Nasıl Yapılır? Önyükleme Ekranında Kalan Android Telefon Nasıl Düzeltilir? | 8 Yöntem

  • Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 284
1000060638.jpg

Bir Android telefonun açılış ekranında takılı kalması sık görülen bir durum değildir. Genellikle sorun, yeni bir güncelleme uygulandıktan veya bilinmeyen bir kaynaktan bir uygulama yüklendikten hemen sonra ortaya çıkar. Neyse ki, en yakın servis merkezini ziyaret etmenize gerek kalmadan Android telefonunuzu açılış ekranından geçirmeniz mümkün.

Sorunsuz bir başlangıç beklentisi, Android telefonunuz açılış ekranında sonsuz bir döngüye sıkışıp kaldığında hayal kırıklığına dönüşür. Yardımcı olmak için Android telefonunuzu hayata döndürecek birkaç yararlı ipucunu listeledik.

1. ZORLA YENİDEN BAŞLATMA GERÇEKLEŞTİRİN

Çoğu durumda, zorla yeniden başlatmanın gerçekleştirilmesi, OnePlus, Samsung, Motorola veya başka herhangi bir telefonunuzdaki geçici aksaklıkları çözerek normal şekilde başlatılmasını sağlar. Bu nedenle denemeniz gereken ilk şey bu.


Zorla yeniden başlatmak için güç düğmesini basılı tutun ve telefonunuz kapandığında bırakın. Telefonunuzu bir veya iki dakika boşta bırakın. Bundan sonra, normal şekilde açılıp açılmadığını görmek için tekrar açın.

2. PİLİ ÇIKARIN

Telefonunuzun güç düğmesi yanıt vermiyorsa ve telefonunuzun çıkarılabilir bir pili varsa, telefonunuzu anında kapatmak için pili çıkarmayı deneyebilirsiniz. Pili çıkardıktan sonra 10 saniye bekleyin, ardından tekrar takın ve cihazınızı açın.

3. HARİCİ AKSESUARLARI VE SD KARTI ÇIKARIN

Bazen telefonunuza bağlanan harici aksesuarlar şarj devresinde aşırı yük oluşturabilir ve önyükleme işlemine müdahale edebilir. Arızalı veya uyumsuz bir aksesuar da bu tür sorunlara neden olabilir ve telefonunuzun "Android başlatılıyor" veya "Telefon başlatılıyor" ekranında takılıp kalmasına neden olabilir.

Herhangi bir girişimi önlemek için kulaklık, USB aygıtları ve şarj cihazları gibi tüm aksesuarları çıkarmayı deneyin. Telefonunuzda takılı bir SD kart varsa onu da çıkarmayı deneyin.

A-person-removing-SD-card-from-Android-phone-1024x576.jpg

4. CİHAZINIZI ŞARJ EDİN

Android telefonunuzun veya tabletinizin başlangıç ekranında takılıp kalmasının bir başka nedeni de düşük pilden kaynaklanmaktadır. Cihazınızı bir elektrik prizine bağlayın, bir süre bekleyin ve ardından yukarıda belirtildiği gibi zorla yeniden başlatma işlemi gerçekleştirin.

image-487-1024x577.png

5. TELEFONUNUZU İNDİRME MODUNA ÖNYÜKLEYİN (YALNIZCA SAMSUNG TELEFONLAR)


Samsung Galaxy telefonu kullananlar sorunu çözmek için İndirme Moduna önyükleme yapmayı ve ardından çıkmayı da deneyebilir. Bu, normal önyüklemeyi atlamanıza ve Samsung Galaxy telefonunuzun önyükleme ekranında takılmasına neden olabilecek sorunlardan kaçınmanıza olanak tanır.

Adım 1: Güç düğmesini basılı tutarak telefonunuzu kapatın. Daha sonra telefonunuzun USB kablosunu bilgisayarınıza takın.
Adım 2: Telefonunuzdaki ses açma ve kısma tuşlarını basılı tutun. Ses tuşlarını basılı tutarken telefonunuzu USB kablosunu kullanarak bilgisayara bağlayın.
Adım 3: Uyarı sayfasını gördüğünüzde ses düğmelerini bırakın.
Adım 4: İndirme Modundan çıkmak için ses kısma ve güç düğmesini yedi saniye basılı tutun. Telefonunuz otomatik olarak yeniden başlatılmalı ve bundan sonra normal şekilde başlatılmalıdır.

Samsung-Phone-in-Download-Mode.png

6. GÜVENLİ MODU DENEYİN

Android telefonunuzu güvenli modda başlatmak, şu anda yaşadığınız sorun da dahil olmak üzere çeşitli sorunları gidermenize yardımcı olabilir.

Android telefonunuzu düğmeleri kullanarak Güvenli Modda başlatmak için:

Adım 1: Telefonunuzu tamamen kapatın. Şimdi logo görünene kadar güç düğmesini basılı tutun.
Adım 2: Logoyu gördüğünüzde, telefonunuz güvenli modda açılana kadar ses kısma düğmesini basılı tutun.

