Yardım N985F Son sürümde Vulcan v3 rom hk.

• Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Dursn!
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 82
    💬 Bu Konuya 7 cevap yazıldı.
Arkadaşlar; Malum N985F ultra Tlf.uma Android 15 yükleyemedim...FXXSGHYD1 -Bu roma yüklenmiyor.Buna yükleyen varsa beni aydınlatirsa memnun olurum. Geriye dönüp Vulcan rom yuklemeye çaliştım.ondada Failled verdi. Ne yapacağımi şaşırmiş durumdayım. Bana bir yardım. Lütfen...!

• Beğen
Tepkiler: CaN
Merhaba,
N985F yani Note20 Ultra için yaşadığın durum oldukça yaygın bir sorun olabilir. Kısaca açıklayayım:

🔹 FXXSGHYD1 ROM’un yüklenememesi genelde şu nedenlerle olur:
  • Bu ROM cihazının CSC (ülke kodu) ile uyumlu olmayabilir.
  • Telefonun bootloader versiyonu daha eski olabilir ve bu ROM daha yeni bir BL sürümü istiyor olabilir.
  • Odin ile yükleme yaparken CSC yerine HOME_CSC dosyasını seçersen veri kaybı olmadan yüklenebilir, ama uyumsuzsa yine “FAIL” verir.
🔹 Vulcan ROM yüklerken "FAIL" hatası alman da, büyük ihtimalle:
  • ROM'un cihaz kodu ya da sürümle tam uyumlu olmamasından,
  • Veya yükleme sırasında Custom Recovery (örn. TWRP) gereksiniminin karşılanmamasından kaynaklanıyor olabilir.

Ne Yapabilirsin?​

✅ Önce cihazına uygun orijinal firmware’i kontrol et:
Samfw veya Frija gibi araçlarla N985F için CSC koduna uygun en güncel stock ROM’u indirip Odin ile yüklemeni öneririm.

✅ ROM yükleme işlemlerinde şunlara dikkat et:
  • Odin’in en güncel sürümünü kullan.
  • Cihaz Download Mode’da olmalı.
  • CSC seçimine dikkat et (veri silinsin mi, silinmesin mi ona göre HOME_CSC veya CSC seç).
  • BL, AP, CP, CSC alanlarını doğru şekilde doldur.
✅ Custom ROM içinse:
  • Bootloader kilidinin açık olması ve TWRP gibi bir recovery kurulmuş olması gerekir.
  • Ayrıca Android 15 tabanlı bir custom ROM ise Vendor uyumsuzluğu veya GSI hataları da olabilir.
İstersen cihazının şu anki yazılım sürümünü, CSC kodunu, Odin log’unu paylaşırsan daha nokta atışı yardımcı olabiliriz. Yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.

Can Hocam: Teşekkür ediyorum. Sizlere aşağıda paylaşiyorum. Siz bana endonezya rom kullaniyorum yazmıştıniz. Ben yetmiş yaşındayim. Biraz konuyu açıklamalı yazarsaniz. Konuyu anlamam daha iyi olur.UI 7 yani v15'i yüklemeyi çok çok istiyorum...

Ekli dosyalar

• 20250721_095957.webp
    20250721_095957.webp
    51.9 KB · Görüntüleme: 1
  • 20250721_095336.webp
    20250721_095336.webp
    38.4 KB · Görüntüleme: 1
  • 20250721_095302.webp
    20250721_095302.webp
    37.1 KB · Görüntüleme: 2
  • Beğen
Can hocam: Bakın şöyle izah edeyim. Endonezya 5 parçali XXSGHYD1 romu indirdim. Odin in bölumlerine yerleştirdim. Vulkan rom da Faill veriyor. Extreme Nexus rom da ise,cmd kadar herşey tmm. TWRP Sideload yüklerken cmd yüklemiyor. Uzun sure beliyor. Sonra twrp faill diye yaiyor. Konu bu Örneğin bu ( G serisi ) romlari yüklemeden önce ( F serisi ) romlarda Vulcan rom'u yüklemiştim. Çalışmıştı...

• Beğen
Siz çok daha iyi bilirsinizde ( son sürum olan G srisi rom ) da yüklemiyor. Önceki surumlerde yüklemiştim. Şimdi önceki rom'larada dönülmüyor...

