Samsung Galaxy telefonlarda grup sohbeti yapmanın çeşitli yolları vardır. Ancak, Samsung Mesajlar'daki grup sohbeti, WhatsApp gibi anlık mesajlaşma uygulamalarındakinden farklıdır. Bunu bir mesaj yayınlamaya benzetebilirsiniz . Kafanız karışmasın. Aşağıdaki ilk bölümde temel bilgileri ele aldık.
Samsung Mesajlar uygulamasında grup mesajı oluşturmanın üç yolunu inceleyelim.
Samsung Telefonlarda Grup Sohbeti Hakkında Bilmeniz Gereken Önemli Şeyler
Yöntemlere geçmeden önce Samsung Mesajlar uygulamasını kullanarak mesajlaşma sırasında bazı önemli noktalara dikkat etmeniz gerekiyor.- Grup mesajları yalnızca mesaj göndermek içindir. Yani, grupta gönderdiğiniz mesaja biri cevap verirse, bu cevap telefonunuzdaki o kişinin sohbet dizisinde görünür, grup mesajında değil.
- Grup mesajına cevap yalnızca gönderene gidecektir, tüm grup üyelerine değil.
- Grup mesajının alıcıları, yalnızca bir grup mesajı aldıklarında sizin iletişim bilgilerinizi görecekler, yani grubunuzdaki diğer kişileri görmeyecekler. Mesaj, onlar için grup mesajı değil, normal bir mesaj olarak görünecek.
- Samsung Mesajlar uygulamasında en fazla 20 katılımcı ekleyebilirsiniz.
1. Yöntem : Mesajlar Uygulamasında Kişileri Ekleyerek Grup Sohbeti Oluşturun
Birden fazla kişiye mesaj göndermenin en kolay yollarından biri Samsung Mesajlar uygulamasını kullanmaktır. İşte nasıl yapılacağı.Adım 1: Mesajlar uygulamasını başlatın. Yeni bir mesaj başlatmak için Oluştur simgesine dokunun.
2. Adım: Mesajı göndermek istediğiniz ilk alıcının adını yazın. Aynı kutuya diğer kişilerin adlarını yazmaya devam edin. Alternatif olarak, daha fazla kişi eklemek için ekle (+) simgesine basın.
Mesajı alacak tüm kişileri Alıcılar bölümünde göreceksiniz. Yanlışlıkla farklı bir kişi eklediyseniz, kişinin yanındaki küçük kaldır (-) simgesine dokunun.
Adım 3: Tüm katılımcıları ekledikten sonra mesajınızı mevcut kutucuğa yazın ve son olarak Gönder butonuna basın.
Mesaj gönderildiğinde, grup mesajı gelen kutunuzda kalacaktır. Aynı kişilere tekrar mesaj göndermek isterseniz aynı konuşmayı açabilirsiniz.
2. Yöntem : Kişiler Uygulamasındaki Kişiler Grubunu Kullanarak Grup Metni Oluşturma
Samsung telefonlar, kişi grubu özelliğini kullanarak birden fazla kişiye mesaj veya e-posta göndermenin harika bir yolunu sunar. Kişi gruplarına Samsung Kişiler, Telefon ve Mesajlaşma uygulamalarından erişilebilir . Kişileri yalnızca bir kez eklemeniz gerektiğinden, bu, grup mesajları oluşturmak için mükemmel bir çözümdür.Samsung Contacts uygulamasında kişi gruplarının nasıl kullanılacağını anlatacağız.
Adım 1: Samsung Contacts uygulamasını açın. Kenar çubuğunu açmak için sol taraftaki üç çubuk simgesine dokunun.
2. Adım: Gruplar'ı bulacaksınız. Genişletmek için üzerine dokunun. Toplu mesaj göndermek istediğiniz ilgili gruba dokunun. Henüz bir grup oluşturmadıysanız, Grup Oluştur'a dokunun.
Adım 3: Mevcut kutuya bir grup adı girin. Gruba kişi eklemek için Üye ekle'ye dokunun. Son olarak Kaydet'e dokunun.
4. Adım: Bir grup oluşturulduktan sonra, Kişiler uygulamasının kenar çubuğundan açın. Ayrıca, Telefon uygulamasında Kişiler sekmesi altında da bulabilirsiniz.
Adım 5: Grup içerisinde üç nokta simgesine dokunun ve Mesaj gönder’i seçin.
6. Adım: Samsung Mesajlar uygulaması, kişi grubundan önceden doldurulmuş alıcılarla açılacaktır. Yazma alanına mesajınızı yazın ve Gönder'e basın.
3. Yöntem : Mesajlar Uygulamasındaki Kişiler Grubunu Kullanarak Grup Metni Oluşturma
Oluşturulan kişi gruplarına Mesajlar uygulamasından da erişebilirsiniz. Bu sayede Kişiler veya Telefon uygulamasını açmanıza gerek kalmaz.Samsung Mesajlar uygulamasındaki kişiler grubunu kullanarak grup mesajı göndermek için şu adımları izleyin:
Adım 1: Samsung Mesajlar uygulamasını başlatın. Oluştur simgesine dokunun.
2. Adım: Alıcı metin kutusunun yanındaki ekle (+) simgesine dokunun. Alıcılar ekranında biraz aşağı kaydırdığınızda Gruplar'ı bulacaksınız. Üzerine dokunun.
3. Adım: Mesaj göndermek istediğiniz grubu seçin. Gruptaki kişileri seçmeniz istenecektir. Kişi adlarına dokunun. Gruptaki herkese mesaj göndermek istiyorsanız, üst taraftaki "Tümü"ne dokunun. Kişileri seçtikten sonra "Bitti" düğmesine basın.
4. Adım: Mesajlar uygulamasının mesaj oluşturma bölümüne yönlendirileceksiniz. Mesajınızı girin ve gönderin.
Grup Metnine Kişi Ekleme veya Kaldırma
Bunun için Samsung Mesajlar uygulamasında mevcut bir grup görüşmesini açın. Üstteki üç nokta simgesine dokunun. Bir kenar çubuğu açılacaktır. Kişi ekle veya kaldır'a dokunun.Gruptan herhangi birini çıkarmak için, adının yanındaki "kaldır" (-) simgesine dokunun. Gruba eklemek istediğiniz kişiyi listeden seçin. Son olarak "Bitti"ye dokunun.