Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile telefonda görüştü: "Yapacağımız daha çok şey var"

Erdoğan ve Bahçeli telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün mesaiye başlayan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile telefonda görüştüğünü açıkladı. Bahçeli'nin kendisine sağlığının iyi olduğunu söylediğini anlatan Erdoğan, "Rabbim sağlık versin çünkü yapacağımız daha çok şey var." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da cuma namazı sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile telefonda görüştüğünü belirterek, "Rabbim sağlık, sıhhat, afiyet versin çünkü yapacağımız daha çok şey var." diye konuştu.

Erdoğan'a, Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluğu ile başlayan sürecin ardından yapılan boykot çağrıları da soruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) boykot çağrılarına tepki göstererek "2 Nisan'da alışveriş merkezleri onların dediği gibi olmadı çok daha hareketli bir süreç geçirdi." dedi.

ABD ZİYARETİ OLACAK MI?

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Şu anda Amerika ziyaretiyle alakalı olarak henüz bir tarih belirlemiş değiliz ama bu arada gerek Dışişleri Bakanım gerek Ticaret Bakanım, onların gerek görüşmeleri gerekse Amerika'yla ilgili seyahat takvimleri söz konusu. Bu takvimler her an işleyebilir. Arkadaşlarımızın bu arada Amerika'ya gidişleri söz konusu olabilir. Bu ziyaretlerde de son günlerde malum gündeme gelen vergiyle ilgili yapılandırmalar meselesi de bu ziyaretlerde gündemin ana başlıklarını teşkil edebilir. Temennimiz odur ki Türkiye'ye karşı düşündükleri olumlu yaklaşımın hayata da geçmesini görmek, sağlamak.

TERÖRSÜZ TÜRKİYE VE İMRALI'NIN SİLAH BIRAKMA ÇAĞRISI

Şu anda bu Terörsüz Türkiye ile ilgili süreç planladığımız şekilde yürümektedir. Herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Gelişmeler her geçen gün ülkemizin lehine, bölgemizin lehine ve daha sağlıklı bir yapı. Cumhur İttifakı, Türkiye'nin şu anda her şeyidir ve terörsüz bir Türkiye'yi Cumhur İttifakı zaten en güzel şekilde kurmakta ve yürütmektedir. Kimse buradan kendine olumsuz bir pay çıkarmasın. Bunların hiçbiri tutmaz, tutmayacaktır. Her geçen gün daha iyiye giden bir Türkiye var.

BOYKOT ÇAĞRILARINA TEPKİ

2 Nisan'da gördüğünüz gibi alışveriş merkezleri onların dediği gibi olmadı. Tam aksi alışveriş merkezleri çok daha hareketli bir süreç geçirdi.

"EKONOMİDE ALEYHTE KAMPANYAYI MİLLETİM AFFETMİYOR"

Demek ki bu ülkenin aleyhine kampanya sürdürenleri, ekonomide bu milletin aleyhine kampanya sürdürenleri benim milletim affetmiyor. Tam aksine daha fazla alışveriş yapıyor.

"BAHÇELİ İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜM"

Yalancı, palavracı tiplerin ne olduğu ortaya çıkıyor. İşte gördüğünüz gibi şu anda rahmetli Türkeş'e karşı sürekli vecibesini yerine getiren Devlet Bey yine aynı şekilde vecibesini yerine getirdi. Az önce ben de kendisiyle bir telefon görüşmesi yaptım. Aynı şekilde ben de rahmetli Türkeş'e duamızı yaptığımızı kendilerine söyledim. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah. Bizler, her zaman bu ülkeye, bu millete her türlü faydası olan, hizmeti olan büyüklerimizin yanında olduk. Yanında olmaya da devam edeceğiz. Allah, Devlet Bahçeli dostumuza sağlık, sıhhat, afiyet versin. Şu anda da 'Nasıl sağlığınız?' diye sorduğumda aldığım cevap, 'Gayet iyiyim, işte bugün vecibemizi de yerine getirdik.' dediler. Rabbim, sağlık sıhhat, afiyet versin çünkü yapacağımız daha çok şey var."

Üst Alt