Haber Hürmüz Boğazı'nda yeni dönem. İran ve Umman ortak ekip kuracak

  • Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AlpEren
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 8
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.

AlpEren

✅️ Premium
Hürmüz Boğazı'nda yeni dönem. İran ve Umman ortak ekip kuracak

İran ve Umman, Hürmüz Boğazı'nda güvenli ve kesintisiz deniz ulaşımının sürdürülmesi konusunda mutabık kaldı. İki ülke, boğazın gelecekteki yönetimini sağlamak amacıyla ortak bir ekip kurulacağını duyurdu.

İran ve Umman,
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.
ilişkin yayımladıkları ortak açıklamada, boğazdaki egemenlik haklarına vurgu yaparak uluslararası deniz ulaşımının güvenli şekilde sürdürülmesi konusunda taahhütlerini yineledi.



Açıklamada, iki ülkenin
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.
uluslararası seyrüsefer için güvenli ve açık bir su yolu olarak koruma konusundaki kararlı olduğu belirtildi.



İRAN VE UMMAN'DAN HÜRMÜZ EKİBİ



Taraflar ayrıca, boğazdaki deniz trafiğinin gelecekteki yönetimine ilişkin bir anlaşmaya varılması amacıyla ortak bir çalışma ekibi kurulacağını duyurdu.



Ortak açıklamada, “Hürmüz Boğazı konusundaki her türlü düzenlemede egemenliğimize ve haklarımıza saygı gösterilmeli.” denildi.



KIYIDAŞ ÜLKELERLE DE GÖRÜŞÜLECEK



İki ülke, boğazın yönetimi ve buna bağlı maliyetler konusunda kıyıdaş ülkeler ve ilgili taraflarla görüşmeler yapılacağını da bildirdi.



Küresel petrol ve doğal gaz ticaretinin önemli bir bölümünün geçtiği Hürmüz Boğazı, son dönemde bölgedeki gerilimler nedeniyle uluslararası kamuoyunun yakın takibinde bulunuyor.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.
 
← Önceki Konu

Haber  ABD-İran arasında nükleer denetim ve Hürmüz Boğazı gerilimi

  • AlpEren
  • Cevaplar: 0
Sonraki Konu →

Haber  İran, nükleer tesislerini UAEA denetimine açmayı reddetti

  • AlpEren
  • Cevaplar: 0
Geri
Üst Alt