Yöntem 1: Chrome'un Kısayol Oluşturma Özelliği
Adım 1: Chrome'da üç nokta dikey menüsüne tıklayın ve Kaydet ve paylaş'a gidin .Adım 2: Masaüstünde kısayol oluşturmak için Kısayol oluştur menüsüne tıklayın.
Not : Herhangi bir dosyaya kısayol eklemek istiyorsanız tarayıcıda Google Docs veya Sheets web sitesinin açık olduğundan emin olun. Tüm yöntemler için buna ihtiyacımız olacak.

Adım 3: Bir açılır pencere sizden adı girmenizi isteyecektir. Ayrıca mevcut herhangi bir tarayıcı sekmesiyle karışmaması için pencereli modda açmayı da seçebilirsiniz. Pencere olarak aç kutusunu işaretleyin.

Adım 4: Oluştur butonuna tıklayın , aynı isimde kısayol anında oluşturulacaktır.

Not: Windows kullanıyorsanız, Görev Çubuğuna eklemeniz istenecektir. Mac'te, uygulama listesine eklenecektir ve Finder'ı kullanarak kolayca bulabilirsiniz.
Edge kullanıyorsanız menüden Görev Çubuğuna ve Başlat menüsüne sabitlemek için doğrudan seçenekleriniz var.
Yöntem 2: URL'yi Masaüstüne Sürükleyip Bırakın
Bu yöntem daha hızlıdır ve herhangi bir Web tarayıcısına uygulanabilir. Ancak sürükle ve bırak yöntemini kullanmamız gerektiğinden pencereli modda olmanız gerekir.Adım 1: Adres çubuğundaki URL'yi çift tıklayarak seçin.
Adım 2: URL'yi masaüstünüze sürükleyip bırakın , anında bir kısayol belirmelidir.

Bir dosya ise, kısayol otomatik olarak uygun dosya adıyla adlandırılmalıdır. Ayrıca, daha önce oluşturduğumuz kısayolun aksine, bu durumda simge tarayıcının olacaktır.
Yöntem 3: Masaüstü Kısayolunu Manuel Olarak Oluşturun
Yukarıdaki iki yönteme kıyasla manuel kısayollar oluşturmak zahmetlidir. Ancak, önce tarayıcıda açmadan kısayollar oluşturmak istediğiniz bir sürü Docs, Sheets veya Slide dosyanız varsa bunu faydalı bulabilirsiniz.Adım 1: Masaüstünüzde boş bir alana veya Dosya Gezgini'ndeki herhangi bir yere sağ tıklayın ve Yeni > Kısayol'a tıklayın.

Adım 2: Docs, Sheets veya Slides Web uygulamalarının URL'sini girin veya belirli bir dosyanın URL'sini Gözat düğmesinin yanındaki metin kutusuna yapıştırın. İşlem tamamlandıktan sonra devam etmek için İleri'ye tıklayın.

Adım 3: Sonraki ekranda kısayola bir isim verin ve Son'a tıklayın.

işte bu kadar! Oluşturmak istediğiniz diğer kısayollar için de aynı işlemi tekrarlayın ancak çakışmamaları için farklı isimler ekleyin.
Yöntem 4: Google Drive'ı yükleyin
Kısayolları kendiniz oluşturmak yerine, masaüstünüze orijinal Docs, Sheets ve Slides kısayollarını almanın başka bir yolu vardır. Ancak, bu
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için
Giriş yap veya üye ol.
gerektirir , bu nedenle başlangıçta işleri yavaşlatacak ek bir arka plan uygulamasının sorun olmayacağını düşünüyorsanız bu yöntemi kullanın.
Uygulamayı yüklediğinizde, her uygulama için kısayollar otomatik olarak oluşturulacaktır.