Nasıl Yapılır? Google Play Store Beyaz Ekran Sorununu Düzeltme Yöntemleri

1000075846.jpg

Temel Düzeltmeler​

• Play Store'u yeniden başlatın: Play Store uygulamasına dokunun ve basılı tutun, Uygulama Bilgileri'ni seçin ve Durdurmaya Zorla'ya dokunun. Play Store'u açın ve beyaz ekran sorununun düzelip düzelmediğini kontrol edin.
  • Cihazınızı yeniden başlatın: Google Play Store uygulaması için belleği ve kaynakları boşaltmak amacıyla cihazınızı yeniden başlatın.
  • İnternet bağlantınızı kontrol edin: Cihazınızın işlevsel ve kararlı bir Wi-Fi veya hücresel ağa bağlı olduğundan emin olun.
  • Play Store'un kapalı olup olmadığını kontrol edin : olup olmadığını kontrol edin ; kapalıysa hizmetler geri yüklenene kadar beklemeniz gerekecektir.
  • Tarih ve saati kontrol edin: Yanlış tarih ve saat, Play Store uygulamasında sorunlara neden olabilir.
  • VPN'i devre dışı bırakın: Soruna neden olan ağ kısıtlamalarını ortadan kaldırmak için cihazınızdaki VPN'i devre dışı bırakın.

1. Düzeltme Yöntemi : Play Store ve Play Hizmetleri için Önbelleği Temizle​

Google Play Store veya Play Services uygulamasında biriken önbellek ve gereksiz dosyalar, kalıcı beyaz ekran sorununa neden olabilir.

Adım 1: Ayarlar uygulamasını açın . Uygulamalar > Uygulamaları yönet'e gidin . Listeden Google Play Store ve Google Play Hizmetleri'ni bulun.

Not : Eğer bulamazsanız Sistem Uygulamaları yazan listeyi açın.

Adım 2: Her iki uygulama için Verileri temizle > Önbelleği temizle öğesine dokunun.

1743773301391.jpeg1743773311717.jpeg1743773322759.jpeg

2. Düzeltme Yöntemi : Uygulama Tercihlerini Sıfırla​

Uygulama tercihlerini sıfırlamak, Google Play Store uygulaması için yanlış yapılandırılmış ayarları düzeltmeye yardımcı olabilir.

Ayarlar uygulamasını açın ve Uygulamalar'a dokunun . Tüm Uygulamalar'ı seçin , sağ üstteki üç nokta menüsüne dokunun ve Uygulama tercihlerini sıfırla'yı seçin.
1743773385272.png1743773395229.png1743773403173.png

3. Düzeltme Yöntemi : İlgili İzinleri Sağlayın​

Hem Google Play Store'un hem de Play Hizmetlerinin Android cihazınızda çalışmak için gerekli izinlere sahip olduğundan emin olun.

Adım 1: Ayarlar uygulamasını açın . Uygulamalar > Uygulamaları yönet'e gidin . Listeden Google Play Store ve Google Play Hizmetleri'ni bulun.

Adım 2: Her iki uygulama için de Uygulama izinleri'ni seçin ve bir sonraki ekranda tüm izinleri onaylayın.

1743773454750.jpeg1743773463773.jpeg1743773472479.jpeg

4. Düzeltme Yöntemi : Play Store'u güncelleyin​

Beyaz ekran hatasının giderilip giderilmediğini görmek için Play Store uygulamasını en son sürüme güncelleyin.

Adım 1: Play Store'u açın ve sağ üst köşedeki profil resminize dokunun.

Adım 2: Ayarlar'ı
seçin ve Hakkında'ya dokunun . Play Store sürümü altında Play Store'u Güncelle'ye dokunun.

1743773523339.jpeg1743773533054.jpeg1743773543675.jpeg

5. Düzeltme Yöntemi : Play Store için Güncellemeleri Kaldırın​

Beyaz ekran sorununa yakın zamanda yapılan bir güncelleme neden oluyorsa, güncellemeyi hem Play Store'dan hem de Play Services'tan kaldırmayı deneyebilirsiniz.

Adım 1: Ayarlar uygulamasını açın . Uygulamalar > Uygulamaları yönet'e gidin . Listeden Google Play Store ve Google Play Hizmetleri'ni bulun . Bunları bulamazsanız, Sistem Uygulamaları yazan listeyi açın.

Adım 2: Güncelleştirmeleri Kaldır'ı seçin.

İşlemin tamamlanmasını bekleyin, ardından her iki uygulama da arka planda en son sürüme güncellenecektir.

1743773603813.jpeg1743773614346.jpeg

Etiketler
google play store beyaz ekran sorunu google play store beyaz ekran sorunu çözüm google play store beyaz ekran sorunu düzeltme google play store beyaz ekran sorunu nasil düzelir
Üst Alt