• Beğen

🔧 Sorunun Özeti

• Cihaz: Galaxy Note 20 Ultra (SM-N985F)
  • Mevcut ROM: Endonezya kaynaklı 5 parçalı XXSGHYD1 ROM (muhtemelen Android 14/15 tabanlı G serisi)
  • Yükleme aracı: Odin (muhtemelen 3.14.1 veya üstü)
  • ROM yüklemesi: Odin ile stock ROM yüklenmiş, fakat custom ROM (Vulkan, Extreme Nexus) yüklenemiyor.
  • TWRP Sideload: CMD başlıyor ama TWRP yükleme adımı sonunda FAILED hatası veriyor.
  • Daha önce: F serisi stock ROM üzerindeyken Vulkan ROM başarılı şekilde yüklenmişti.

⚠️ Olası Sorun Nedenleri

1. G Serisi ROM'daki Güvenlik Güncellemesi (Bootloader Level)
    → G serisi ROM’lar (özellikle XXSGHYD1 gibi Android 15 Beta içerikleri), yüksek bootloader sürümüne sahiptir.
    → Bu nedenle:
    • TWRP artık imzalanmamış yazılımları (örneğin Vulkan ROM) kabul etmiyor.
    • TWRP flash'ı veya custom ROM yükleme Sideload üzerinden FAILED verir.
  2. TWRP Uyum Sorunu
    → Kullanılan TWRP sürümü, G serisi bootloader ile uyumlu değil olabilir.
  3. vbmeta.img koruması (Verified Boot)
    → Android 11 sonrası (ve özellikle Android 13/14/15 ile) vbmeta koruması aktif geliyor.
    • Eğer vbmeta.img disable edilmeden custom ROM yüklenirse cihaz bloklayabilir ya da TWRP yüklemesi başarısız olur.
  4. Vulkan ROM Sideload sorunu
    → CMD bağlantısı düzgün ama yükleme bekleyip sonunda failed yazması ya vbmeta koruması ya da TWRP ile custom ROM uyumsuzluğudur.

✅ Çözüm Adımları (Sırasıyla Deneyin)

🔹 1. TWRP’nin Uyumlu Sürümünü Kullanın

• Şu anki G bootloader'lı ROM için en güncel ve cihazınıza uygun TWRP 3.7.x veya OrangeFox gibi versiyonları indirin.
  • Cihazınız için doğru TWRP .tar versiyonunu Odin ile AP bölümüne yerleştirin.
  • TWRP yükledikten sonra Recovery Mode'a girin ve TWRP’yi açmaya çalışın.
Eğer TWRP anında kapanıyorsa veya açılmıyorsa, bootloader sizi engelliyordur.

🔹 2. vbmeta.img’yi Boş Olarak Flashlayın

• Samsung’un vbmeta korumasını atlatmak için, boş bir vbmeta.img dosyasını Odin'de USERDATA bölümüne ya da ADB'den fastboot flash vbmeta vbmeta.img komutuyla yükleyin.
  • Boş vbmeta.img’yi internette bulabilirsiniz (çok küçük boyutlu, genelde 0 KB'ye yakın olur).

🔹 3. F Serisi ROM’a Geri Dönmeye Çalışmayın

• G bootloader’dan F serisine düşemezsiniz (Samsung bootloader downgrade izin vermez).
    → Odin bu durumda FAIL! SHA256 ya da SW REV CHECK FAIL hatası verir.

🔹 4. Custom ROM Sürümünü ve Yapısını Kontrol Edin

• Extreme Nexus veya Vulkan ROM’ların hangi bootloader seviyesini desteklediğini kontrol edin.
  • Eğer sadece One UI 6.0 tabanlı G sürümler için uygun değilse, yüklemeniz TWRP seviyesinde fail verecektir.

🔹 5. TWRP Yerine Odin İle Direct ROM Flashlama (Custom Recovery Olmadan)

• Eğer TWRP kurulamıyorsa, Odin ile OneUI tabanlı custom ROM’un tar haline getirilmiş halini doğrudan Odin ile yükleyebilirsiniz (sadece bazı özel ROM’lar için geçerlidir).

💡 Alternatif Çözüm: ROM Değiştirilebilirliği için En Uyumlu Kombo

• SM-N985Fcihazınızda custom ROM kurmak istiyorsanız:
    1. G serisi değil, en son F serisi (örneğin N985FXXU7HWL1 gibi) bir Android 13 ROM yükleyin.
    2. Bununla birlikte TWRP 3.7.0_9 ya da 3.6.2-9 versiyonu genelde sorunsuz çalışır.
    3. Sonrasında Vulkan ROM gibi AOSP tabanlı ya da One UI modifiyeli custom ROM'lar yüklenebilir.

