Realme Gizli Kodlarının Listesi - 2023

  • Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 1,915
realme-logo-1580113701.jpg

Çoğu akıllı telefon kullanıcısı hayatlarını cihazlarının varsayılan ayarlarıyla uğraşmakla geçirir. Cihaz ayarlarını derinlemesine incelemek için yeterince ilgileri ve bilgileri yoktur. Örneğin, çoğu Android kullanıcısı Geliştirici seçeneklerini neredeyse hiç bilmez . Bir akıllı telefon tutkunuysanız ve akıllı telefonunuz hakkında daha fazlasını keşfetmek istiyorsanız, Android cihazınızda MMI ve USSD kodlarını denemelisiniz. Ancak bu yazıda, mühendislik moduna erişebileceğiniz ve donanım bileşenlerini, dokunmatik ekranı, Bluetooth'u, WiFi'yi, ses, titreşim ve sensörleri test edebileceğiniz ve çeşitli sorunları teşhis edebileceğiniz Realme gizli kodları listesine odaklanacağız.

1. IMEI Numarasını Kontrol Edin

realme-imei.jpg

Akıllı telefonlar için gizli kodların bir listesini yaptığımızda, en yaygın olarak bilinen ve evrensel olarak çalışan, açık bir sır olan kodla başlamak adettendir. Hangi telefonu veya tableti kullanırsanız kullanın, telefonunuzun çeviricisine *#06# yazarak IMEI (Uluslararası Mobil Ekipman Kimliği) numarasını kontrol edebilirsiniz .

2. Barkodlu IMEI Bilgisini Görüntüleyin

realme-imei-secret-code.jpg

Telefonların IMEI numaralarını barkodlarıyla birlikte görüntülemek için OnePlus, Oppo ve Realme cihazlarında çalışan başka bir gizli kod daha var. Telefonunuzun çeviricisinde *#66#'yı deneyin.

3. Bir Realme Telefonun İşletim Sistemi Sürümünü Görüntüleyin

realme-color-os-version.jpg

Realme cihazları, Android'in Color OS adlı özelleştirilmiş bir sürümünü çalıştırır. Üzerinde yüklü olan Color OS sürümünü kontrol etmek isterseniz, bunun için gizli bir kod kullanabilirsiniz. Telefonunuzun çeviricisini açın ve *1234# yazın .

4. Realme Telefonunuzun SAR Seviyesini Kontrol Edin

realme-sar-level.jpg

Spesifik Absorpsiyon Oranı (SAR), radyo frekansının bir insan vücudu tarafından birim kütle başına emilme oranını ölçmek için kullanılır. Hükümet tarafından onaylanan düzey ülkeden ülkeye farklılık gösterir. Mobil cihazlar için SAR sınırı 1,6 W/kg'dır. SAR testleri, test edilen tüm frekans bantlarında onaylanmış en yüksek güç seviyesinde iletim yapan cihazla başa karşı gerçekleştirilir.

Realme cihazınızın Maksimum SAR seviyesini kontrol etmek için çeviriciye *#07# yazın.


5. Bir Realme Cihazının Yazılım Sürümünü Görüntüleyin

realme-software-version.jpg

Normalde, herhangi bir Android cihazda Ayarlar > Telefon hakkında'ya giderek telefonunuzun donanım ve yazılımının teknik özelliklerini alabilirsiniz . Ancak Android versiyonu, kernel, OTA, baseband vs. hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz Realme telefonunuzda *#6776# deneyebilirsiniz.


6. PCB Numarasını Görüntülemek için Realme Mühendislik Modu Kodu

realme-software-version.jpg

Realme cihazlarında Mühendislik moduna erişim kodu ( *#*#4636#*#* ) artık çalışmıyor. Birkaç yıl önce Mühendislik moduna girmek için *#888# kullandığımı hatırlıyorum . Realme, işlevini sınırlamış görünüyor. Çeviriciye *#888# yazılması yine de EngineerMode'a götürür , ancak şimdi aşağıda gösterildiği gibi yalnızca QR kodlu PCB numarasını görüntüler.

7. Cihaz Sorunlarını Geri Bildirim Yoluyla Realme'ye Bildirin

realme-engineering-mode.jpg

Realme akıllı telefonlar, Geri Bildirim adlı önceden yüklenmiş bir uygulama ile birlikte gelir. Bu uygulamaya yalnızca gizli bir kod kullanılarak erişilebilir. Geri bildirim, günlükleri yakalamanıza, hataları bildirmenize ve geri bildiriminizi OEM ile paylaşmanıza olanak tanır. Bu özelliği kullanarak telefon görüşmeleri, ses, Bluetooth, GPS, mobil ağ, Wi-Fi, gecikme, kararlılık, aşırı ısınma, güç kullanımı, şarj, kamera, sensör, dokunma, klavyeler vb. ile ilgili sorunları bildirebilirsiniz. Geri Bildirim uygulaması, sorunu çalışırken gösterebilmeniz için ekran kaydını da destekler.

