu komutu kullanmanın bir dezavantajı vardır: Windows sistemi, programlardan bilgi almak için depolama diskinizi kullanarak, disk belleği dosyasından hızla veri alışverişi yapmaya çalışacaktır.
EmptyStandbyList.exe modifiedpagelist
Değiştirilmiş sayfa dosyaları, tekrar kullanılabilmeleri için depolama diskine yazılması gereken içeriklerdir. Kaynak İzleyicisi'nin Bellek bölümünde , bu belleği görüntüleyen bir "Değiştirilmiş" bölümü bulacaksınız. Bu tür belleği temizlemek istiyorsanız, yukarıdaki komutu kullanabilirsiniz.
EmptyStandbyList.exe priority0standbylist
Bekleme belleği, şu anda kullanılmayan ancak ihtiyaç duyulduğunda hızla erişilebilen bellekte tutulan verileri içerir. Belirtilen komut, en düşük öncelikli Bekleme belleği içeriğini temizler. Komuttaki 0'ı 1 ile 7 arasında bir sayıyla değiştirerek önceliği ayarlayabilirsiniz; 7 en yüksek önceliktir.
EmptyStandbyList.exe standbylist
Bu son komut, içerik önceliğine bakılmaksızın tüm Bekleme belleğini temizler. Bekleme belleği bölümündeki her şeyi kaldırır.
Boş Bekleme Listesi Komutları için Kısayollar Nasıl Oluşturulur?
Ayrıca, Boş Bekleme Listesi komutları için masaüstü kısayolları da oluşturabilirsiniz. Bunu yapmak için şu adımları kullanın:Adım 1: Masaüstünde herhangi bir yere sağ tıklayın ve Yeni > Kısayol'u seçin.

Adım 2: Konum alanına aşağıdaki dizeyi ekleyin.
C:\Windows\System32\cmd.exe /c Komutu
Dizedeki "Komut" ifadesini çalıştırmak istediğiniz komutlardan biriyle değiştirin.

Adım 3: Uygun bir isim girin ve Finish'e basın . Ardından, yeni oluşturulan kısayolu seçin ve özelliklerini açmak için Alt + Enter'a basın.
Adım 4: Kısayol sekmesinde Gelişmiş düğmesine tıklayın. Yönetici olarak çalıştır'ı işaretleyin ve Tamam'a tıklayın.
Adım 5: Uygula'ya ve ardından Tamam'a tıklayın.