🔄 Özet Çözüm Listesi​

İşlemAçıklama
📥 Yeni TWRPG serisi uyumlu 3.7.x TWRP veya OrangeFox Recovery
🧷 vbmeta.imgDisable etmek için boş vbmeta flashla
🔄 Odin ile flashROM'u Odin ile flashlamayı dene (TWRP olmadan)
⚠️ G → F GeçişiG bootloader'dan F'ye dönemezsin, brick riski var
🧪 Doğru ROM SeçimiF bootloader + Vulkan ROM en stabil ikili

Anlattığınız durum oldukça yaygın bir "rollback" yani "önceki sürüme dönüş engeli" sorunu olabilir. Son sürüm G serisi ROM'larda (örnek: N985FXXSGHYD1) bu tip durumlar Samsung tarafından bootloader (BL) versiyon kilidi nedeniyle yaşanır. Şimdi adım adım sebebi ve çözüm yollarını açıklayayım:

📌 Sorunun Nedeni: Bootloader Versiyon Engeli (BL Sürüm Yükselmesi)

Samsung cihazlarda bir ROM yüklendiğinde, onunla birlikte gelen bootloader sürümü (BL) yükselirse, bu sürümden daha düşük bootloader'a sahip olan önceki ROM'lar bir daha yüklenemez.
Yani:
📈 Yeni ROM: BL v6
🔒 Eski ROM: BL v5 veya v4 → Artık yüklenemez. Odin'de FAIL! verir.
Özellikle Android 14 ve 15 tabanlı G serisi firmwarelerde BL seviyesi yükseltildiği için daha eskiye dönüş yapılamaz.

✅ Çözüm Yolları

🔸 1. Daha Eski ROM’lara Dönülemiyorsa, Aynı BL Seviyesinde Olan ROM’ları Kullanın

• Yani: Eğer GHYD1 (G serisi) yüklüyse, sadece aynı Bootloader versiyonuna sahip ROM'lar yüklenebilir.
  • Bunun için GH ile başlayan aynı serinin farklı CSC'li veya farklı varyantlarını deneyebilirsin.
  • Örnek: N985FXXSGHYD1 yerine N985FOXM*GHYD1* gibi farklı region CSC'li ama aynı sürümdeki romlar.

🔸 2. Custom ROM Yükleme Planı Varsa:

• Bootloader kilidi yüksek olduğu için bazı custom ROM'lar (örn. Extreme Nexus, Vulkan, vb.) yüklenirken sideload veya recovery çakışması olabilir.
  • TWRP sürümünü kesinlikle en güncel ve cihazla %100 uyumlu olan sürümden kulla
    • TWRP 3.7.x veya cihaz özel versiyonu gerekebilir.
  • Eğer sideloadda yükleme başlamayıp hata veriyors
    • adb sideload sırasında dosya adı boşluk içermesin.
    • TWRP'de "ADB Sideload" modunu açmadan cmd’den komut gönderme hataya sebep olur.

🔸 3. Stock ROM Kurulumunda Odin "FAIL" Sorunu:

• Özellikle "FAIL! (Auth)" ya da "FAIL! SHA256" gibi hatalar vars
    • En güncel Odin sürümünü (v3.14.1 veya v3.14.4 Patched) kullan.
    • CSC yerine HOME_CSC dosyasını kullan (veriler silinmesin diye).
    • Samsung USB driver güncel olmalı.
    • BL dosyasının yükleneceği portta "ENG binary" daha önce yüklüyse, sorun çıkarabilir.

🔧 Alternatif Kurtarma Seçenekleri:

DurumÇözüm
Önceki ROM'a dönemiyorumAynı BL seviyesinde farklı CSC'li ROM dene
TWRP Sideload çalışmıyoradb sideload öncesi TWRP'de mod aktif edilmeli
Odin sürekli FAIL veriyorPatched Odin + doğru sürüm ROM + full 5-part dosya kullanılmalı
TWRP açılmıyor / bozuk yüklendiodin ile TWRP'yi tekrar .tar formatında AP kısmına yükle

🔒 Not: BL Düşürme Mümkün mü?​

Hayır. Samsung cihazlarda bir kere yükselen bootloader sürümü düşürülemez. Bu işlem donanımsal engellidir. Dolayısıyla:
  • BL yükseldiyse, artık sadece aynı veya daha yeni bootloader içeren ROM'lar yüklenebilir.
  • Pit dosyası, erase nand, veya başka tool’lar da bu engeli kıramaz.

Geri
Üst Alt