Haber Zimmetine 1 milyon lira geçiren katibe ilk duruşmada tahliye

Zimmetine 1 milyon lira geçiren katibe ilk duruşmada tahliye

Kayseri Adliyesi'nde yaklaşık 1 milyon lira teminat ödemelerini zimmetine geçirdiği iddiasıyla tutuklanan zabıt katibi, ilk duruşmada tahliye edildi.

Kayseri Adliyesi'nde bir mahkeme kalemine verilen yaklaşık 1 milyon lira teminat ödemelerini zimmetine geçirdiği iddiasıyla tutuklanan ve "zimmet" suçundan hakkında 5 yıldan 12 yıla kadar hapsi istenen zabıt katibi Alpaslan T. (36), ilk duruşmada suçun "güveni kötüye kullanma" kapsamında kaldığı gerekçesiyle suç vasfının değişmesi ihtimali ile tahliye edildi. Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi. Kayseri Barosu avukatlarından Niyazi Ünalmış, taraf olduğu dosyada UYAP üzerinden yaptığı incelemede, Kayseri 5'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki tapu iptali ve tescil davası dosyasında teminat verdiği 250 bin TL'nin mahkemede görevli zabıt katibi Alparslan T.'nin hesabına geçtiğini belirledi.

Avukat Ünalmış'ın yaptığı şikayetin ardından başlatılan soruşturma kapsamında mahkeme kaleminde katibin yaptığı tüm işlemler incelemeye alındı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında gözaltı kararı verilen zabıt katibi ise 10 Ocak'ta firar etti.

Hakkında yakalama kararı bulunan zabit katibinin çalıştığı mahkeme kaleminde ise savcılık tarafından yapılan incelemede tespit edilen miktarın 1 milyon 168 bin TL olduğu, bu rakamın 370 bin TL'sinin Alpaslan T. tarafından iade edildiği iddia edildi.

Ayrıca, zabıt katibinin avukat Ünalmış'ın teminat verdiği 250 bin TL'yi geri iade ettiği ancak Ünalmış'ın şikayetçi olduğu öğrenildi. 8 gün aranan Alpaslan T. 19 Ocak'ta yakalandı. Savcılıktaki ifadesinin ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Alpaslan T., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sanık hakkında "zimmet" suçundan dava açıldı, hakkında 5 yıldan 12 yıla kadar hapis istendi. Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Alpaslan T. ile şikayetçi avukat Niyazi Ünalmış ve bazı şikayetçi taraflar hazır bulundu. Önceki ifadelerini tekrar ettiğini söyleyen sanık, “Zimmet suçunu kabul etmiyorum. Bu durum ‘güveni kötüye kullanma’ suçudur. Avukatların bir zararı yoktur. Tahliyemi talep ediyorum.” dedi. TAHLİYE EDİLDİ Mahkeme heyeti sanığın suç vasfının "güveni kötüye kullanma" kapsamında kalabileceği gerekçesiyle cezaevinde kaldığı süre de dikkate alınarak tahliyesine karar verdi. Heyet, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. Öte yandan Alpaslan T., Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir başka soruşturma kapsamında hazırlanan ek iddianamede ise "suçtan kaynaklanan mal varlığı delillerini aklama" suçundan da 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle bir başka mahkemede önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.
 
Üst Alt