Nasıl Yapılır? Windows işletim sisteminde SSD Donanım Yazılımını Nasıl Yükseltirsiniz?

1000060945.jpg

SSD Model Numarası Nasıl Kontrol Edilir?

İlk ve bariz adım, bir SSD'niz olup olmadığını bulmaktır. Varsa, hangi üreticiden? Bunların hepsini zaten biliyorsanız, bu bölümü atlayın. Bilmiyorsanız, SSD'nizin model numarasını kolayca nasıl kontrol edebileceğinizi burada bulabilirsiniz.

Adım 1 : Windows PC'nizde, Ayarlar'ı açmak için Windows + I tuşlarına birlikte basın . Burada, sol kenar çubuğundan Sistem'i seçin ve ardından Depolama'ya tıklayın.

1741590674553.jpeg

Adım 2 : Şimdi aşağı kaydırın ve ' Gelişmiş depolama ayarları'na tıklayın . Seçenekler listesinde ' Diskler ve birimler'e tıklayın.

1741590719208.jpeg

Adım 3 : Bu size PC'nizdeki disklerin bir listesini ve üzerinde oluşturulan bölümleri gösterecektir. Diskin yanındaki (bölümdeki değil) Özellikler'e tıklamanız yeterlidir.
1741590749752.jpeg

Adım 4
: Artık yüklü sürücü hakkında çeşitli bilgileri görebilmeniz gerekir. SSD mi yoksa HDD mi olduğunu görmek için Medya'nın yanında türünü görebilirsiniz. Ayrıca, Model numarası ve/veya seri numarası bu sayfada belirtilecektir.

1741590788528.jpeg

SSD'nizin Donanım Yazılımını Nasıl Yükseltirsiniz?

Bilgisayarınızda çalışan SSD'nin üreticisini öğrendikten sonra, işleri yoluna koymak daha kolaydır. Intel, Samsung, Kingston veya OCZ olsun her SSD üreticisinin, aygıt yazılımını yükseltme seçeneği olan bir tür yardımcı programı vardır. İşte farklı üreticilerin SSD aygıt yazılımı güncelleme araçlarından bazılarının bağlantısı:
Alternatif olarak, sürücünüz için en son aygıt yazılımını bulmak için basit bir web araması yapabilirsiniz. Bunun için gibi üçüncü taraf bir aracı da deneyebilirsiniz , ancak yalnızca son çare olarak.

Aracı indirdikten sonra, aracın içindeki talimatlar oldukça basittir. Aracın en son aygıt yazılımını bulmasına izin verin ve otomatik olarak güncelleyecektir. İşlem tamamlandığında, araç bilgisayarınızı yeniden başlatmanızı isteyecektir. Bundan sonra, SSD'niz en son sürüme güncellenmiş olmalıdır.

1741590852788.png

Etiketler
ssd donanım yazılımını nasıl yükseltilir windows ssd donanım yazılımı windows ssd donanım yazılımını yükseltme
Üst Alt