Android-Phone-in-Safe-Mode-1024x635.jpg

Telefonunuz normal şekilde güvenli modda açılıyorsa sorun büyük ihtimalle telefonunuzdaki üçüncü taraf bir uygulamadan kaynaklanıyordur. Yakın zamanda yüklenen uygulamaları veya oyunları kaldırmayı deneyin ve ardından Güvenli Mod'dan çıkmak için telefonunuzu yeniden başlatın.

7. ÖNBELLEK BÖLÜMÜNÜ SİL

Android telefonunuzu günlük olarak kullandıkça, önbellek verilerini biriktirme eğilimi gösterir. Bu veriler cihazınızın sorunsuz çalışmasına yardımcı olmayı amaçlasa da zamanla bozulabilir. Sorunlu verileri ortadan kaldırmak için önbellek bölümünü silmeyi deneyebilir ve bunun sorunu çözüp çözmediğini görebilirsiniz. İçiniz rahat olsun, bu işlem tamamen güvenlidir ve verilerinizi etkilemez.

Adım 1: Güç düğmesini basılı tutarak telefonunuzu kapatın.
Adım 2: Kurtarma moduna girmek için güç düğmesini ve ses kısma düğmesini aynı anda basılı tutun.

Not : Kurtarma moduna erişim için doğru tuş kombinasyonu, Android telefonunuzun markasına ve modeline göre değişiklik gösterebilir. Sağlanan tuş kombinasyonu çalışmıyorsa veya 'Komut Yok' hatasını tetikliyorsa , kendi modelinize uygun tam tuş kombinasyonunu bulmak için üreticinin web sitesini ziyaret edin.

image-486.jpeg

Adım 3: Kurtarma moduna girdikten sonra, Önbellek Bölümünü Sil seçeneğine gitmek için ses seviyesi düğmelerini kullanın. Ardından önbelleği silmek için güç düğmesine basın.

Wipe-Cache-Partition-on-Android-1024x683 (1).jpg

Adım 4: Önbelleği temizledikten sonra kurtarma menüsünden Kapat seçeneğini seçin. Daha sonra telefonunuzu tekrar açmayı deneyin.

8. FABRİKA AYARLARINA SIFIRLAMA YAPIN


Her şey başarısız olursa, fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi son seçeneğiniz olabilir. Bunu yaptığınızda uygulamalar, kişiler, fotoğraflar ve daha fazlası dahil olmak üzere telefonunuzdaki her şey silinir.

Android'inizi sıfırlamanın birkaç yolu vardır. Seçeneklerden biri güvenli moddur, diğeri ise Android'de kurtarma modunun kullanılmasını içerir. İşte her ikisi için de adımlar.

Android'inizi Güvenli Mod ile Sıfırlayın​

Adım 1: Telefonunuzu tamamen kapatın. Ardından logo görünene kadar güç düğmesini basılı tutun.
Adım 2: Logoyu gördüğünüzde, telefonunuz güvenli modda açılana kadar ses kısma düğmesini basılı tutun.
Adım 3: Telefonunuzda Ayarlar uygulamasını açın ve Genel yönetim > Sıfırla seçeneğine gidin.


General-Management-on-Android-1.pngReset-Menu-on-Android.png

Adım 4: Tüm ayarları sıfırla seçeneğini seçin ve onaylamak için Ayarları sıfırla düğmesine dokunun.

Reset-All-Settings-on-Android-Phone-1.pngReset-All-Settings-on-Android-2.png

Sıfırlama işleminin tamamlanmasını bekleyin. Bu biraz zaman alabilir; bu nedenle, sıfırlama işlemi boyunca telefonunuzun elektrik prizine bağlı kaldığından emin olun.

Kurtarma Modunu Kullanarak Android'inizi Sıfırlayın​

Adım 1: Telefonunuzu kapatın ve güç düğmesi ile ses kısma düğmesini aynı anda basılı tutarak kurtarma moduna girin.

Adım 2: Cihazınız kurtarma moduna girdiğinde, menüde gezinmek için ses seviyesi düğmelerini kullanın ve Verileri sil/fabrika ayarlarına sıfırla seçeneğini vurgulayın. Ardından fabrika ayarlarına sıfırlamayı başlatmak için güç düğmesine basın.

image-488.png

İşlemin tamamlanmasını bekleyin; cihazınız yeniden başlatılacaktır. Tıpkı ilk satın aldığınız zamanki gibi orijinal durumuna geri yüklenecektir.
 
Güzel anlatım olmuş hocam
 
  • Beğen
Tepkiler: CaN
En ince detayına kadar anlatım olmuş eline sağlık
 
  • Beğen
Tepkiler: CaN
Etiketler
android telefon nasıl düzeltilir önyükleme ekranında kalan önyükleme ekranında kalan telefon kurtarma yöntemi
Üst Alt