Nasıl Yapılır? WhatsApp'ta Çalışmayan Okundu Bilgilerini Düzeltme Yönetemi - iOS

  • Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 354

CaN

admin
Mesajlar
1,523
Tepkime
4,764
Puanları
113
Konum
Türkiye
Read-Receipts-Not-Working-on-WhatsApp-for-Android-and-iPhone.jpg

Alıcının WhatsApp mesajlarınızı okuduğundan emin olduğunuzda bile çift mavi onay işaretini göremiyor musunuz? Veya bir kullanıcıyla sürekli sohbet ediyorsunuz ancak mesajlarınız çift mavi tik almıyor mu? Eğer öyleyse yalnız değilsiniz; Bugünlerde pek çok kullanıcı aynı sorunu yaşıyor.

Bugün Android ve iPhone için WhatsApp'ta çalışmayan okundu bilgilerini nasıl düzelteceğinizi öğreneceksiniz.

WhatsApp piyasaya sürüldüğünden bu yana, bireysel bir kullanıcı veya bir grup insanla metin, resim, belge , sesli ve görüntülü mesaj göndermek, sesli ve görüntülü arama yapmak ve çok daha fazla içerik için en popüler anlık mesajlaşma uygulamalarından biri haline geldi .

WhatsApp'ta birine mesaj gönderdiğinizde tek bir tik işareti varsa mesaj başarıyla gönderilmiş demektir; çift tik, mesajın kullanıcıya iletildiği anlamına gelir.

Mavi çift tik, mesajın alıcı tarafından okunduğunu gösterir. Gönderdiğiniz mesajlarda mavi tik göremiyorsanız, okunduğundan veya sürekli sizinle sohbet ettiğinden emin olsanız bile mavi tik her zaman düzgün çalışır, mesajlarınızda mavi tik yoktur.

Soruna yönelik düzeltmeleri kontrol etmek için okumaya devam edin.

Hesabınızda Okundu Bilgilerini Etkinleştirin​

Okundu bilgileri WhatsApp'ta çalışmadığında yapmanız gereken ilk şey, okundu bilgilerinin açık olup olmadığını kontrol etmektir; çünkü iki mavi onay işaretini, mavi bir mikrofonu veya sesinizin yanında açık bir işareti görmüyorsanız mesajı aldıysanız, siz veya alıcınız ayarlardaki okundu bilgisi özelliğini devre dışı bırakmış olabilirsiniz.

Alıcının okundu bilgileri ayarları üzerinde kontrolünüz olmasa da, sorunun çözülüp çözülmediğini görmek için gizlilik ayarlarınızı kontrol edip etkinleştirmeyi deneyebilirsiniz. WhatsApp'ta okundu bilgilerini kontrol etmek ve etkinleştirmek için aşağıdaki adımları izleyin.

Bir iPhone'unuz varsa ve WhatsApp gizlilik ayarlarında okundu bilgilerini etkinleştirmek istiyorsanız aşağıdaki adımları izleyin:

how-to-fix-whatsapp-read-receipts.jpg

Adım 1: iPhone'unuzda WhatsApp uygulamasını açın .
Adım 2: Ayarlar'a tıklayın ve Gizlilik'i seçin .
Adım 3: Aşağı kaydırın ve Okundu Bilgilerinin etkinleştirildiğinden emin olun. Değilse Okundu Bilgileri geçişini açın .

Alıcılar Mesajı Okudu​

Ayarlarda okundu bilgisi etkinleştirildikten sonra bile çift mavi onay işaretini göremiyorsanız bu, mesaj göndermeye çalıştığınız alıcıların hesaplarındaki okundu bilgisi ayarlarını kapattıkları anlamına gelir.

Eğer durum böyleyse, mesajlarınızı okurken bile çift mavi tik işaretini göremeyeceksiniz. Ayrıca sizinle sohbet ettiklerinde tüm mesajlar mavi renk olmadan çift onay işaretiyle işaretlenmeye devam edecek.