Geri Bildirim'e uygulama çekmecesinden veya cihaz ayarlarından erişemeyeceğinizi lütfen unutmayın. Sadece çeviriciye *#800# yazın, şartları kabul edin ve Realme telefonunuzdaki Geri Bildirim sayfasına gireceksiniz.

8. Takvim Bilgilerini Görüntüle

realme-feedback.jpg

Takvim uygulaması hakkında bilgi almak için *#*#225#*#* kodunu Relme cihazınızda gizli kod olarak kullanabilirsiniz . Ülkenizdeki toplam tatil sayısını ve Google hesabınızda işaretlenmiş etkinlikleri gösterir.

9. FCM Android Teşhis Sayfasını Görüntüle

realme-calendar-info.jpg

FCM veya Firebase Cloud Messaging, bulut tabanlı bir çapraz platform mesajlaşma teknolojisidir. Tüm Android cihazlarda kullanılır. Relme telefonunuzda *#*#426#*#* kullanarak FCM Teşhis sayfasına erişebilirsiniz. İleti teslimi ile ilgili sorunları gidermek için önemli bilgiler içerir. FCM arayüzüne girdikten sonra, olay günlüğünü kontrol etmek için Olaylar düğmesine dokunabilirsiniz .

10. Telefonunuzun Dahili Hafızasını Silin

realme-fcm-diagnostics.jpg

Ayarlar > Yedekle ve Sıfırla seçeneğiyle herhangi bir Android cihazında fabrika ayarlarına sıfırlama yapabileceğimizi hepimiz biliyoruz . Ancak, Realme telefonunuzun dahili belleğini ayarlara gitmeden silebileceğiniz gizli bir çevirici kodu vardır. Telefonunuzun çeviricisini açın ve *#*#2947322243#*#* yazın . Verilerinizi uyarı vermeden silebileceğinden, bu kodu dikkatli kullanmanız konusunda lütfen uyarınız.
 
Realme Cihazları için Çeşitli Gizli Kodlar

Aşağıda, deneyebileceğiniz Realme cihazları için bir dizi daha gizli kod bulunmaktadır. Telefonunuzun modeline ve yazılım sürümüne bağlı olarak bazıları çalışmayabilir.

*#*#7594#*#* ➡ Bu Realme gizli kodunu kullanarak, Güç Menüsünü tetiklemeden cihazınızı doğrudan kapatmasını sağlayarak Güç düğmesinin davranışını değiştirebilirsiniz.

*#*#64663#*#* ➡ Realme cihazlarda QC testi yapın.

*#*#759#*#* ➡ Rlz Debug Ul'a erişin.

*#*#8350#*#* ➡ Sesle arama günlüğü modunu devre dışı bırakın.

*#*#8351#*#* ➡ Sesle arama kayıt modunu etkinleştir.

*#*#7780#*#* ➡ Realme cihazınızı sıfırlayın ve resimler, videolar, belgeler, uygulamalar, ayarlar vb. gibi tüm telefon verilerini silin.

*#*#1111#*#* ➡ FTA Yazılım sürümünü görüntüle.

*#*#2222#*#* ➡ FTA Donanım sürümünü görüntüle.

*#*#0*#*#* ➡ Cihaz LCD ekran testi.

*#*#0289#*#* ➡ Cihaz Ses testi.

*#*#7262626#*#* ➡ Ağ saha testi gerçekleştirin.

*#*#0842#*#* ➡ Titreşim ve arka ışık testi.

*#*#0588#*#* ➡ Yakınlık sensörü testi.

*#*#0283#*#* ➡ Paket geri döngü testi.

*#*#34971539#*#* ➡ Kamera yazılımı sürümü hakkında ayrıntılı bilgi alın.

*2767*3855# ➡ Telefonunuzu tamamen silin ve bellenimi yeniden yükleyin.

*#*#273283*255*663282#*#* ➡ Realme telefonunuzda depolanan medya dosyalarının anında yedeğini oluşturun.
 
Emegine saglik kardesim birde samsung icin paylas bilmeyenlere yardimci olsun
 
  • Beğen
Tepkiler: CaN
Etiketler
realme çalışan gizli kodlar listesi realme gizli kodlar
Üst Alt