Office Eklentileri, standart Microsoft Office çözümünüzü daha fazlasına genişletmenize olanak tanır. İş yapma şeklinizi değiştirebilecek veya Office uygulamalarınızı ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde kolaylaştırabilecek bir şey. Ancak bunlardan yararlanmak, Office API'lerinin nasıl oluşturulacağını öğrenmek anlamına gelir ve bununla birlikte hatalar olasılığı da gelir. Aslında bunlardan birkaçı, bu yüzden en yaygın Office API hata kodlarından bazılarını ve bunlarla karşılaştığınızda ne yapmanız gerektiğini derledik.
Beş Ortak API Kodu
"Genel" dediğimizde, Common API modeli içinde çalışırken karşılaşabileceğiniz hata kodlarını kastediyoruz. Bunlar, örneğin Word JavaScript API ile çalışırken karşılaşabileceğiniz gibi uygulamaya özgü hata kodları değildir. Dikkat etmeniz gerekenlerden bazıları şunlardır.Kod 1 – Hata.kodu 1000
Error.code 1000, kodunuzun bir yerinde geçersiz bir zorlama türü olduğunu söyler. Excel burada bize iyi bir örnek verir. Excel, HTML veya OOXML zorlama türlerini desteklemez, bu da zorlamaya çalıştığınızda bu kodun garantili olmasını sağlar. Eğer bilmiyorsanız, zorlama türü, uygulamaların bir nesne türünü diğerine dönüştürmek için izlediği işlemdir. Bu dönüşümde bir çakışma varsa, bu hata kodunu görmeniz muhtemeldir.Kod 2 – Hata.kodu 2009
Bu, veri nesneleriyle ilgili olduğu için çizilmesi kolay bir hata kodudur. Bu nesneler ne kadar büyürse, bunlardan birinin Office uygulamanızda tanımladığınız veri sınırlarının ötesine balon gibi şişmesi olasılığı o kadar artar. Bu kodu görüyorsanız, çözüm soruna neden olan veri nesnesini küçültmektir.Kod 3 – Hata.kodu 4000
Herhangi bir kodlayıcı size nesneler için ad ayarlamanın bir programı düzgün bir şekilde çalıştırmanın anahtarı olduğunu söyleyebilir. Bunu yapmazsanız, error.code 4000 ile karşılaşmanız olasıdır. Bu kodu API kodunuzun içinde hiçbir yerde bulunmayan bir ayar adı belirttiğinizde alırsınız.Kod 4 – Hata.kodu 5002
İzin reddedildi!Bu hata kodunu gördüğünüzde aldığınız mesaj budur. Çözüm geliştiricisi olarak, uygun izinleri vermeyen bir belge kullanarak bir işlem göndermeye çalıştığınızı söyler. Düzenlemeyi kısıtladığınız belgeleri kullanıyorsanız bunu çok görürsünüz.
Kod 5 – Hata.kodu 9021
Bağlantı hataları meydana gelir. Bu olduğunda, öğenizi sunucuya kaydedemezsiniz. error.code 9021 size bunu söyler – kurulumunuzda bir yerde düzeltmeniz gereken bir bağlantı hatası vardır. Örneğin, Outlook Desktop kullanırken "Çevrimiçi Mod" ile ilgili sorunlar bu hatayı tetikleyebilir.Yaygın Office API Hata Kodları için Hızlı Düzeltmeler
Geliştirme kariyerinizde karşılaşabileceğiniz yaygın Office API hata kodlarından yalnızca birkaçına değindik. Her birinin, kodunuzun nerede yanlış gittiğini ve bu konuda ne yapmanız gerektiğini bulmanızı gerektiren ayrı düzeltmeleri vardır. Ancak tüm kodlarda deneyebileceğiniz birkaç hızlı potansiyel düzeltme vardır.Düzeltme 1. Güvenlik Duvarı Ayarlarınızı Doğrulayın
Güvenlik duvarınız çalıştırmaya çalıştığınız uygulamanın önüne geçiyor olabilir. Bunu kapatmak veya güvenlik duvarının ayarlarını doğrulayarak oluşturduğunuz programı engellemeye çalışmamasını sağlamak size hızlı bir çözüm sağlayabilir.Adım 1. Ekranınızın alt kısmındaki arama çubuğuna “Windows Güvenliği” yazın ve aynı isimli simgeye tıklayın.

Adım 2. Soldaki seçeneklerden “Güvenlik duvarı ve ağ koruması”nı seçin ve güvenlik duvarı ayarlarını görmek için çeşitli alan adlarınızı tarayın. Alan adınızı veya özel ağlarınızı kapatmak API kodunuzun çalışır duruma gelmesini sağlayabilir.

Adım 3. Alternatif olarak, “Bir uygulamaya güvenlik duvarından geçmesine izin ver” seçeneğine tıklayın ve oluşturduğunuz uygulamaya Windows güvenlik duvarınızı aşma izni verin.

Düzeltme 2. Microsoft Edge Uyumluluk Modunu Kapatın
Tanımladığınız özelliklerle ilgili web ile ilgili herhangi bir hata alırsanız, sorun Microsoft Edge'in uyumluluk modunda çalışması olabilir. İşte bunu nasıl kapatacağınız.Adım 1. Edge'in sağ üst köşesindeki üç noktaya -“…” sembolüne- tıklayın ve “Ayarlar”ı seçin.

Adım 2. Gezinme çubuğunu kullanarak “Varsayılan Tarayıcı” sekmesine gidin.

Adım 3. “Sitelerin Internet Explorer modunda (IE modu) yeniden yüklenmesine izin ver” seçeneğinin yanındaki açılır kutudan “İzin Verme”yi seçin.