Alıcılar Sohbetinizi Açmadı​

Çevrimiçiyse ve onlara gönderdiğiniz mesajlar mavi onay işareti olmadan çift olarak işaretlenmişse, sohbetinizi henüz açmamış olabilirler. WhatsApp, sohbetinizi açarak veya bildirim panelinden mesajınızı okundu olarak işaretleyerek mesajınızı okuduğunda size yalnızca çift mavi onay işareti gösterecektir.

Bir Kişiyle İlk Defa Mesajlaşmak​

Bir kişiye ilk kez mesaj gönderiyorsanız, okundu bilgilerini okuyamamanızın nedeni bu olabilir çünkü bir kişi mesajınızı ilk kez aldığında, WhatsApp'ın gizlilik ayarlarından dolayı size okundu bilgisi gönderilmeyebilir. Durum böyleyse, okundu bilgilerini yalnızca mesajlarınızı onayladıklarında göreceksiniz.

Engellendin​

Mesajlarda yalnızca tek onay işareti görüyorsanız ancak arkadaşınız veya diğer kişiler aynı kişiye mesaj gönderirken çift onay işareti alıyorsa, alıcı tarafından engellenme olasılığınız yüksektir.

Bunu doğrulamak için kişinin durumunu, çevrimiçi durumunu, son görülme durumunu ve diğer şeyleri görüp göremediğinizi kontrol etmeniz yeterlidir. Değilse ve başka biri bunlardan birini görüyorsa, o zaman engellenmişsiniz demektir. Ayrıca, ikiniz de herhangi bir gizliliği göremiyorsanız, o kişiye her iki hesaptan aynı anda mesaj gönderin ve durumu kontrol edin. Karşınızdaki kişi çift onay işareti görüyorsa ve siz yalnızca tek onay işareti görüyorsanız kesin olarak engellenmişsiniz demektir.

WhatsApp Uygulamasını güncelleyin​

Yukarıdaki düzeltmeler işinize yaramazsa WhatsApp'ı en son sürüme güncellemeyi deneyebilirsiniz; çünkü uygulama güncellemeleri önceki sürüme göre hata veya aksaklık düzeltmeleri ve iyileştirmelerle birlikte gelir ve soruna neden olabilecek hatalardan kurtulmanıza yardımcı olur. Uygulamayı şu şekilde güncelleyebilirsiniz:

Adım 1: App Store'u açın .
Adım 2: WhatsApp'ı ( ) arayın ve uygulama sayfasını açın.
Adım 3: En son sürümü yüklemek için Güncelle'ye tıklayın .

WhatsApp Sunucu Durumunu Kontrol Edin​

Yukarıda listelediğimiz yöntemlerin hiçbiri sorunu çözmenize yardımcı olmazsa, WhatsApp sunucularının kapalı olma ihtimali vardır. Bu nedenle, aşağıdaki adımları izleyerek kapalı olup olmadığını kontrol edin:

Adım 1: Bir tarayıcı açın ve Downdetector, IsTheServiceDown vb. gibi bir kesinti dedektörü web sitesini ziyaret edin.
Adım 2: Arama kutusuna WhatsApp yazın ve arayın.
Adım 3: Şimdi mevcut sonuçlardan WhatsApp'ı seçin.

Read-Receipts-Not-Working-on-WhatsApp-2.jpg

Adım 4: Burada grafikteki ani yükselişi kontrol etmeniz gerekecek. Büyük bir artış, birçok kullanıcının bir hatayla karşılaştığı anlamına gelir ve hata büyük ihtimalle kapalıdır.
Adım 5: Arızalıysa birkaç saat bekleyin, çünkü WhatsApp'ın sorunu çözmesi biraz zaman alabilir.
 
Etiketler
whatsapp çalışmayan okundu bilgileri whatsapp çalışmayan okundu bilgileri nasıl düzeltilir ios whatsapp çalışmayan okundu bilgilerini düzeltme
Üst Alt