Nasıl Yapılır? WhatsApp'ta Silinen Mesajlar Nasıl Görülür? [Android]

  • Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 205

CaN

admin
Mesajlar
1,525
Tepkime
4,765
Puanları
113
Konum
Türkiye
How-to-See-Deleted-Messages-on-WhatsApp.jpg

WhatsApp, 2018 yılında kullanıcıların gönderilen mesajları silmesine olanak tanıyan “Herkesten Sil” özelliğini tanıtmıştı. Başlangıçta bu özelliğin süresi 7 dakikaydı; Artık iki gün sonra her iki sohbetteki mesajları silebilirsiniz. Silinen mesajları resmi olarak WhatsApp'ta göremeseniz de, gönderenin sohbetten kaldırdığı mesajları alabileceğiniz bazı geçici çözüm yöntemleri vardır.

Bu kılavuzumuzda WhatsApp'ta silinen mesajları görmek için farklı yöntemlere göz atacağız.

WhatsApp'ın Herkesten Silme özelliği harika bir özelliktir ve birçok durumda faydalı olabilir. Ayrıca bir kişiden birden fazla silinmiş mesaj alıp almadığınızı merak etmenize neden olabilir. Daha önce de belirtildiği gibi, bunları kurtarmak için bazı geçici çözümler vardır. Bunları kontrol etmek için okumaya devam edin.

WhatsApp'ta Silinen Mesajlar Nasıl Görülür?

Daha önce de belirtildiği gibi, ister iPhone ister Android cihazınız olsun, WhatsApp'ta silinen mesajları görüntüleyebileceğiniz birkaç geçici çözüm vardır. Makalenin ilerleyen bölümlerindeki yöntemlere göz atın.

Bildirim Geçmişini Kullanma

Sürüm 11 veya üzeri işletim sistemlerinde çalışan Android telefonlar, WhatsApp mesajları da dahil olmak üzere alınan her bildirimin kaydını tutan bir bildirim geçmişi özelliğine sahiptir. Bildirim geçmişi, diğer kullanıcı mesajı silse bile mesajı saklar. Bu özellik silinen mesajı görmenize yardımcı olsa da telefonunuzda kullanılamayabilir.

Ayrıca özellik, yalnızca önceden etkinleştirdiyseniz silinen WhatsApp mesajlarını gösterecektir. Android 11 veya üzeri işletim sisteminizde bildirim geçmişi seçeneğini ayarlamak için aşağıdaki adımları kullanın.

Adım 1: Ayarlar uygulamasını açın ve Bildirimler'e gidin .
Adım 2: Bildirim Geçmişi seçeneğini arayın . Bazı cihazlarda bunu Gelişmiş Ayarlar altında bulabilirsiniz.
Adım 3: Özelliği etkinleştirmek için Bildirim Geçmişi'nin yanındaki düğmeyi açın.

How-to-See-Deleted-Messages-on-WhatsApp-1.jpg

Adım 4: Şimdi yaklaşan tüm bildirimleri gösterecektir.

Artık, gönderen silmiş olsa bile tüm WhatsApp mesajlarını aynı sayfada görebilmelisiniz.

WhatsApp Sohbet Yedeklemesini Kullanma

Silinen WhatsApp mesajını görmenin başka bir yolu da sohbet yedeğini Google Drive'dan geri yüklemektir. Bu yöntemin yalnızca eski sohbetleri kurtarmak istiyorsanız veya mesaj silinmeden önce WhatsApp yedeği almışsa işe yarayacağını unutmayın. Birisi mesajı gönderdikten hemen sonra sildiyse, bu yöntemi kullanarak mesajı kurtaramazsınız:

Adım 1: WhatsApp uygulamasını telefonunuzdan kaldırın .
Adım 2: Uygulamayı Google Play Store'dan yeniden yükleyin ve hesabınıza giriş yapın.
Adım 3: Telefon numarasını doğruladıktan sonra mesajlarınızı ve medyanızı Google Drive yedeklemesinden geri yüklemeniz istenecektir.
Adım 4: Geri Yükle'ye tıklayın ve işlemin tamamlanmasını bekleyin.
Adım 5: İşiniz bittiğinde silinen mesajları ve medya dosyalarını göreceksiniz.

Üçüncü Taraf Bir Uygulamayı Kullanma

WhatsApp'ta silinen mesajları görmek için Silinmiş Mesajları Al veya Notisave gibi üçüncü taraf bir uygulamayı da kullanabilirsiniz . Ancak bu uygulamaların WhatsApp tarafından desteklendiğini veya desteklendiğini unutmayın; bu nedenle veri hırsızlığı, kötü amaçlı yazılım, yetkisiz erişim ve telefonunuza başka riskler getirebileceklerinden bunları dikkatli kullanın.

Ayrıca Play Store'da bulunan uygulamaların tümü etkili değildir ve hatta bazıları kalıcı veri kaybına neden olabilir. Mesajları görmek için Notisave uygulamasını şu şekilde kullanabilirsiniz:

Adım 1: Notisave uygulamasını Google Play Store'dan indirin.

How-to-See-Deleted-Messages-on-WhatsApp-2.jpg

Adım 2: Yüklendikten sonra uygulamayı açın ve izinlere izin verin.
Adım 3: İzinleri etkinleştirdikten sonra uygulama, WhatsApp mesajları da dahil olmak üzere aldığınız her bildirimin kaydını tutmaya başlayacaktır.

Sohbetin sessize alınması veya mesajlar alındığında çevrimiçi olmanız durumunda WhatsApp mesajlarının kaydedilmeyebileceğini unutmayın. Silinen WhatsApp mesajlarını görebileceğiniz bir diğer uygulama da Silinen Mesajları Al'dır. Bunu nasıl kullanabileceğiniz aşağıda açıklanmıştır:

Adım 1: Google Play Store'dan Silinen Mesajları Al uygulamasını yükleyin.

How-to-See-Deleted-Messages-on-WhatsApp-3.jpg

Adım 2: Uygulama için gerekli tüm izinlere izin verin.
Adım 3: Artık WhatsApp'ta bir mesaj silindiğinde, kontrol etmek için bu uygulamayı açmanız yeterli.
 
Mesajlar
16
Tepkime
50
Puanları
13
Böyle şeyleri merak etmek benim istemediğim durumlara denk gelebiliyorum. WhatsApp bildirimleri bile kapalı cihazımda
 
  • Beğen
Tepkiler: CaN
Etiketler
android silinen mesajlar nasıl görülür android whatsapp silinen mesajlar nasıl görülür whatsapp silinen mesajlar nasıl görülür
Üst Alt