Haber Zelenski'den Rusya ile çatışmaların şiddetli bir şekilde devam ettiği Bakhmut cephesine ziyaret

Zelenski'den Rusya ile çatışmaların şiddetli bir şekilde devam ettiği Bakhmut cephesine ziyaret

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya ve ülkesi arasında yoğun çatışmaların sürdüğü Bakhmut cephesini ziyaret etti. Ukrayna'nın doğudaki 'son kalesi' olarak dikkat çeken Bakhmut'u ele geçirmek Rusya için kritik bir öneme sahip.

pYsW_51MNkmN98MSMhpYaw.jpg

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Ukrayna'nın Donetsk bölgesindeki Bakhmut cephesini ziyaret etti.
gDUQGiGW9USmolDgIXpX0A.jpg

Zelenski, Telegram hesabından yaptığı paylaşımında, ülkesinin Donetsk bölgesindeki Bahmut yönünde ön cephedeki Ukraynalı askerlerle bir araya geldiğini belirtti.
PVCm1IGGhkuZqMuXWJQt_A.jpg

Ön cephedeki askerlere "devlet nişanı" takdim ettiğini aktaran Zelenski, "Bugün burada bulunmaktan ve kahramanlarımızı ödüllendirmekten onur duyuyorum." ifadesini kullandı.
6Ypb_77bl0-inf9R5SWgNg.jpg

Başkan Zelenski, Bahmut'u 20 Aralık 2022'de ziyaret etmişti.
55uGykVvY0SbxXB9aBKB2A.jpg

Ukrayna ile Rusya arasındaki çatışmalar, son haftalarda Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk bölgesindeki Bakhmut kenti çevresinde yoğunlaştı. Bakhmut'un birkaç kilometre kuzeyinde, Rus kuvvetlerinin ve Wagner Grubu paramiliter örgütüne ait paralı askerlerin dikkatlerini odakladığı daha küçük bir kasaba olan Soledar var.
6JGIDQWuMEq1E0MFEwr_OA.jpg

ABD' için askeri stratejist olarak görev yapan Tümgeneral Mick Ryan, Rusya'nın birliklerini stratejik olarak büyük bir öneme sahip olan Bakhmut'u ele geçirme isteğinin, burasının Ukrayna ordusunun güçlü olduğu bir yer olmasından ileri geldiğini açıkladı.
C2gZKga01UWt8BXo1g4weQ.jpg

Buna göre Rusya, Donbas'ta sekiz yıldır savunma hattında bulunan deneyimli Ukrayna askerlerini yıpratabilirse savaşta ilerlemesi daha kolay olacak.
j9OHqKBahkaP288QLadakA.jpg

Bakhmut, ayrıca Ukrayna'nın doğusundaki son kale olarak büyük bir önem taşıyor.
mqAWHTmBYUCnAZ8T-3nJOA.jpg

EL7TCWDTgkm7nBvk_8Egow.jpg

aOlC3YSf_USVe1rIkExl2w.jpg

bJl5UUoYEEavcHMAF55PBw.jpg


 
Üst Alt