Nasıl Yapılır? Android'de USB Hata Ayıklama Modunu Etkinleştirme Yöntemi

  • Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 658

CaN

admin
Mesajlar
1,525
Tepkime
4,765
Puanları
113
Konum
Türkiye
20231229_154116.jpg

Android'de USB hata ayıklama modunu etkinleştirmek istiyor ancak bunu nasıl yapacağınızı hala bilmiyorsanız bu makale mükemmel olabilir. Bu makale size bunun ne olduğunu ve Android'de USB hata ayıklama modunun nasıl etkinleştirileceğini anlatacaktır.

Android'in kutunun dışında kullanımı kolaydır, ancak uzman kullanıcılar için birçok gizli özellik barındırmaktadır. Bu USB hata ayıklama özelliğinin Geliştirici Seçenekleri menüsünde gizli olduğunu biliyor olabilirsiniz . Adından da anlaşılacağı gibi, bu özelliklere geliştiricilerin Android uygulamaları yapması için erişilebilir ancak ortalama kullanıcı için çok önemli değildir.

USB Hata Ayıklama, Android geliştiricilerinin en öne çıkan özelliklerinden biridir. Bu kelimenin ortalıkta dolaştığını görüyorsunuz ve onu etkinleştirmeniz gerekip gerekmediğini merak ediyorsunuz. Android'de USB hata ayıklama modunun nasıl etkinleştirileceğine bakalım.

USB Hata Ayıklama Modu Nedir?

USB hata ayıklama modu, Android kullanıcısıysanız kimsenin atlayamayacağı önemli şeylerden biridir. Bir Android cihazının bir bilgisayarla iletişim kurmasını sağlar. Android uygulamaları geliştirdiğinizde, bilgisayarınızda Android Software Developer Kit'in (SDK) yüklü olması gerekir.

Bu modun birincil işlevi, bir Android cihazı ile bir bilgisayar arasında Android SDK'yı (Yazılım Geliştirme Kiti) kullanarak bağlantı kurmaktır.

Yani cihazı USB üzerinden doğrudan bilgisayara bağladıktan sonra Android'de etkinleştirilebiliyor. SDK, geliştiricilere belirli bir platform için uygulamalar oluşturma araçları sağlar.

Genellikle Android uygulamaları için bir geliştirme ortamı olan Android Studio'nun yanındadır. Herhangi bir geliştirici için hata ayıklayıcı ve sorun gidermeye yönelik görsel düzenleyici gibi temel araçlardan oluşan bir pakete sahiptir .

Kitaplıklar SDK'nın bir diğer kritik özelliğidir. Bunlar, geliştiricilerin yeniden kodlamaya gerek kalmadan basit işlevleri gerçekleştirmesine olanak tanır. Örnek olarak, bir Android'in yerleşik bir yazdırma işlevi vardır. Bu nedenle bir uygulama yazmak için yeni bir yazdırma yöntemi geliştirmenize gerek yok. Zamanı geldiğinde kütüphaneye yerleşik bir yöntem eklemelisiniz.

Android stüdyosunun tamamına ihtiyacınız yoksa Android SDK'yı tek başına yükleyebilirsiniz. Diğer birçok standart köklendirme yöntemi gibi görüntülemek için JavaScript'in etkinleştirilmiş olması gerekir.

USB hata ayıklamayı etkinleştirmek, telefonunuzun bir bilgisayarla etkileşime girmesine olanak tanır, böylece bu araçlardan tam anlamıyla yararlanabilirsiniz. Ancak fotoğraf senkronizasyonu gibi basit görevler için telefonunuzu ve bilgisayarınızı Bluetooth veya USB kablosuyla bağlamak için USB hata ayıklamayı etkinleştirmenize gerek yoktur.

Android'in USB Hata Ayıklama Modunun bazı sürümlerine Geliştirici Modu da denir. O zaman tüm yöntemi anlamanız kolaydır. Ayrıca, bu USB hata ayıklama modu, Android cihazlarla bilgisayarlar arasında doğrudan bir bağlantı kurar ve onu derin düzeydeki etkinliklere hazırlar.

USB Hata Ayıklama Modu Neden Önemlidir?​

Gördüğünüz gibi USB Hata Ayıklama Modu önemlidir. Peki neden önemlidir? Bu modu bu kadar önemli kılan hangi yetenekleri taşıyor? USB Hata Ayıklama ne işe yarar?

Bu soruların cevabını bilmek istiyorsanız gerisini okumaya devam edin.

Muhtemelen USB Hata Ayıklama Modunun cihazınıza belirli bir düzeyde erişmenize yardımcı olduğu fikrine kapılmışsınızdır. Ancak asıl soru ne tür bir erişim olduğunu sorabilirsiniz. Genel olarak, USB Hata Ayıklama Modunun sağladığı bu erişim düzeyi, örneğin yeni bir uygulamayı kodlarken sistem düzeyinde temizliğe ihtiyaç duyduğunuzda çok önemlidir. Geliştirici Modu olarak da bilinen bu mod, yeni programlanan uygulamaların test edilmek üzere USB aracılığıyla cihaza kopyalanmasına olanak tanır. İşletim sistemi sürümüne ve yüklü yardımcı programlara bağlı olarak, geliştiricilerin dahili günlükleri okumasına izin vermek için modun açılması gerekecektir.

