Nasıl Yapılır? Android'de Çalışmayan Uyarlanabilir Parlaklık Sorununu Düzeltme Yöntemleri

• Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 48
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.
Top-Ways-to-Fix-Adaptive-Brightness-Not-Working-on-Android.webp

Temel Düzeltmeleri Deneyin​

• Android güncellemelerini yükleyin: Yazılım güncellemeleri her cihaz için hayati önem taşır. Uyarlanabilir parlaklık özelliği Android'deki bir hata nedeniyle çalışmıyorsa, bekleyen yazılım güncellemelerini yüklemek faydalı olabilir.
  • Uyarlanabilir parlaklığı açma/kapatma: Bunu daha önce yapmış olabilirsiniz, ancak tekrar denemekten zarar gelmez. Ayarlar > Ekran > Uyarlanabilir parlaklık'a gidin. Açma/kapatma düğmesini birkaç saniyeliğine devre dışı bırakın ve ardından tekrar açın.

1. Düzeltme : Uyarlanabilir Parlaklığı Sıfırla​

Uyarlanabilir parlaklık, önceki parlaklık alışkanlıklarınıza bağlı olduğundan, bazen sorunlarla karşılaşabilir veya parlaklığı yanlış ayarlayabilir. Neyse ki Android, Uyarlanabilir Parlaklığı sıfırlama seçeneği sunuyor. Sıfırlama seçeneği Ayarlar uygulamasının derinliklerinde saklı olsa da, erişmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

Adım 1: Ayarlar uygulamasını açın ve Uygulamalar ve bildirimler bölümüne gidin .

Adım 2: Cihaz Sağlığı Hizmetleri'ni arayın ve dokunun. Uygulama bilgileri sayfasında Depolama ve önbellek'i seçin.

1760273029725.webp

Adım 3: Depolamayı temizle'ye dokunun ve ardından üst taraftaki Uyarlanabilir parlaklığı sıfırla düğmesine basın.
1760273071352.webp

2. Düzeltme : Uygulama Tercihlerini Sıfırla​

Yakın zamanda herhangi bir uygulama iznini değiştirdiyseniz veya herhangi bir sistem uygulamasını devre dışı bıraktıysanız, uyarlanabilir parlaklıkla ilgili sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bunu düzeltmek için telefonunuzdaki uygulama tercihlerini sıfırlayıp baştan başlayın.

Adım 1: Ayarlar uygulamasını başlatın ve Sistem > Gelişmiş > Sıfırlama seçenekleri'ne gidin.

Adım 2: Uygulama tercihlerini sıfırla'ya dokunun . İstendiğinde Uygulamaları sıfırla'yı seçin.

1760273087875.webp

3. Düzeltme : Güvenli Modu deneyin​

Üçüncü taraf uygulamalarınızdan veya oyunlarınızdan biri Android'inizdeki uyarlanabilir parlaklık özelliğini engelliyor olabilir. Güvenli Mod'u kullanmak, durumun böyle olup olmadığını belirlemenize yardımcı olabilir.

Adım 1: Telefonunuzdaki fiziksel güç düğmesine basılı tutun.

Adım 2: Güç kapatma seçeneğine uzun basın ve ardından Güvenli Mod'a girmek için yeşil onay işaretine dokunun.

1760273108102.webp

Güvenli moda geçtikten sonra, uyarlanabilir parlaklığın düzgün çalışıp çalışmadığını görmek için telefonunuzu birkaç dakika kullanın. Çalışıyorsa, telefonunuza yakın zamanda yüklenen uygulamaları bulup kaldırmanız gerekir. İşlem tamamlandıktan sonra, Güvenli moddan çıkmak için telefonunuzu yeniden başlatın.

4. Düzeltme : Telefonun Sensörlerini Kontrol Edin​

Yukarıdaki çözümlerin hiçbiri işe yaramazsa, sorun donanımla ilgili olabilir. Telefonunuzdaki sensörler düzgün çalışmıyorsa, Adaptive Brightness çalışmayabilir.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.
ve
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.
gibi uygulamalar , telefonunuzun sensörlerini doğrulamanıza yardımcı olabilir. Bu uygulamalar işe yaramazsa, telefonunuzu yetkili bir servis merkezine götürmeniz en iyisidir.

Etiketler Etiketler
android parlaklık ayarları android parlaklık sorunu ekran parlaklığı düzeltme otomatik parlaklık açılmıyor uyarlanabilir parlaklık çalışmıyor
Geri
Üst Alt