Farklı web sitelerinde sık sık parolalarınızı girmek zor olabilir, özellikle de karmaşık parolalar ve her oturum açma için farklı bir parola kullanıyorsanız. Ancak KeePassXC gibi parola yöneticileri burada devreye girer. Parolalarınızı yönetmek için işletim sistemi düzeyinde bir yazılım arıyorsanız bu ideal bir araçtır. Bu araç, LastPass için mükemmel bir yedek olan KeePass'a benzer ve işlerin daha basit olmasını sağlar.
KeePassXC'yi Chrome, Edge ve Firefox ile Nasıl Entegre Edebilirsiniz?
Adım 1: İlk olarak, KeePassXC'yi
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için
Giriş yap veya üye ol.
indirin ve yazılımı yüklemek için ekrandaki talimatları izleyin. Yazılımı yükledikten sonra başlatın ve Create Database'e tıklayın.
Adım 2: Veritabanınıza bir ad ve açıklama verin ve Devam'a tıklayın . Sonra, bir veritabanı biçimi ve şifre çözme zamanı seçin ve Devam'a tıklayın . (Bu ayarları varsayılan olarak tutabilirsiniz).

Adım 3 : Şimdi veritabanınızı korumak için bir parola girin, Bitti'ye tıklayın ve veritabanı dosyasını güvenli bir yere kaydedin.
Adım 4: Şimdi Artı simgesine tıklayın ve kullanıcı adlarınızı, parolalarınızı ve oturum açma URL'nizi tek tek kaydedin. Alternatif olarak, tarayıcı uzantısını yükledikten sonra oturum açma bilgilerinizi doğrudan web sitesinden kaydedebilirsiniz.

Adım 5: Ayarlar düğmesine tıklayın ve Tarayıcı entegrasyonuna gidin . Burada tarayıcı entegrasyonunu etkinleştirin, kullanmak istediğiniz tarayıcı türünü seçin ve Tamam'a tıklayın.

Adım 6: Web tarayıcınızı açın ve tarayıcınız için tarayıcı eklentisini yüklemek üzere aşağıdaki URL'ye gidin.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Adım 7: Eklenti yüklendikten sonra, eklentiye tıklayın ve ardından Yeniden Yükle düğmesine tıklayın. Yazılım ve tarayıcı arasında bir bağlantı kurmak için Bağlan veya Yeniden Bağlan düğmesini de görebilirsiniz.

Adım 8: Bağlantıyı tanımlamak için benzersiz bir ad veya kimlik verin. Kaydet ve erişime izin ver'e tıklayın . Tamamlandığında, şu mesaj görünecektir: KeePassXC-Browser KeePassXC'ye bağlandı ve aşağıdaki tanımlayıcı kullanılarak yapılandırıldı.

Bunu yaptıktan sonra, oturum açmayı gerektiren bir web sitesini ziyaret ettiğinizde bir KeePassXC seçeneği görmelisiniz. Kaydedilen parolayı veritabanından girebilir veya oturum açma ayrıntılarını doğrudan araca kaydedebilirsiniz.

Not: Ana parolayı ve veritabanı konumunu bir yere not edin. Bunlardan herhangi birini kaybederseniz, içinde saklanan parolalardan hiçbirine erişemezsiniz. Bilgisayarlar arasında senkronizasyon yapmak istiyorsanız, herhangi bir bulut depolama alanını kullanabilirsiniz.