Nedir? Circle to Search Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

  • Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 188

CaN

admin
Mesajlar
1,525
Tepkime
4,765
Puanları
113
Konum
Türkiye
circle-to-search.jpg

Samsung'un 17 Ocak 2024'te düzenlenen Galaxy Unpacked etkinliği sırasında Samsung, S24 serisi için kullanıma sunulacak bir sürü harika yapay zeka özelliğini sergiledi. Gösterilen tüm özellikler arasında öne çıkan harika özelliklerden biri de Circle to Search AI özelliğiydi.

Şimdi bunun ne olduğunu ve kullanıcının Arama için Çevre özelliğini nasıl kullanabileceğini merak ediyorsanız doğru yere geldiniz.

Ayrıca Circle to Search özelliğini kuracak diğer cihazları da size anlatacağız. Artık cihazınızın ekranında belirli bir ürün hakkında daha fazla bilgi aramak her zamankinden daha kolay.

Öyleyse Circle to Search hakkında daha fazlasını keşfedelim.

Aranacak Çevre Nedir?​

Circle to Search, Google'ın Galaxy Unpacked etkinliğinde Galaxy S24 serisinde sergilenen yeni bir aracıdır .

Circle to Search ile ekranınızdaki herhangi bir şeyi doğrudan daire içine alabilir ve uygulamaları değiştirmek veya değiştirmek zorunda kalmadan ürün hakkında daha fazla bilgi arayabilirsiniz.

Google Lens'i ve uygulamaya yükleyeceğiniz resimlere göre resim arama yeteneğini hatırlıyor musunuz ? Circle to Search ile ekranınızdaki nesneyi daire içine alabilirsiniz. İster video ister hareketsiz görüntü olsun, daha fazla ayrıntıyı kolaylıkla arayabilirsiniz.


Android akıllı telefonunuzdaki Circle to Search özelliğini kullanmak basit ve oldukça kolaydır. Tek yapmanız gereken aramak istediğiniz belirli bir ürünün bulunduğu videoyu veya görseli açmaktır. Cricle to Search'ü tetiklemek için ana sayfa düğmesine uzun basın, ardından aramak istediğiniz öğeyi karalayın, vurgulayın veya daire içine alın.

Arama Çemberi – Desteklenen Cihazlar

Şu an itibariyle yalnızca Samsung'un S24 serisi bu yepyeni Circle to Search özelliğinden yararlanabiliyor. Evet, yalnızca S24 Ultra değil, S24+ ve S24 tabanı da bu yeni özellikten yararlanabilecek.

Google'ın kendi Pixel 8 ve Pixel 8 Pro cihazlarının 31 Ocak 2024'ten itibaren Circle to Search özelliğini alması planlanıyor. Bu özellik önümüzdeki aylarda diğer premium Android amiral gemilerine de gelebilir.

Samsung Cihazlar Arama Özelliğine Sahip Olacak

Circle to Search ve Samsung Galaxy S24 serisindeki diğer AI özellikleri, Galaxy AI'nin bir paketidir. Bununla birlikte Circle to Search ve diğer birkaç yapay zeka özelliğinin aşağıdaki Samsung akıllı telefonlarda da sunulması bekleniyor .
  • Galaksi S23
  • Galaxy S23 FE
  • Galaxy S23 Artı
  • Galaxy S23 Ultra
  • Galaxy Tab S9
  • Galaxy Tab S9 FE
  • Galaxy Tab S9 FE Plus
  • Galaxy Tab S9 Ultra
  • Galaxy Tab S9+
  • Galaxy Z Flip 5
  • Galaxy Z Katlama 5
Görünüşe göre yalnızca Samsung'un geçen yıl piyasaya sürülen amiral gemisi seviyesi cihazları Galaxy AI ve Circle to Search özellik güncellemesine uygun.

Geçen yıl piyasaya sürülen diğer tüm Samsung Galaxy cihazları için neden mevcut değil? Bunun nedeni, diğer orta sınıf ve düşük kaliteli akıllı telefonlarda bulunan SoC'dir; AI işlemlerini cihazda hemen çalıştırma becerisine sahip değildir.

Ancak bu yapay zeka araçlarından birkaçının, bu yılın sonlarında Samsung tarafından piyasaya sürülecek yeni cihazlara gizlice girmesini bekleyebilir miyiz? Mümkün olabilir. S24 ve S24+'ın Exynos versiyonunun da bu AI yeteneklerine sahip olduğu göz önüne alındığında, Galaxy AI'yi diğer Exynos SoC'ler tarafından desteklenen cihazlarda görebileceğimizi söylemek yanlış olmaz.
 
Mesajlar
16
Tepkime
50
Puanları
13
Çıksa da kullanan olur mu bixby gibi yol alır mı yoksa
 
  • Beğen
Tepkiler: CaN

CaN

admin
Mesajlar
1,525
Tepkime
4,765
Puanları
113
Konum
Türkiye
Çıksa da kullanan olur mu bixby gibi yol alır mı yoksa
Zaten S24 deki bir çok Ai özellikleri Ülkemiz için çok da kullanışlı değil gibi.
Evet yıllardır Bixby Tuşuna bastığımızda karşımıza çıkan İngilizce içerik ve seslendirme halen aynı duruyor. Bu yüzden Note 8 ve Note 9 cihazlarındaki Bixby Tuşuna ekran resmi çekme komutu atadım.
 
Etiketler
circle to search hakkında bilmeniz gereken her şey
Üst Alt