Otomatik uygulama güncellemeleri, favori uygulamalarınızın her zaman güncel ve hatasız olmasını sağlar. Ayrıca en yeni özelliklerin keyfini çıkarırsınız. Ancak telefon uygulamalarınızın otomatik olarak güncellenmesine izin vermek, önemli miktarda hücresel veri tüketmeleri anlamına gelir. Bu, gerçekten ihtiyacınız olduğunda daha az veri alacağınız anlamına gelir.
Neyse ki, uygulamaları manuel olarak güncellemek için Play Store'u açmak istiyorsanız bu otomatik uygulama güncellemelerini kapatabilirsiniz. Android ve iOS'ta otomatik uygulama güncellemelerini nasıl devre dışı bırakacağınız aşağıda açıklanmıştır.
Mobil veriden tasarruf etmek veya başka bir nedenden dolayı otomatik uygulama güncellemelerini devre dışı bırakmaya karar vermiş olabilirsiniz, ancak bu uzun vadede size yardımcı olmayacaktır. Otomatik uygulama güncellemelerini devre dışı bırakmadan önce yeniden düşünmeniz gereken iki neden vardır: deneyim ve güvenlik. Eski ve güncel olmayan uygulamalar, özellikle yeni özellikler kullanıma sunulmaya başladığında telefonunuzla uyumsuz hale gelebilir veya çökebilir. Ayrıca tüm uygulamaları güncel tutmak, bu uygulamalarda herhangi bir güvenlik açığı bulunmadığından emin olmanızı sağlar. Bu nedenle kişisel verilerinizi taşıyan bankalarınızın ve diğer kurumların uygulamalarını daima güncel tutmanız gerekmektedir.OTOMATİK UYGULAMA GÜNCELLEMELERİNİ DEVRE DIŞI BIRAKMANIZ GEREKİR Mİ?
ANDROİD'DE OTOMATİK UYGULAMA GÜNCELLEMELERİ NASIL DEVRE DIŞI BIRAKILIR
Modern Android özellikleri, tüm uygulamalar için veya aynı anda yalnızca birkaç uygulama için otomatik güncellemeleri kapatmanıza olanak tanır. Bu seçenekler Google Play Store uygulamasının içinde gizlidir. Tüm uygulamalar veya birkaçı için otomatik güncellemeleri devre dışı bırakma adımları şunlardır:
Tüm Uygulamalar için Otomatik Uygulama Güncellemelerini Devre Dışı Bırak
Android'in modern özellikleri, tüm uygulamalar için otomatik güncellemeleri aynı anda kapatma esnekliği sağlar. İşte aynısını telefonunuzda yapmak için gereken adımlar.Adım 1: Telefonunuzda Google Play Store uygulamasını açın. Bulmak için uygulama çekmecesindeki arama çubuğunu kullanabilirsiniz.
Adım 2: Sağ üst köşedeki profil resminize dokunun.
Adım 3: Açılan menüden Ayarlar seçeneğini seçin.
Adım 4: Ağ tercihleri açılır menüsüne ve ardından Uygulamaları otomatik güncelle seçeneğine dokunun.
Adım 5: Bir açılır pencere göründüğünde 'Uygulamaları otomatik güncelleme'yi seçin. Ardından Bitti'ye dokunun.
Öte yandan, otomatik uygulama güncellemelerini yalnızca telefonunuzu Wi-Fi'ye bağladığınızda etkinleştirmek istiyorsanız 'Yalnızca Wi-Fi üzerinden' seçeneğini seçin.
Bunu bireysel uygulamalar için yapmak istiyorsanız bir sonraki bölüme geçin.
Bireysel Uygulamalar için Otomatik Uygulama Güncellemelerini Devre Dışı Bırakın
Android'in belirli uygulamaları, özellikle de nadiren kullandığınız uygulamaları otomatik olarak güncellemesine izin vermemek doğaldır. Neyse ki Android, bireysel uygulamalar için otomatik uygulama güncellemelerini devre dışı bırakmanıza da olanak tanıyor. İşte nasıl:Adım 1: Telefonunuzdaki Uygulama Çekmecesini açın ve Google Play Store'u başlatın. Bunu Uygulama Çekmecesinde de arayabilirsiniz.
Adım 2: Sağ üst köşede bulunan profil resminize dokunun.
Adım 3: Görünen menüden Uygulamaları ve cihazı yönet'i seçin.
Adım 4: Şimdi Android telefonunuzda veya tabletinizde yüklü olan tüm uygulamaları görmek için Yönet sekmesine dokunun.
Adım 6: Şimdi dikey üç noktalı menüye dokunun ve Otomatik güncellemeyi etkinleştir yazan seçeneğin işaretini kaldırın.