Nasıl Yapılır? WhatsApp Sesli Mesajlarının Çalışmamasını Düzeltme Yöntemleri

• Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 155
1000066507.jpg

Önce Bu Temel Düzeltmeleri Deneyin​

• Telefonunuzun sesini kontrol edin : Sesli mesajı duyamıyorsanız, hoparlör sesinin yeterince yüksek olup olmadığını kontrol edin.
  • Telefonunuzu yeniden başlatın : Yukarıdakiler işe yaramazsa, telefonunuzu yeniden başlatın. Bu, hem sesli notları duyma hem de gönderme yetersizliğine yardımcı olacaktır.
  • Ekran koruyucuyu kontrol edin : Telefonunuzun yakınlık sensöründe yanlış yerleştirilmiş bir ekran koruyucu, hoparlör yerine ahizeden sesli notları tetikleyebilir. Bununla karşılaşırsanız, ekran koruyucuyu değiştirmenizi öneririz.

1. Düzeltme Yöntemi : Gerekli İzinleri Verin​

WhatsApp sesli notları kaydetmek için mikrofon izni gerektirir. İşte WhatsApp izinlerinin nasıl verileceği.

Adım 1: Ayarlar'ı açın ve telefonunuzun OEM'ine bağlı olarak Uygulamalar ve bildirimler veya Uygulamalar'a gidin.

Adım 2: Uygulamalar listesinde WhatsApp'a dokunun.

1742321781653.png1742321791294.png

Adım 3: Şimdi İzinler'i seçin . Aşağıdaki ekranda, mikrofonu yanındaki geçiş düğmesini açarak veya üzerine dokunarak ve İzin Ver'i seçerek etkinleştirin.

1742321828409.png1742321836686.png

2. Düzeltme Yöntemi : Üçüncü Taraf Kayıt Uygulamalarını Kapatın​

Telefonunuzda arama kaydı veya ekran kaydı uygulaması gibi başka bir uygulama etkinse WhatsApp sesli notları kaydetmeyi başaramaz. Bunları bir süreliğine devre dışı bırakmanızı öneririz. Sorun devam ederse bu tür uygulamaları kaldırın. Ardından sesli notlar oluşturup oluşturamayacağınıza bakın.

3. Düzeltme Yöntemi : Depolamayı Kontrol Edin​

Bir sesli notu indirmeye çalışırken "Üzgünüz, bu ses şu anda yüklenemiyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyin" uyarısı alırsanız, telefonunuzda yeterli depolama alanı olmayabilir. Sorunu çözmek için depolama alanını temizleyin.

4. Düzeltme Yöntemi : Önbelleği Temizle (Yalnızca Android)​

Birikmiş önbellek, sesli notlarla ilgili sorunlara neden olabilir. İşte Android telefonunuzdaki WhatsApp önbelleğini temizleme yöntemi.

Adım 1: Ayarlar'ı açın ve Uygulamalar ve bildirimler'e gidin . Uygulamalar listesi altında WhatsApp'ı seçin.

Adım 2 : Şimdi Depolama ve önbellek > Önbelleği temizle öğesine dokunun.

1742321969266.png1742321977052.png

Etiketler
whatsapp sesli mesajlarının çalışmaması whatsapp sesli mesajlarının çalışmamasını düzeltme
Üst Alt