Ama bundan daha fazlasını yapıyor. Bu yeni erişim düzeyi, size cihazınız üzerinde çok daha fazla kontrol özgürlüğü verebilecek, geliştirmeyle ilgili olmayan bazı avantajlara sahiptir. Örneğin Android SDK'nın yardımıyla bilgisayarınız üzerinden telefonunuza doğrudan erişim elde edersiniz. Genellikle ADB ile bir şeyler yapmanıza veya terminal komutlarını çalıştırmanıza olanak tanır. Yani bu terminal komutları tuğlalı bir telefonu geri yüklemenize yardımcı olabilir. Yani bu mod kesinlikle maceracı Android sahipleri için kullanışlıdır.

Ayrıca uzman olmayanlar için arka plan bilgisi de oldukça karmaşıktır. Android Güncellemesinin var olmasının nedeni tam olarak budur. Android Güncelleme, işinizi kolaylaştırmak için tüm bu karmaşık özellikleri ve araçları reddeder.

Android köklendirme işleminin kritik adımı olan USB Hata Ayıklama modunu etkinleştirmenin yolları bir sürümden diğerine farklılık gösterir. Yedekleme, rootlama, ekran görüntüsü alma, bilgisayardan özel bir ROM yükleme ve daha fazlası için kullanılan ADB, USB hata ayıklamasını gerektirir.

Android'de USB Hata Ayıklama Nasıl Etkinleştirilir?​

USB Hata Ayıklama, güncellenmiş ve modern Android cihazlarda Geliştirici Seçenekleri menüsünde mevcuttur. Esas olarak varsayılan olarak gizlidir.

Bu özelliğin kilidini açmak için ayarlara gidin ve Telefon hakkında bölümüne ilerleyin. Bundan sonra, altta Yapı numarası girişi görene kadar aşağıdaki menüyü tekrar aşağı kaydırın. Birkaç kez hafifçe vurduğunuzda, sonunda artık bir geliştirici olduğunuzu bildiren bir bildirim göreceksiniz.

Daha sonra ayarlara gidin ve tekrar aşağıya doğru kaydırın. Sistem girişini açın ve Gelişmiş bölümüne gidin. Burada Geliştirici seçenekleri adında yeni bir giriş sekmesi bulacaksınız.

Ayrıca, Geliştirici seçenekleri menüsünde Hata Ayıklama başlığı altında USB hata ayıklamayı arayın. Etkinleştirmek için kaydırıcıya basın; Android Uyarıları, bu özelliğin ne işe yaradığını anladığınızdan emin olmanızı sağlar.

Artık USB Hata Ayıklamayı başarıyla açtınız. Kullanmak için telefonunuzu ve bilgisayarınızı bağlamak için bir USB kablosuna ihtiyacınız var. Telefonunuzu bir USB kablosuyla bilgisayarınıza bağlayın. Bunu yaptığınızda telefonunuzda, söz konusu bilgisayar için USB hata ayıklamasına izin vermek isteyip istemediğinizi soran bir istem göreceksiniz.

Cihazınızı saldırılardan korumak için güvenlik özellikleri için tasarlanmıştır. Bu yüzden bunu kabul etmeden önce o bilgisayara güvendiğinizden emin olun. Yanlışlıkla bir aygıt için istem alırsanız tüm güvenilen bilgisayarları sıfırlamak için aynı Geliştirici Seçenekleri sayfasından USB Hata Ayıklama Yetkisini İptal Et'i seçin.

ADB aracılığıyla USB Hata Ayıklamayı Etkinleştirme

Kurtarma modu aracılığıyla ADB aracılığıyla USB hata ayıklamasını nasıl etkinleştireceğinizi bilmek istiyorsanız okumaya devam edin. Ama her şeyden önce ADB'nin ne olduğunu görelim.

Android Debug Bridge (ADB), cihazınızla iletişim kurmanıza yardımcı olabilecek çok yönlü bir komut satırı aracıdır. ADB komutları, uygulamaları yükleme ve hata ayıklama ve çeşitli komutları tek bir cihazda çalıştırmak için kullanabileceğiniz bir Unix kabuk erişimi sağlama gibi çeşitli cihaz eylemlerine izin verir.

