Haber Sabah 08.00'de işe başlıyorlar: Ramazan ayında yoğun mesai

Sabah 08.00'de işe başlıyorlar: Ramazan ayında yoğun mesai

Elazığ'da Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan tepsi yemekleri mahalle fırınlarını süslerken, fırıncılar gelen yemek siparişlerini yetiştirmek için yoğun çaba sarf ediyor.

VG0rDqLqYkWG843nEFWIdA.jpg

Gastronomi kültüründe ilk sıralarda yer alan Elazığ'da, Ramazan ayıyla birlikte vatandaşların fırın yemeklerine talebi arttı.
0Y629dZjd0GRAYLgsnJBXQ.jpg

Kent genelinde iftar saatine doğru binlerce tepsi yemeği mahalle fırınlarında odun ateşinde pişirilirken, fırıncılar ise gelen yemek pişirme talebine yetişmekte zorlanıyor.
y7Lf29fTv0qOXCpK-SEtZQ.jpg

Ramazan ayında günün her saatinde yoğun bir mesai harcayan fırıncılar, odun ateşinde pişen yemeğin daha lezzetli olduğunu ifade ettiler.
ivmhdjZmeE-ZTcBa2QrZpA.jpg

Elazığ'ın yemek kültürünün diğer illere nazaran daha farklı olduğunu belirten fırın işletmecisi Nevzat Kızılelma, "Hayırlı Ramazanlar olsun. Ramazan ayı fırıncıların yoğun olarak çalışma içerisine girdiğimiz süreçtir. Ramazan ayında vatandaşların isteklerini yerine getirmeye çalışıyoruz.
6Eq3T7pDF0O43C5cwU6w6w.jpg

Burada kültürümüzde ne varsa biz de fırında onu yapıyoruz. Bunların başında peynirli ekmek, yağlı ekmek, Ramazan pidesi ve pişirim anlamında lahmacun, güveç ve tepsi yemekleri geliyor. Rabbim olmayanın yardımcısı olsun.
Ej4HMVoO4EOqFNG6mcaeeA.jpg

Sabah 08.00 civarı fırını açarak işe başlıyoruz. Akşam iftar saatine kadar hizmet vermeye devam ediyoruz. Vatandaşlar yemeklerini ne kadar erken getirirse ustamız o kadar rahat eder. Bunu eskinin insanları iyi biliyor fakat gençler bu konuda çok bilmiyorlar. Ramazan ayında yemeklerini ne kadar erken verirlerse o kadar lezzetli yemek yemiş olurlar" dedi.
 
Üst Alt