Haber Yarın kandil mi? 26 Ocak ne kandili? İşte kandil günleri

Yarın kandil mi? 26 Ocak ne kandili? İşte kandil günleri

Sosyal medyadan yapılan paylaşımlar ardından 2023 kandil tarihleri gündeme geldi. Vatandaşlar, yarın hangi kandilin idrak edileceğini merak ediyor. İslam aleminde Regaib, Miraç, Berat ve Mevlid kandillerinin günleri seneden seneye değişiklik gösteriyor. Peki, yarın (26 Ocak) ne kandili? İşte 2023 kandil tarihleri

s5g8OGd72kSODd82Ge0Ffw.jpg

Üç ayların başlamasıyla birlikte gözler kandil tarihlerine çevrildi. Özellikle sosyal medyada yapılan paylaşımlar ardından kandil tarihleri inceleniyor. Kandil ibadetlerini layıkıyla yerine getirmek ve kandil mesajı paylaşımında bulunmak isteyenler, ‘yarın kandil mi, 26 Ocak ne kandili?’ gibi sorulara yanıt arıyor.
15ew53WciUeMEAKcd0AORw.jpg

İslam inancında Mevlid, Regaip, Miraç, Berat Kandili olmak üzere dört tane kandil vardır. Diyanet İşleri Başkanlığı 2023 takviminde Kadir Gecesi ve bayram tarihlerinin yanı sıra kandil bilgileri de yer alıyor.
Tre7pIJ-4UiQf4_-46dT0g.jpg

İslam aleminde rahmeti ve bereketi bol "üç ayların" ilk başlangıcını simgeleyen Regaip Kandili 26 Ocak'ta idrak edilecek.İslam dünyası için büyük öneme sahip üç aylardan recep ayının ilk perşembe gününü cumaya bağlayan gece idrak edilen Regaip Kandili, "rahmet ve bereket gecesi" olarak kabul ediliyor.
V-QTXBewx0-_tGe_kfzo1w.jpg

Miraç Kandili 17 Şubat Cuma günü, Berat Kandili 6 Mart Pazartesi, Mevlid Kandili 27 Eylül Çarşamba günü idrak edilecek.
 
Üst Alt