Temel Düzeltmeleri Deneyin
- Karışan uygulamaları devre dışı bırakın: VPN'ler ve Wi-Fi önceliklendirme uygulamaları bazen telefonunuzun ağına karışabilir. Bu nedenle, bunları devre dışı bırakmak en iyisidir. Ayrıca, cihazınızda yüklü ve etkin bir antivirüs uygulamanız varsa, onu devre dışı bırakmalısınız.
- Yönlendiricinin ayarlarını ve menzilini kontrol edin: Telefonunuzun ağa erişiminin engellenmediğinden emin olmak isteyebilirsiniz. Çünkü engellenmişse, cihazınızın bir ağa bağlı kalamamasının başlıca nedeni bu olabilir. Ayrıca, telefonunuzun yönlendiriciyle güçlü bir bağlantı kurmasını sağlamak için Wi-Fi menzilinin içinde kalmanız önerilir.
- Yönlendiricinizin aygıt yazılımını güncelleyin : Telefonunuzun yönlendiricinizdeki bir sorundan dolayı Wi-Fi'ye bağlanamadığından eminseniz ve bunun telefonunuzdan kaynaklanmadığından eminseniz, aygıt yazılımını yükseltmek sorunu çözmenize yardımcı olabilir.
Düzeltme 1: Ağa Bağlanmayı Unutun ve Yeniden Bağlanın
Bazen, sürekli bağlantısı kesilen Wi-Fi ağınıza bağlantıyı yeniden başlatmak sorunu çözmeye yardımcı olabilir. İşte aynı şey için adımlar.Adım 1: Telefonunuzun Ayarlar uygulamasını açın ve Ağ ve internet > İnternet bölümüne gidin.
Adım 2: Bağlı olduğunuz ağın yanındaki dişli simgesine dokunun ve Unut seçeneğini seçin.
Şimdi az önce bağlantınızı kestiğiniz Wi-Fi ağına tekrar bağlanın ve sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.
2. Düzeltme Yöntemleri : Ağ Ayarlarını Sıfırla
Android akıllı telefonunuzun ağ ayarlarını sıfırlamak, Wi-Fi'nin rastgele kesilmesi sorununu çözmenize de yardımcı olabilir. Ağ sıfırlamanın yaptığı şey , telefonunuzun Wi-Fi ayarlarını, hücresel ağ ayarlarını, Bluetooth ayarlarını ve VPN yapılandırmalarını yenilemektir. Bu, cihazınızdaki ağ ve bağlantı sorunlarını düzeltmeye yardımcı olur. Telefonunuzun ağ ayarlarını sıfırlamak için aşağıdaki adımları izleyin.Not: Ağ ayarlarını sıfırlamak, kaydedilmiş tüm (Wi-Fi ve hücresel) ağları, şifreleri ve eşleştirilmiş Bluetooth cihazlarını silecektir.
Adım 1: Telefonunuzun Ayarlar uygulamasını açın ve Sistem > Sıfırlama seçenekleri'ne gidin.
Adım 2: Wi-Fi, mobil ve Bluetooth'u sıfırla öğesine dokunun ve ağ ayarlarını sıfırlamayı tamamlamak için ekrandaki talimatları izleyin.