Haber İsrail'in saldırıları sürüyor | Hamas: Refah'ta direniyoruz

İsrail'in saldırıları sürüyor | Hamas: Refah'ta direniyoruz

Gazze'de ateşkes için bir yandan görüşmeler devam ederken, İsrail'in saldırılarıysa sürüyor. Heyetler tüm tarafların katılımıyla Mısır'ın Başkenti Kahire'de bir kez daha toplandı ancak sonuç çıkmadı. Hamas'tan ise "Refah'ta direniyoruz" açıklaması geldi. Amerika Birleşik Devletleri de İsrail'in geniş çaplı operasyonda kullanabileceği güçlü bombalar içeren mühimmat sevkiyatını askıya aldı.

Bir yanda ateşkes görüşmeleri öte yanda Refah'a operasyon. Gazze Savaşı kritik aşamaya geldi. İsrail tankları, Hamas'ın ateşkesi kabul etmesinden bir gün sonra Refah'a girdi ve Mısır'a açılan Refah sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdi.
Bölgeden Hamas ve İslami Cihad ile İsrail ordusu arasında yoğun çatışma haberleri geliyor. Hamas, Refah kentinin doğusunda İsrail askerleriyle çatıştıklarını açıkladı.

İslami Cihad da yine Refah'ın doğusundaki havaalanı yakınlarında İsrail askerlerine ve askeri araçlarına saldırı yaptıklarını duyurdu.

El Fetih'ten de Gazze'nin orta kesiminde çatışmaların sürdüğü açıklaması geldi. İsrail, dün gece Gazze'yi hem karadan hem havadan yoğun bombardıman altına aldı. İsrail ordusu, Refah'ın doğusunda Hamas'a ait çok sayıda altyapının ortaya çıkarıldığını söyledi.

Askerlerin, Refah sınır kapısının Gazze tarafına hedef gözeterek baskınlar yaptığı belirtildi. Belirlenen hedefler havadan da vuruluyor.

REFAH'IN MERKEZİNE TOPÇU ATIŞIYLA DÜZENLENEN SALDIRILARDA 25 KİŞİ YARALANDI İsrail güçleri, Refah'ın merkezinde çok sayıda binayı topçu ateşiyle vurdu. Alınan bilgiye göre, saldırılarda aralarında çocukların da olduğu 25 kişi yaralandı, bazı yaralılar Kuveyt Hastanesine nakledildi. Yaralıların hastanelere naklinin devam ettiği, saldırıların sürdüğü ve sağlık ekiplerinin, bazı bölgelere ulaşmakta zorlandığı ifade ediliyor.

REFAH SINIR KAPISI KAPANDI İsrail'in eline geçmesiyle Refah sınır kapısı da kapandı. Ne yardımların, ne de hastaların geçişine izin veriliyor.

İsrail ile Gazze arasındaki Kerem Şalom kapısı ise üç gün sonra yeniden açıldı. Kerem Şalom, Hamas'ın Pazar günü yaptığı ve 4 İsrail askerinin öldüğü roket saldırısının ardından kapatılmıştı.

m0W324_TT0enQE1vkAanHg.jpg

ABD İLK KEZ ASKERİ SEVKİYATI DURDURDU Amerika Birleşik Devletleri, İsrail'in geniş çaplı operasyonda kullanabileceği güçlü bombalar içeren mühimmat sevkiyatını askıya aldı.

7 Ekim Hamas baskınından bu yana İsrail'e güçlü destek veren Amerikan Yönetimi, ilk kez askeri sevkiyatı durdurdu. Savunma Bakanı Lloyd Austin, sevkiyatla ilgili nihai kararın henüz verilmediğini söyledi. Ancak Biden yönetimi, siviller zarar göreceği için Refah'a geniş çaplı operasyona karşı çıkıyor.

İSRAİL, ABD'Yİ UYARDI

ABD'de yayın yapan "Axios" haber sitesine göre, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin geçen hafta İsrail'e gönderilecek ABD yapımı mühimmat sevkiyatını durdurması Tel Aviv yönetiminde endişeye neden oldu. Konuya vakıf iki kaynağa göre İsrailli üst düzey yetkililer, İsrail'e silah sevkiyatını durdurma kararından dolayı Biden yönetimine "derin hayal kırıklığı" yaşadıklarını bildirdi. Yetkililer ayrıca, silah sevkiyatının durdurulması kararının esir takası müzakerelerini tehlikeye atabileceği konusunda Washington yönetimini uyardı. Kaynaklara göre, İsrailli yetkililer, ABD'li muhataplarına sadece silah sevkiyatının askıya alınma kararından değil, aynı zamanda konunun medyaya sızdırılmasından da rahatsızlık duyduklarını iletti.
 
Üst Alt