Türkiye'nin konuştuğu Ayşe Tokyaz cinayetinde bugün yeni gelişmeler yaşanıyor. Katil zanlısı Cemil Koç'a yardım ettiği ileri sürülen 6 kişi arasında yer alan 3 şüphelinin savcılık ifadesine ulaşıldı.
İstanbul Küçükçekmece’de öldürüldükten sonra Eyüpsultan’da yol kenarında valizin içinde cesedi bulunan üniversite öğrencisi Ayşe Tokyaz (22) cinayetiyle ilgili gözaltına alınan 7 kişi adliyeye sevk edilmiş, zanlılar savcılıkta ifade vermişti.
22 yaşındaki genç kızı öldürdüğü ileri sürülen Cemil Koç, çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce ‘tasarlayarak öldürmek’, diğer 6 zanlı ise ‘tasarlayarak öldürmeye yardım etmek’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
TUTUKLU SAYISI 9'A YÜKSELDİ Cinayetin ardından şüpheli Koç'un valizi evde çıkarmasına ve otomobil ile taşımasına yardım ettiği belirlenen şüpheli Oğuz K. (55) gözaltına alındı.
Ekiplerin yürüttüğü çalışmalarda, olayla bağlantısı olduğu tespit edilen polis memuru İ.U.U. da gözaltına alındı. Şüpheli İ.U.U. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye götürüldü. Şüphelilerden O.K'nin emniyetteki ifadesinde, "Ben valizin içerisinde ceset olduğunu bilmiyordum, olayla bir ilgim yok." dediği öğrenildi. Küçükçekmece Adliyesi'ne çıkarılan 2 şüpheli, savcılık ifadeleri sonrası tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. Şüpheli polis memuru İ.U.U. "kasten öldürmeye yardım etme", şüpheli O.K. ise "kasten öldürmeye iştirak" suçundan tutuklandı.
"KIRMIZI BİR SIVI GÖRDÜM AMA KAN OLDUĞUNU ANLAYAMADIM" Taksi şoförüne cesedi yok etmesi için yardım eden, ardından yol kenarına bırakan ve tutuklanan şüphelilerden Barış Can A.’nın savcılık ifadesi ortaya çıktı.
Şüpheli ifadesinde, "Necmettin beni aradı, 'Bir bavul var, ebediyete gidecek' dedi. Bana ceset olduğunu söylemedi, ben şaka yapıyor sandım. Ondan 300 bin lira istedim. Necmettin para teklifini kabul edince Erhan G. ve Yusuf S.'yi alıp, buluşmaya gittik. Parayı arkadaşlarıma söylemedim. 50'şer bin lira verecektim. Onları kazım ve gömme işi olabileceğinden yardım etsinler diye olaya dahil ettim. Necmettin ile buluştuk, bagajda kırmızı sıvı bir şey gördüm ama kan olduğunu anlayamadım. Bavulu araca yükleyip giderken Hasdal taraflarında esen rüzgar ile araç içine çürümüş yumurta kokusu yayıldı. Arkadaşlarla biz panik olduk. Olay üzerimizde kalmasın diye Yusuf S. ile cesedi Kemerburgaz yolunda ağaçlık bir alana attık. Necmettin beni arayıp, ‘iş iptal’ dedi ama valizi geri alamadık. Valizin fotoğrafını ve konumunu birine atıp atmadığımı hatırlamıyorum. Bir süre sonra da seyir halinde ilerlerken polisler tarafından yakalandık." dedi.

Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.