Haber Yakınları "hiç umut yok" demişti: İş makinesi operatörünün dikkatiyle 258. saatte mucize gerçekleşti

Yakınları

Türkiye'yi sarsan depremlerde arama kurtarma çalışmaları sürerken bir mucize haberi daha geldi. Ebrar Sitesi'nin enkazında kalan 29 yaşındaki Neslihan Kılınç, iş makinesi operatörünün dikkati sayesinde fark edildi. Neslihan Kılınç, depremden 258 saat sonra kurtarıldı. Ailesi bir gün önce, "10’uncu gün bitmek üzere herhangi bir sonuç alamadık. Umut ışığı yok." diye konuşmuştu. 29 yaşındaki Neslihan'ın kurtarılmasıyla aile sevince boğuldu.

PfozL2t64EKBRRoxr6lTFw.jpg

Deprem felaketinin 11. gününde enkaz altından bir mucize kurtuluş haberi daha geldi.
j2ijKjfDQUaXYmATDGMN-A.jpg

Kahramanmaraş'taki Ebrar Sitesi enkazında çalışma yapıldığı sırada iş makinesi operatörü Adnan Eşin, enkaz alıtnda bir kişinin sağ olduğunu fark etti. Hemen bölgeye yönlendirilen arama kurtarma ekipleri Neslihan Kılınç'a ulaştı.
li6xlqch50eix_vwaEIUlA.jpg

29 yaşındaki Neslihan Kılınç ekiplerin çalışması ile depremden 258 saat sonra enkazdan çıkarıldı. Kılınç olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN
x-EnYh6UEkarkg9BjGiG0Q.jpg

Enkazda Neslihan Kılıç'ı fark eden kepçe operatörü Adnan Eşin, "Biz orada çalışırken, bir boşluk yakaladım. Boşluğu takip ede ede giderken yatak odası gibi bir yere rastladım. Yatağı çektim, çeker çekmez biri elini kaldırdı. Daha sonra 2 elini de kaldırdı. Ben de durdum. Makineden fırladım. Gittim üstüne baktım yaşıyor. Hemen AFAD ekiplerine haber verdim. Hiç benimle konuşmadı. Zaten suratı gözükmüyordu" dedi.
R9e9lFzvqEqxGl_joBKQIA.jpg

Hastaneye gelen Kılınç'ın ağabeyi Yusuf Yalçınöz, "Allah'a şükür kardeşim kurtuldu. Bilinci yerinde diyorlar, henüz görmedik. İnşallah Allah'ım herkese böyle mutlu an yaşatsın." dedi.
GcLamsdGI0OeHBTfuKr7Eg.jpg

Baba Cuma Yalçınöz ise "Allah'ım dualarımı geri çevirmedi. Yarım saat önce kızımın çantası, yarım saat sonra da kendisi çıktı. Din kardeşlerimin hepsinin kurtulmasını istiyorum. Eşi uzman çavuştu, Suriye'den yeni gelmişti." diye konuştu.
ys-tc6p_lkKXDTP8fUIdrg.jpg

Neslihan Kılınç'ın eşinin uzman çavuş olduğu ve Suriye'den yeni döndüğü belirtildi.
xQYvZ9VZYEaolpWp0yZqPQ.jpg

Neslihan Kılınç'ın eniştesi Muhammed Ali Kılınç, dün İHA’ya verdiği röportajında "10’uncu gün bitmek üzere herhangi bir sonuç alamadık. Umut ışığı yok." diye konuşmuştu. Kılınç, şunları söylemişti; "Depremde burada değildim yurtdışındaydım. 3’üncü günü geldim. 10’uncu gün bitmek üzere herhangi bir sonuç alamadık. Umut ışığı yok. Kardeşim Serdar Kılınç uzman çavuştu. Suriye'de görevliydi. Çocuklar hasta olduğu için izne geleli 10 gün olmuştu”
JID5pXhXvEyMCyA7IsyUZQ.jpg

Eniştesi, Neslihan Kılıç’ın mezarını kazıp beklediklerini, bugün yaşanan mucize kurtuluşla umutlarının yeniden yeşerdiğini söyledi.
6LF0W2wh8kmzbGaUGkVQJA.jpg

4UIPSnhIREWtysDAkT1unA.jpg

PCKd3At_3ESViW82UHFaBQ.jpg

FcSDr2WNOkKSMW2ASaV9AQ.jpg

5kZY8ykUNUKtn_f9A0WSJQ.jpg

 
Üst Alt