Günümüzde akıllı telefonlar yalnızca arama ve mesajlarla ilgilenmek için kullanılan cihazlardan daha fazlasıdır. Neredeyse PC'lerle eşdeğerdirler. E-posta göndermekten elektronik tablonuzu oluşturmaya ve resimleri düzenlemeye kadar akıllı telefonlar çok şey yapmanıza olanak tanır. Ancak büyük bir kusurları vardır: Android telefonlar dosyaları ve fotoğrafları varsayılan olarak Google Drive'a yedeklemez ve senkronize etmez.
Fotoğraflarınız ve videolarınız bir süre önce Google Fotoğraflar aracılığıyla Google Drive'a senkronize edilmiş olabilir. Haziran 2019'da Google, Drive ve Fotoğraflar arasında dosya senkronizasyonu sürecini durdurmaya karar verdi .
Peki, işinizi nasıl halledersiniz? Biz Guiding Tech'te Android telefonunuz ve Google Drive arasında dosyaları ve fotoğrafları senkronize etmenin bir yolunu bulduk. Ve iyi haber şu ki, bu sadece fotoğraflar değil, herhangi bir dosya.
Açıkçası, üçüncü taraf bir uygulamanın yardımına ihtiyacımız olacak. Bizim durumumuzda, söz konusu uygulama uygun bir şekilde FolderSync olarak adlandırılıyor.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Bir sürü özelliği olan basit bir uygulama. İki yönlü senkronizasyondan haftalık senkronizasyona kadar, birçok farklı seçenekle oynamanıza olanak tanır.
Android ve Google Drive Arasında Otomatik Senkronizasyon Nasıl Kurulur?
Adım 1: Açıkçası, ilk adım Google Hesabınızı bağlamayı ve kurmayı içerir. Uygulama indirildikten ve tüm izinler verildikten sonra Hesaplar'a dokunun.Daha sonra açılan listeden Google Drive'ı seçin.
Adım 2 : Sonra, hesaba bir isim vermeniz gerekiyor. Benim durumumda, ismimin kısa bir biçimini kullanmayı seçtim.
İsmi ayarladıktan sonra, Kimlik Doğrula'ya dokunun ve uygulama sizi izinler için Google Hesapları sayfasına götürecektir. Sonra, İzin Ver'e tıklayın ve otomatik senkronizasyona giden ilk adım tamamlanır. Hesap bağlanıp bağlandıktan sonra bunu Hesaplar sekmesi altında göreceksiniz.
Klasör Senkronizasyonu Nasıl Kurulur?
Adım 1: FolderSync'i kurduğunuzda, senkronize etmek istediğiniz klasörleri seçmeniz gerekir. Tek yapmanız gereken klasörleri seçmek ve hepsi bu kadar.Bunu yapmak için Folderpairs'e dokunun ve bir sonraki sayfada bağlı hesabı göreceksiniz. Ancak ondan önce Sync'e bir isim vermeniz gerekecek.
Sonra, Senkronizasyon türüne dokunun ve senkronizasyon türlerinden birini seçin. Varsayılan olarak, Yerel klasör, Uzak klasör veya İki yönlü arasından seçim yapabilirsiniz.
Android telefonunuzdaki dosyaların Google Drive'da olmasını istiyorsanız Uzak klasöre seçeneğini seçin.
Adım 3: Şimdi, mobil cihazınızdaki verilerin gideceği yolu seçmek için Uzak Klasör'ün altındaki boşluğa dokunun.
Bunu yaptıktan sonra, telefonunuzdan senkronize etmek istediğiniz klasörleri seçmek için Yerel klasör altındaki alana dokunun.
Tek yapmanız gereken klasörlere uzun süre dokunarak seçmek ve işiniz bittiğinde Kaydet'e dokunmak.
Kaydet'e tıklayın ve işte bu kadar. Tebrikler, senkronizasyon başladı.
Senkronizasyon Ayarlarını Planlama ve Düzenleme
Yukarıda belirttiğimiz gibi, FolderSync bir sürü özellik ile birlikte gelir. Örneğin, bağlantı türünü veya senkronizasyonun ne zaman çalışması gerektiğini ve diğer birçok şeyi ayarlayabilirsiniz.Bağlantı türünü ayarlamak için Bağlantı sekmesini görene kadar aşağı kaydırın ve Wi-Fi Kullan anahtarını değiştirin.
Ayrıca, uygulamayı Wi-Fi'yi otomatik olarak açacak şekilde de ayarlayabilirsiniz . Bunun için SSID'leri girmeniz gerekecektir. Bunun dışında, dolaşımdayken senkronizasyonu başlatabilir ve hatta senkronizasyonu zamanlayabilirsiniz. Varsayılan senkronizasyon aralığı 5 dakikadır ve bir aya kadar çıkabilir. Ancak, denemek isterseniz, Gelişmiş'e dokunun ve özel bir gün ve tarih ayarlayın.
İlginçtir ki, bildirimleri de özelleştirebilirsiniz. En çok sevdiğim ayar 'Senkronizasyonda bildirimi göster' seçeneğidir.
Yukarıdakilere benzer şekilde, FolderSync'te deneyebileceğiniz bir sürü ayar var.
Senkronizasyon Durumu
Ayrıca, Senkronizasyon Durumu seçeneği üzerinden senkronizasyonun durumunu kontrol edebilirsiniz. Sadece üzerine dokunun ve her şey görüntülenecektir.Alternatifler : Google Drive için Autosync
Telefonunuzun içeriklerini Google Drive ile senkronize etmenize olanak tanıyan FolderSync dışında birkaç seçenek daha var. Ancak seçenekler biraz sınırlı.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ücretsiz sürüm bir klasörü senkronize etmenize izin verir. Ayrıca özelleştirme seçenekleri de sınırlıdır ve kurallar ve filtreler ekleme özgürlüğünüz olmaz. Ancak işleri basit tutmayı seviyorsanız bu uygulamayı deneyebilirsiniz.