Haber Yüz ifadeleri ortaya çıkardı: Anne karnındaki bebekler tatları ayırt edebiliyor!

Yüz ifadeleri ortaya çıkardı: Anne karnındaki bebekler tatları ayırt edebiliyor!

Anne karnındaki bebeklere yapılan deney, fetüslerin tatlara göre farklı tepki verdiklerini ortaya koydu. Tat alma becerilerinin düşünülenden daha gelişmiş olduğunu gösteren çalışmada bebeklerin farklı yiyeceklere verdikleri tepkiler bilim dünyasını şaşırttı.

M8hqsmHxNEe3qq5SsE8qRA.jpg

Anne karnındaki fetüslere yapılan deney sonuçlarına göre, bebekler doğmadan önce tatları ayırt edebiliyor.
-LyjDsKMN0WgUFq5u38gkw.jpg

Psychological Science dergisinde yayımlanan yazıda, annenin yediklerinden gelen aromaların festüs için yastık görevi gören amniyotik sıvıda mevcut olduğu belirtti. Doğmamış bebekler, amniyotik sıvının solunması ve yutulması yoluyla lezzet alabiliyor.
hXxu2a-ahUuhxHBhdpFxpw.jpg

14 haftalık gebelikten itibaren tatla ilgili kimyasallar algılanırken, koku molekülleri 24 haftalık gebelikten itibaren hissedililyor.
YoRCzvSns0GfnjB5PZmwZA.jpg

Fetüslerin belirli tatları ayırt edip etmediğini araştırmak için ekip, İngiltere'de yaşayan, yaşları 18 ile 40 arasında değişen yaklaşık 70 hamile kadını iki gruba ayırdı.
z6HnpJAKGUuTZcVXoZBE2A.jpg

Bir gruptan, ultrason taramasından 20 dakika önce bir kapsül lahana aroması almaları istendi, diğer gruptan da bir kapsül havuç aroması almaları istendi.
Pb646Rn0pkqYbgHH4qD8Pw.jpg

Ekip daha sonra fetüslerin gülme veya ağlamaya benzeyen kombinasyonlar da dahil olmak üzere çeşitli yüz hareketlerinin sıklığının analizini gerçekleştirdi.
o2-64Lu7TkK-T83Fp1JsZw.jpg

Havuç aromasına maruz kalan bebekler daha fazla “kahkaha surat” tepkileri verirken, lahana aromasına maruz kalanlar daha fazla “ağlayan yüz” tepkileri gösterdi. Ancak kontrol grubundaki fetüslerin daha önce havuç ve kara lahana gibi farklı sebzelere maruz kalıp kalmadığının bilinmediğini belirtti.
 
Üst Alt