Ön Düzeltmeler
- Telefonu Yeniden Başlatın : Telefonunuzu yeniden başlatmak, sistemi yenileyerek birçok küçük sorunu çözebilir. Telefon yeniden başlatıldıktan sonra, Google Play Hizmetlerini tekrar güncellemeyi deneyin.
- Depolamayı Kontrol Edin : Yetersiz depolama alanı güncellemeleri engelleyebilir. Güncellemeler için yeterli boş alanınız olduğundan emin olun. Yeterli alanı temizledikten sonra Google Play Hizmetlerini güncellemeyi deneyin.
- Ağ Bağlantınızı Kontrol Edin : Google Play Hizmetlerini güncellemek için istikrarlı bir internet bağlantısı çok önemlidir. Sorunun devam edip etmediğini görmek için farklı bir Wi-Fi ağına bağlanın.
- Play Hizmetlerini Etkinleştir/Devre Dışı Bırak : Google Play Hizmetleri için etkinleştirme/devre dışı bırakma seçeneğini değiştirmek bazen güncelleme sorunlarını çözebilir.
1. Düzeltme Yöntemi Doğru Tarih ve Saati Ayarlayın
Bazen cihazınızdaki yanlış veri ve saat Google Play Hizmetleri güncelleme sorunlarına yol açabilir. İşte bunu nasıl düzelteceğiniz.Adım 1: Telefonunuzda Ayarlar'ı açın ve Sistem'e gidin.
Adım 2: Tarih ve saate dokunun . Sonraki ekranda Otomatik tarih ve saati etkinleştirin. Zaten etkinse, kapatıp tekrar etkinleştirin.
2. Düzeltme Yöntemi : Önbelleği ve Verileri Temizle
Bu, Google Play Hizmetleri güncellenmiyor hatasını düzeltmek için de bilinen bir yöntemdir. Tek yapmanız gereken Play Hizmetleri ve Play Store için önbelleği temizlemektir. Sorun devam ederse, onlar için de verileri temizlemeyi deneyin.
Play Hizmetleri için önbelleği ve verileri temizlemek için şu adımları izleyin:
Adım 1: Telefonunuzda Ayarlar'ı açın ve Uygulamalar/Uygulama Yöneticisi'ne gidin.
Adım 2 : Tüm Uygulamalar veya Sistem uygulamaları (varsa) altında Google Play Hizmetleri'ne bakın ve dokunun.
Adım 3: Depolama'ya dokunun ve Önbelleği temizle düğmesine basın . Aynısını Google Play Store için yapın.
Son olarak cihazınızı yeniden başlatın. Sorun devam ederse, hem Google Play Hizmetleri hem de Play Store için Verileri/depolamayı temizle'ye dokunun (3. adımda gösterildiği gibi).
3. Düzeltme Yöntemi : Uygulama Tercihlerini Sıfırla
Çoğu zaman, uygulama tercihlerini sıfırlamak Play Hizmetleri güncelleme sorununu düzeltmeye de yardımcı olur. Bunu yapmak için telefon Ayarları > Sistem > Sıfırlama seçenekleri > Uygulama tercihlerini sıfırla'ya gidin.Bunu yapmak hiçbir veriyi silmeyecek ancak ayarları varsayılana sıfırlayacaktır. Uygulama tercihlerini ve bunu yapmanın diğer yöntemlerini sıfırlayarak ne olacağını öğrenin.
4. Düzeltme Yöntemi : Güncellemeleri Kaldırın
Eğer devre dışı bırakmak zor görünüyorsa, güncellemelerini kaldırmayı deneyebilirsiniz.Play Hizmetleri güncellemelerini kaldırmak için Ayarlar > Uygulamalar > Google Play Hizmetleri'ne gidin . Sağ üst köşedeki üç nokta simgesine dokunun ve Güncellemeleri kaldır'ı seçin.
Kaldırdıktan sonra güncelleme yapması için biraz zaman tanıyın.
5. Düzeltme Yöntemi : Google Play Hizmetlerini güncelleyin
Google Play Hizmetlerini güncellemenin iki yolu vardır: Play Store'dan ve manuel olarak.Yöntem 1: Play Store'dan güncelleme
Play Store'da Google Play Hizmetleri'ni ararsanız, uygulamayı nadiren görürsünüz. Ancak, bağlantı üzerinden açın ve sayfasına yönlendirilirsiniz. Güncelle'ye dokunun (mevcutsa).Uygulama güncellendiğinde, Google Play Hizmetleri güncelleme sorunu sonsuza dek çözülecektir. Google Play Hizmetlerini Play Store'dan güncelleyemiyorsanız, bir sonraki yönteme bakın.
Yöntem 2: Play Hizmetlerini Manuel Olarak Güncelleyin
Bunun için APK dosyasını Play Services'tan indirmeniz ve manuel olarak yüklemeniz gerekir. İşte adımlar:Adım 1: Google Play Hizmetleri'nin en son sürümünün APK dosyasını güvenilir bir kaynaktan indirin.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Adım 2: İndirilen dosyaya dokunarak yükleyin. Üçüncü taraf uygulamaların diğer uygulamaları yüklemesine izin vermeniz istenecektir. İzin verin ve Play Services'ı yükleyin.
Adım 3: Telefonunuzu yeniden başlatın, sorununuz düzelecektir.
Sorun devam ederse, yeni bir sürüm yerine uygulamanın önceki bir sürümünü indirin. Gözümüzden kaçmış olabilecek sorularınız varsa, aşağıdaki SSS bölümüne göz atın.