Nasıl Yapılır? Android ve iPhone'da Telegram'ın Mesaj Göndermeme Sorununu Çözüm Yöntemleri - Android / IOS

• Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 56
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.
Top-Ways-to-Fix-Telegram-Not-Sending-Messages-on-Android-and-iPhone.webp

Temel Çözümleri Deneyin​

• Karşıdaki kişi sizi engellemiş olabilir: Mesaj göndermeme sorunu yalnızca bir veya iki kişiyle sınırlıysa, diğer kişi sizi engellemiş olabilir. Bu durumda, gönderdiğiniz tüm mesajlarda yalnızca tek bir onay işareti görürsünüz ve mesajlar karşıdaki kişiye iletilmez. Sorunu çözmek için diğer kişiden gizlilik ayarlarını kontrol etmesini ve engeli kaldırmasını isteyebilirsiniz.
  • Pil ve veri tasarrufu modlarını kapatın: Telefonunuzdaki veri tasarrufu modu, Telegram'ın veri kullanımını verimli bir şekilde sınırlayabilir. Benzer şekilde, pil tasarrufu modunu etkinleştirdiğinizde, telefonunuz bazı arka plan etkinliklerini kısıtlamaya eğilimlidir. Bu nedenle, Telegram bildirimleri alma veya mesaj gönderme konusunda sorun yaşıyorsa, pil ve veri tasarrufu modlarını devre dışı bırakmayı düşünmelisiniz.
  • Telegram uygulamasını güncelleyin: Bazen hatalı bir uygulama sürümü de bu tür sorunlara yol açabilir. Eğer durum böyleyse, Telegram uygulamasını
    Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.
    veya
    güncellemek yardımcı olacaktır.
  • Telegram'ın çalışıp çalışmadığını kontrol edin: Nadir olsa da, Telegram gibi hizmetlerde kesintiler yaşanabilir. Benzer sorunlarla karşılaşan başka kullanıcılar olup olmadığını kontrol etmek için
    gibi bir web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

1 Çözüm Yöntemi : Telegram'ın Mobil Veri Kullanımına İzin Verin (iPhone)​

İlgili uygulama izinlerinin eksikliği de Telegram'ın mesaj göndermesini engelleyebilir. Özellikle, Telegram'ın iPhone'unuzda mobil verilere erişmesine izin verilmiyorsa, uygulama mesaj gönderemez veya alamaz. iPhone'unuzda Ayarlar uygulamasını açın ve aşağı kaydırarak Telegram'a dokunun. Mobil Veri'nin yanındaki anahtarın açık olduğundan emin olun.

1765651525986.webp

2 Çözüm Yöntemi : Arka Plan Kısıtlamalarını Devre Dışı Bırakın​

Telegram, büyük dosyaları gönderme yeteneğiyle ünlüdür. Ancak, uygulama arka planda çalışmak için gerekli izne sahip değilse, bu tür büyük dosyaları göndermede başarısız olabilir.

Android​

Adım 1: Telegram uygulama simgesine uzun basın ve açılan menüden bilgi simgesine dokunun.

Adım 2: Mobil veri'yi
seçin ve "Arka planda veri kullanımına izin ver" ve "Veri tasarrufu açıkken veri kullanımına izin ver" seçeneklerinin yanındaki anahtarı açın.

1765651564350.webp

iPhone​

Adım 1: Ayarlar uygulamasını açın , aşağı kaydırarak Telegram'ı bulun ve üzerine dokunun.

Adım 2: Arka Plan Uygulama Yenileme seçeneğinin yanındaki düğmeyi etkinleştirin.

1765651578998.webp

3 Çözüm Yöntemi : Uygulama Önbelleğini Temizle​

Telegram'da mesaj gönderme sorunu devam ediyorsa, bunun nedeni bozuk önbellek verileri olabilir. Bu durumda, önbellek verilerini temizlemek sorunu çözmeye yardımcı olacaktır.

Neyse ki Telegram, uygulama içinden önbellek verilerini temizleme seçeneği sunuyor. Android veya iPhone'unuzda bu özelliğe nasıl erişebileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

Adım 1: Telefonunuzda Telegram uygulamasını açın. Sol üst köşedeki üç yatay çizgiye dokunun ve Ayarlar'ı seçin. Ardından, Veri ve Depolama bölümüne gidin.

1765651595638.webp

Adım 2: Depolama Kullanımı'na gidin. Cihaz depolaması altında, Önbelleği Temizle seçeneğine dokunun.

1765651614070.webp

Etiketler Etiketler
android telegram mesaj gitmiyor iphone telegram mesaj gönderemiyor telegram bağlantı sorunu android ios telegram mesaj gönderme sorunu çözümü telegram mesaj iletilemedi hatası
Geri
Üst Alt