Aşağıdaki üç bileşeni içeren bir istemci-sunucu programıdır: -
  • Bir istemci: – Bir istemci, geliştirme makinenizde çalışan komutları gönderir. Bir ADB komutu vererek bir istemciyi komut satırı terminalinden arayabilirsiniz.
  • Bir arka plan programı (adbd): Bir cihazda komutların çalıştırılmasına yardımcı olur. Her cihazda arka plan işlemi olarak çalışır.
  • Sunucu: İstemci ile arka plan programı arasındaki iletişimi yönetmeye yardımcı olur. Geliştirme makinenizde arka plan işlemi olarak çalışır.
ADB aracılığıyla USB hata ayıklamasını etkinleştir, çoğunlukla kırık veya hasarlı ekranlı cihazlar için kullanılır. Ancak bu yöntemi uygulamadan önce telefonunuzdaki Geliştirici seçeneklerini kapattığınızdan emin olun.
Şimdi sürece geçelim.
  • Öncelikle android cihazınızı kurtarma moduna yeniden başlatmanız gerekir.
  • Ardından en son SDK Platform-tools.zip dosyasını indirin ve çıkartın.
  • Daha sonra 'platform-tools' klasörünü açın ve klasör penceresinde Dosya > Windows PowerShell'i Aç seçeneğine tıklayın. Sistem genelinde ADB ve Fastboot kurulumunuz varsa, bilgisayarınızdaki herhangi bir ekrandan bir komut penceresi başlatabilirsiniz.
  • “ ADB devices ” komutunu yazın ve enter tuşuna basın .
  • Bundan sonra, komut penceresinde cihaz kimliğini alfasayısal bir değer olarak alırsanız, bu, ADB'nizin cihazınızı Kurtarma Modunda algılayabileceği anlamına gelir. Bu harika.
  • Şimdi “ ADB kabuğu ” yazın ve tuşuna basın. Bundan sonra, ilgili dizini cihazınıza monte etmek için mount data ve mount system komutunu çalıştırın.
  • Daha sonra persist.Sys.USB.config dosyasını telefonunuzdan PC'ye çekmeniz gerekir . Aşağıdaki komutu yürütmek için, çekilen Dosyayı kaydetmek istediğiniz konumu kendi dosyanızla değiştirmeyi unutmayın.
/data/property/persist.sys.usb.config
C:\Users\Technastic\Desktop\
  • Bu persist.Sys.USB.config dosyasını bir metin düzenleyiciyle açın ve “ MTP.jpg” olarak düzenleyin. ADB ”ve kaydedin. Şimdi cihazınıza geri göndermek için ADB push komutunu kullanın.
“C:\Users\Technastic\Desktop/persist.sys.usb.config” /data/property
  • Artık sıra cihazınızın build.prop dosyasını bilgisayarınıza indirmeye geldi.
ADB pull /system/build.prop C:\Users\Technastic\Desktop\
  • Daha sonra build.prop Dosyasını bir metin düzenleyiciyle açın ve aşağıdakileri ekleyin.
persist.service.adb.enable=1
persist.service.debuggable=1
persist.sys.usb.config=mtp,adb
  • build.props dosyasında yukarıdaki değişiklikleri yaptıktan sonra dosyayı kaydedin ve aşağıdaki komutu kullanarak telefonunuza geri gönderin.
adb push “C:\Users\Technastic\Desktop/build.prop” /system/

Hiçbir adımı kaçırmazsanız veya talimatları çok dikkatli takip ederseniz, ADB aracılığıyla USB hata ayıklamayı etkinleştirmek başarılı olabilir. Şimdi aşağıdaki komutu kullanarak cihazınızı sisteme yeniden başlatın.

ADB'yi yeniden başlatma

Bir dahaki sefere ADB komutlarını çalıştırdığınızda, yine de USB hata ayıklamasına izin vermeniz veya telefonunuzdaki RSA anahtar parmak izini doğrulamanız gerekecektir. Bu RSA bildirimini görürseniz, tamam düğmesine dokunun.

Ancak Android'de USB hata ayıklama modunu etkinleştirmeden önce, onu yalnızca ihtiyacınız olduğunda kullanın. Her zaman aktif tutmak, bu modun cihazınıza üst düzey erişim sağlamasına neden olan bir güvenlik riskidir. Android telefonunuzu halka açık bir yerde bir USB şarj bağlantı noktasına bağlarsanız, bağlantı noktası telefonunuzun verilerine erişmek veya kötü amaçlı yazılım yüklemek için telefonunuzun USB erişimini kullanabilir. Bu, yalnızca USB hata ayıklama modu etkinleştirildiğinde gerçekleşebilir.
 
Mesajlar
3
Tepkime
3
Puanları
3
Konum
Istanbul
Android cihazlar ile ilgili güzel paylaşımlar yapıyorsun hocam. Daha fazla içerik üretmeni temenni ederiz. Sitenizi çok beğendim gerçekten güzel bilgiler hocam.
 
  • Beğen
Tepkiler: CaN

CaN

admin
Mesajlar
1,525
Tepkime
4,765
Puanları
113
Konum
Türkiye
Android cihazlar ile ilgili güzel paylaşımlar yapıyorsun hocam. Daha fazla içerik üretmeni temenni ederiz. Sitenizi çok beğendim gerçekten güzel bilgiler hocam.
Tabikide daha fazla içerik olacak hocam.
 
Etiketler
android usb hata ayıklama modunu etkinleştirme yöntemi how to enable usb debugging mode on android usb hata ayıklama modunu usb hata ayıklama modunu etkinleştirme
Üst Alt