Nasıl Yapılır? iPhone'da Çalınan Cihaz Korumasını Etkinleştirme Yöntemi

  • Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 641

CaN

admin
Mesajlar
1,525
Tepkime
4,765
Puanları
113
Konum
Türkiye
How-to-enable-Stolen-Device-Protection.jpg

Yeni iOS 17.3 artık tüm uygun iPhone'larda mevcut. iPhone'unuzu iOS 17.3'e yükselttiyseniz veya daha yeni bir yapıyla geldiyse gelecekte koruma sağlamak için etkinleştirmeniz gereken bir güvenlik özelliği vardır. iOS 17.3 ile birlikte sunulan Çalıntı Cihaz Koruması özelliğinden bahsediyorum. İşte iPhone'da Çalınan Cihaz Korumasını nasıl etkinleştireceğiniz.

iOS 17.3, ortak çalışmaya dayalı çalma listeleri ve çalıntı cihaz koruması olmak üzere birçok yeni özellik sundu. Apple, hem büyük hem de küçük güncellemelerle sürekli olarak güvenlik ve gizlilik özellikleri sunuyor.

Bu yeni bir özellik olduğu için birçok kişi bu konuda daha fazla bilgi edinmek isteyecektir, o halde haydi başlayalım.

Çalıntı Cihaz Koruması Nedir?

Adından da anlaşılacağı gibi bu özellik, iPhone'unuzun çalınması veya kaybolması durumunda onu korur. iPhone, ev ve iş yeri gibi tanıdık konumlardan uzaktayken verilere erişmek ve ayarları değiştirmek için Face ID veya Touch ID'ye ihtiyaç duyar. Yani birisi şifrenizi bilse bile Face ID veya Touch ID olmadan hassas işlemleri gerçekleştiremez.

Hayır, tanıdık bir konumda olduğunuzda şifrenizi, Face ID'nizi veya Touch ID'nizi girmenize gerek yoktur. Cihazınızın şifresini bildiğiniz yerlerde her zamanki gibi kullanabilirsiniz, böylece iPhone kullanımınız etkilenmeyecektir.

Bu, iPhone'unuza ekstra bir güvenlik katmanı ekleyen önemli bir özelliktir. iPhone'unuzdaki Apple Kimliğinizi ve hassas verilerinizi korumak için bu özelliği etkinleştirmeniz önerilir. Varsayılan olarak kapalıdır.

iPhone'da Çalınan Cihaz Koruması Nasıl Açılır?

Bu özellik iOS 17.3 güncellemesiyle sunulduğu için iPhone'unuzun iOS 17.3 veya daha yenisini çalıştırdığından emin olun. Ayrıca henüz yapılmadıysa Face ID veya Touch ID'yi ayarlamanız gerekir.

Enable-Stolen-Device-Protection-iPhone-1.jpg


  1. iPhone'unuzda Ayarlar'ı açın.
  2. Şimdi Face ID ve Şifre veya Touch ID ve Şifre ayarlarına gidin .
  3. Cihazınızın şifresini girin. Aşağı kaydırdığınızda Çalınan Cihaz Korumasını bulacaksınız .
  4. Özelliği etkinleştirmek için mavi renkli Korumayı Aç yazısına dokunun. Veya geçişe erişmek için Çalınan Cihaz Korumasını açın.
İOS 17.4 ve daha yeni sürümlerde , Çalıntı Cihaz Korumasını açma ve kapatma düğmesi de dahil olmak üzere yeni ayarlara erişmek için 'Çalıntı Cihaz Koruması'na dokunabilirsiniz. Burada, 'Her Zaman' ve 'Tanıdık Yerlerden Uzakta' gibi seçeneklerle Çalıntı Cihaz Korumasının ne zaman tetikleneceğini seçebileceksiniz.

Not : Çalınan Cihaz Koruması kullanılamıyorsa, ya iPhone'unuz gerekli iOS sürümünde değildir ya da Face ID/Touch ID kurulmamıştır.

Güvenlik Gecikmesi​

Çalınan cihaz koruması, sonraki bir saat boyunca cihazın kapatılmasını veya ayarların değiştirilmesini önleyen güvenlik gecikme özelliği olarak ek bir güvenlik katmanı da içerir. Bu, kullanıcılara Apple kimliklerini kilitlemeleri ve iPhone'un çalınması durumunda gerekli işlemi yapmaları için zaman tanıyacak. Ayrıca birisi sarhoş olduğunuzda sizden yararlanmak isterse, yüzünüzü tarayarak bir saat boyunca işe yaramayacaktır.

Enable-Stolen-Device-Protection-iPhone-3.jpg
Belki iPhone'unuzu satarken bu özelliği devre dışı bırakmak isterseniz kolayca kapatabilirsiniz. İlk denemeden itibaren bir saat beklemeniz gerekebileceğini unutmayın.
Enable-Stolen-Device-Protection-iPhone-2.jpg
  1. Telefonunuzda Ayarlar'ı açın.
  2. Yüz Kimliği ve Parola ayarlarına veya Touch ID ve Parola ayarlarına gidin.
  3. Geçiş yaparak kapatmak için Korumayı Kapat metnini kullanın veya Çalıntı Cihaz Korumasını açın (iOS 17.4 veya sonraki sürümlerde). Sizden bir saat beklemenizi isteyecek.
  4. Bir saat sonra tekrar deneyin; kapanacaktır.
Enable-Stolen-Device-Protection-iPhone-4.jpg
Önemli bir neden yoksa Çalıntı Cihaz Koruması özelliğini etkin tutmanızı tavsiye ederim.

Yeni Çalınan Cihaz Koruması özelliğiyle ilgili her şey bu kadar. Bu yeni özellik hakkındaki fikriniz nedir? Aklınıza takılan bir soru olursa yorum kısmından bize iletebilirsiniz.
 
Mesajlar
3
Tepkime
3
Puanları
3
Konum
Ankara
Eline sağlık dostum
 
  • Beğen
Tepkiler: CaN

CaN

admin
Mesajlar
1,525
Tepkime
4,765
Puanları
113
Konum
Türkiye

CaN

admin
Mesajlar
1,525
Tepkime
4,765
Puanları
113
Konum
Türkiye
Etiketler
iphone çalınan cihaz korumasını etkinleştirme iphone cihaz koruması nasıl aktif edilir iphone cihaz korumasını etkinleştirme
Üst Alt