Nasıl Yapılır? Samsung Galaxy Telefonda 'Siyah Ekran' Düzelmesi Nasıl Yapılır?

  • Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 271
1000059898.jpg

Samsung Galaxy telefonunuzun siyah bir ekranla takılması durumunda sorun giderme seçeneklerinizin sınırlı olduğunu söylemeye gerek yok. Bunun nedeni, telefonunuza her zamanki gibi erişemeyecek olmanızdır. Ancak en yakın servis merkezine gitmeden önce, altta yatan sorunu çözmek için aşağıdaki ipuçlarını deneyin.

1. TELEFONUNUZU YENİDEN BAŞLATMAYA ZORLAYIN

Samsung Galaxy telefonunuzu yeniden başlatmaya zorlamak, siyah ekranda takılıp kalmasına neden olabilecek sorunları çözmenin etkili bir yoludur. Bu, normal kapatma sürecini atladığı ve donanımı aniden yeniden başlattığı için normal yeniden başlatmadan farklıdır.

Cihaz kapanana ve Samsung logosu görünene kadar güç düğmesini (veya yan düğmeyi) ve ses kısma düğmesini aynı anda basılı tutun. Telefonunuzun tekrar açılmasını bekleyin ve ekranın düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

2. TELEFONUNUZUN PİLİNİ BOŞALTIN VE TEKRAR ŞARJ EDİN

Samsung Galaxy telefonunuzdaki siyah ölüm ekranını düzeltmek için yapabileceğiniz başka bir şey de pilinin tamamen bitmesine izin vermektir. Telefonunuz kapandığında uyumlu bir şarj cihazı kullanarak şarj edin. Reddit başlığındaki birçok kullanıcı bu yöntemin başarılı olduğunu bildirdi, bu yüzden denemeye değer.

1000060606.jpg

3. TELEFONUNUZUN EKRANINA BİRKAÇ KEZ DOKUNUN

Samsung Galaxy telefonunuz dahili temasın gevşek olması nedeniyle siyah bir ekran görüntülüyor olabilir. Bu durumda telefonunuzun ekranına ve arkasına parmaklarınızla dokunabilirsiniz. Bu işe yaramazsa, telefonunuzun ön ve arka tarafının yanı sıra yanlarını da hafifçe sıkın. Ekranın tekrar aydınlanması için bu işlemi birkaç kez tekrarlamanız gerekebilir.

Uyarı: Ekrana sert bir şekilde basmak cihaza zarar verebilir ve daha fazla soruna yol açabilir. Bu nedenle nazik olmaya dikkat edin ve çok fazla güç uygulamaktan kaçının.

Holding-a-Samsung-Phone-1024x576.jpg

4. TELEFONUNUZU HASAR VE SIKIŞMIŞ DÜĞMELERE KARŞI İNCELEYİN


Samsung telefonunuzu yere veya sert bir yüzeye düşürdüğünüzde ekranı karardı mı? Bu, bazı dahili bileşenlere zarar vererek bu tür olağandışı davranışlara neden olmuş olabilir. Telefonunuzda görsel hasar olup olmadığının yanı sıra sıkışmış fiziksel düğmeler olup olmadığını da kontrol edin . Samsung telefonunuz hasarlı görünüyorsa, en yakın servis merkezine götürüp bir teknisyene kontrol ettirmeniz en iyisidir.

Diagnosing-Samsung-Phone-1024x683.jpg

5. TELEFONUNU KURTARMA MODUNDA AÇMAYI DENEYİN VE ÖNBELLEK SİLİN

Samsung Galaxy telefonunuz, belirli işlemleri hızlandırmak amacıyla geçici sistem verilerini depolamak için bir önbellek bölümü tutar. Ancak bu veriler bozulduğunda Samsung telefonunuzun arızalanmasına ve boş ekranda kalmasına neden olabilir.

Bunu düzeltmek için telefonunuzu kurtarma moduna geçirmeyi ve önbellek bölümünü silmeyi deneyebilirsiniz. İşte aynı adımlar.

Adım 1: Güç düğmesini basılı tutarak cihazınızı kapatın.
Adım 2: Cihaz açılana kadar güç ve ses kısma düğmelerini aynı anda basılı tutun.
Adım 3: Telefonunuz kurtarma moduna girdikten sonra, Önbellek bölümünü sil seçeneğine gitmek için ses seviyesi düğmelerini kullanın. Ardından seçeneği seçmek için güç düğmesine basın.

Wipe-Cache-Partition-on-Android-1024x683.jpg

Adım 4: Ses düğmelerini kullanarak Sistemi şimdi yeniden başlat seçeneğini vurgulayın ve seçmek için güç düğmesine basın.

Reboot-Android-Phone-From-Recovery-Mode-1024x683.jpg

6. GÜVENLİ MODDA ÖNYÜKLEME YAPIN

Samsung Galaxy telefonunuz siyah bir ekran gösteriyor ancak aksi şekilde çalışıyor gibi görünüyorsa, bunun sorumlusu telefonunuzdaki üçüncü taraf uygulamalardan biri olabilir. Bu olasılığı araştırmak için telefonunuzu güvenli modda başlatmanız gerekir.

Adım 1: Telefonunuzu tamamen kapatın. Ardından logo görünene kadar güç düğmesini basılı tutun.
Adım 2: Logo göründüğünde, telefonunuz güvenli modda açılıncaya kadar ses kısma düğmesini basılı tutun.

Top-Fixes-for-Android-Phone-Stuck-in-Safe-Mode-1024x576.jpg

Samsung Galaxy telefonunuz güvenli moddayken ekran düzgün çalışıyorsa sorun muhtemelen telefonunuzdaki üçüncü taraf bir uygulamadan kaynaklanıyordur. Yakın zamanda yüklenen uygulamaları veya oyunları kaldırmayı deneyin ve ardından güvenli moddan çıkmak için telefonunuzu yeniden başlatın.

7. CİHAZIMI BUL'U KULLANARAK TELEFONUNUZU SIFIRLAYIN


Her şey başarısız olursa son çare olarak fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bunun, uygulamalar, fotoğraflar, videolar ve diğer dosyalar da dahil olmak üzere telefonunuzdaki tüm verileri sileceğini ve tüm ayarları sıfırlayacağını unutmayın. Verilerinizi korumak istiyorsanız telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayıp her şeyi yedekleyebilirsiniz.

Siyah ekran nedeniyle telefonunuzun ayarlar menüsüne erişemediğiniz için, Samsung Galaxy telefonunuzu uzaktan sıfırlamak için başka bir cihazda Google'ın Cihazımı Bul web sitesini ziyaret etmeniz gerekecektir.

Google'ın Cihazımı Bul web sitesini ziyaret etmek ve silmeye çalıştığınız telefonla ilişkili Google Hesabı ile oturum açmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanın.



Reset-Samsung-Phone-Using-Find-My-Device-1024x693.png
 
Etiketler
android siyah ekranda kalıyor sorunu android telefon açılmıyor sorunu nasıl çözülür samsung galaxy siyah ekran sorunu
Üst Alt