Geçen günlerde noble 2.b romdan sıkıldım ve "Acaba stok romdan ne kadar overclock yapabilirim?" diye biraz araştırayım dedim. Twrp üzerinden white wolf kernellerini denedim (WHITE.WOLF.ONEUI.UNI.Q.026 ve WHITE.WOLF.ONEUI.UNI.Q.011) . WHITE.WOLF.ONEUI.UNI.Q.026 daha stabil geldi. Bu kernel üzerinde Geekbench'in Opencl ve Vulkan testlerinde 4500-4600 cıvarı puanlar almasına ragmen psp emulator oyunlarında performans düşüşü yapmasından dolayı (2 fps ye kadar oyunlar düştü) tekrar noble 2.b rom yüklemeye karar verdim. Twrp üzerinden romu aktardım ve data,odm,internal storage sekmelerine wipe yaptım, no deploat clean install ve kernel manageri yükleme, magisk kur dedim. Kurulumdan sonra bir tuhaflık sezdim, telefonumu ayarlar telefon hakkında kısmında note 9 olarak, geekbenchte note 10 lite olarak algılayıp kernelde noble 3.3 sürümünü yüklemişti. Magiskte bir sorun yoktu ve psp emulatorde gta vice city stories te bile 30 35 fps arası kesintisiz veriyor, kernel sürümünü de 4.9.219 noble 3.3 e yükseltmiş fakat yapım numarası olarak Noble2.bf_n975fxxs8hwc3 olarak gözüküyordu.
4840 puan olarak gözüküyor. Bu durumun sebebini merak ettim ve sizlerle paylaşmak istedim.