Nasıl Yapılır? Google Dokümanlar veya E-Tablolar için Masaüstü Kısayolları Oluşturma Yöntemleri

• Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 226
1000180999.jpg

Yöntem 1: Chrome'un Kısayol Oluşturma Özelliği​

Adım 1: Chrome'da üç nokta dikey menüsüne tıklayın ve Kaydet ve paylaş'a gidin .
Adım 2: Masaüstünde kısayol oluşturmak için Kısayol oluştur menüsüne tıklayın.

Not : Herhangi bir dosyaya kısayol eklemek istiyorsanız tarayıcıda Google Docs veya Sheets web sitesinin açık olduğundan emin olun. Tüm yöntemler için buna ihtiyacımız olacak.

1000181000.png

Adım 3: Bir açılır pencere sizden adı girmenizi isteyecektir. Ayrıca mevcut herhangi bir tarayıcı sekmesiyle karışmaması için pencereli modda açmayı da seçebilirsiniz. Pencere olarak aç kutusunu işaretleyin.

1000181001.png

Adım 4: Oluştur butonuna tıklayın , aynı isimde kısayol anında oluşturulacaktır.

1000181002.png

Not: Windows kullanıyorsanız, Görev Çubuğuna eklemeniz istenecektir. Mac'te, uygulama listesine eklenecektir ve Finder'ı kullanarak kolayca bulabilirsiniz.

Edge kullanıyorsanız menüden Görev Çubuğuna ve Başlat menüsüne sabitlemek için doğrudan seçenekleriniz var.

Yöntem 2: URL'yi Masaüstüne Sürükleyip Bırakın​

Bu yöntem daha hızlıdır ve herhangi bir Web tarayıcısına uygulanabilir. Ancak sürükle ve bırak yöntemini kullanmamız gerektiğinden pencereli modda olmanız gerekir.

Adım 1: Adres çubuğundaki URL'yi çift tıklayarak seçin.
Adım 2: URL'yi masaüstünüze sürükleyip bırakın , anında bir kısayol belirmelidir.

1000181003.png

Bir dosya ise, kısayol otomatik olarak uygun dosya adıyla adlandırılmalıdır. Ayrıca, daha önce oluşturduğumuz kısayolun aksine, bu durumda simge tarayıcının olacaktır.

Yöntem 3: Masaüstü Kısayolunu Manuel Olarak Oluşturun​

Yukarıdaki iki yönteme kıyasla manuel kısayollar oluşturmak zahmetlidir. Ancak, önce tarayıcıda açmadan kısayollar oluşturmak istediğiniz bir sürü Docs, Sheets veya Slide dosyanız varsa bunu faydalı bulabilirsiniz.

Adım 1: Masaüstünüzde boş bir alana veya Dosya Gezgini'ndeki herhangi bir yere sağ tıklayın ve Yeni > Kısayol'a tıklayın.

1000181004.png

Adım 2: Docs, Sheets veya Slides Web uygulamalarının URL'sini girin veya belirli bir dosyanın URL'sini Gözat düğmesinin yanındaki metin kutusuna yapıştırın. İşlem tamamlandıktan sonra devam etmek için İleri'ye tıklayın.

1000181005.png

Adım 3: Sonraki ekranda kısayola bir isim verin ve Son'a tıklayın.

1000181006.png

işte bu kadar! Oluşturmak istediğiniz diğer kısayollar için de aynı işlemi tekrarlayın ancak çakışmamaları için farklı isimler ekleyin.

Yöntem 4: Google Drive'ı yükleyin​

Kısayolları kendiniz oluşturmak yerine, masaüstünüze orijinal Docs, Sheets ve Slides kısayollarını almanın başka bir yolu vardır. Ancak, bu gerektirir , bu nedenle başlangıçta işleri yavaşlatacak ek bir arka plan uygulamasının sorun olmayacağını düşünüyorsanız bu yöntemi kullanın.

1000181007.png

Uygulamayı yüklediğinizde, her uygulama için kısayollar otomatik olarak oluşturulacaktır.