Nasıl Yapılır? İPhone Kurtarma Moduna Nasıl Girilir ve Çıkılır?

  • Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 416

CaN

admin
Mesajlar
1,525
Tepkime
4,765
Puanları
113
Konum
Türkiye
iPhone-Recover-Mode.jpg
Kurtarma Modu, iPhone'un kullanıcıların cihazlarını geri yüklemelerine olanak tanıyan kullanışlı bir özelliğidir. Ancak iPhone'da kurtarma moduna erişmek zor olabilir. Bunun nedeni, özelliğin yazılımda mevcut olmamasıdır; daha ziyade sistemin bir parçasıdır ve ayarlar veya uygulama yoluyla erişilemez. Bu kılavuzda, bir iPhone'u Kurtarma Moduna nasıl geçireceğiniz ve Kurtarma Modundan nasıl çıkacağınıza ilişkin adımlarda size yol göstereceğim.

Kilit ekranı şifrenizi unuttuğunuzda kurtarma modu kullanışlı olur. Kurtarma modunu kullanarak iPhone'unuzu silebilir ve yeniden kurabilirsiniz. Evet, verilerinizi geri almak için iCloud'da bir yedeklemeye veya yerel bir yedeklemeye ihtiyacınız olacak .

Kendinizi burada bulursanız büyük ihtimalle kilit ekranı şifrenizi unutmuşsunuzdur. Ayarlar'a erişmeden bir iPhone'u silme seçeneğinin yanı sıra, Kurtarma Modu ortalama bir kullanıcı için özellikle kullanışlı görünmeyebilir. Neyse ki Kurtarma Moduna erişim oldukça kolaydır. İhtiyacınız olan tek şey tek seferlik bir rehber, o yüzden başlayalım.

iPhone'u Kurtarma Moduna Nasıl Geçiririm​

Kurtarma moduna girme işlemi cihaza göre değişir. Çoğu yeni iPhone için durum aynıdır ancak eski nesil iPhone'lar için süreç biraz farklıdır. Merak etmeyin, burada tüm iPhone'lar için yöntemi paylaşacağım.

Gereksinimler:
  • Bir Mac veya Windows PC'ye ihtiyacınız olacak (Windows 10 veya daha yenisi)
  • iTunes yüklü (Windows PC durumunda)
  • iPhone kablosu

iPhone 8 ve Daha Yenisi için:​

  1. iPhone'unuzu PC'nize veya Mac'inize bağlayın. iPhone'da bir istem görürseniz Güven'i seçin.
  2. Güç kaydırıcısı görünene kadar Yan ve Sesi Kısma tuşunu birlikte basılı tutun.iPhone-Recovery-Mode-5.jpg
  3. iPhone'unuzu kapatmak için kaydırıcıyı kullanın.
  4. iPhone kapalıyken Yan tuşu basılı tutun.
  5. Kurtarma Modu ekranını görene kadar Yan düğmeyi basılı tutmaya devam edin . Kurtarma ekranı kabloyu ve dizüstü bilgisayarı gösteren ekrandır.
iPhone sisteme önyükleme yaparsa işlemi tam olarak belirtildiği gibi tekrar denemeniz gerekir. Bu şekilde iPhone 8 ve Daha Yeni Modellerde Kurtarma Moduna kolayca girebilirsiniz.

iPhone 6 ve iPhone 7 Modelleri için:​

  • Kablosunu kullanarak iPhone 6 veya 7'nizi Mac veya PC'ye bağlayın. Yetkilendirme isterse Güven'e dokunun .
  • Gücü kapatma kaydırıcısını açmak için Yan düğmeyi basılı tutun.
iPhone-Recovery-Mode-4.jpg
  • iPhone'unuzu kapatmak için kaydırıcıyı kullanın.
  • Şimdi Kurtarma ekranını görene kadar Sesi kısma düğmesini basılı tutun . iPhone 6'nız varsa iPhone'unuzu kapattıktan sonra bir sonraki yöntemi izleyin.
Gördüğünüz gibi ilk yöntemdeki tek değişiklik, iPhone Kurtarma moduna girmek için kullanmamız gereken düğmelerdir.

iPhone SE (1. nesil), iPhone 5s ve Üzeri için:​

iPhone 6s sahibiyseniz yukarıdaki yöntemi kullanarak kapatın ve ardından bu yöntemi izleyin. Eski iPhone modellerinin üst kısmında cihazı kapatmak için kullanılan bir düğme bulunur. Dolayısıyla adımlar iPhone 6s, iPhone SE 1. nesil, iPhone 5s ve önceki modeller için biraz farklıdır.
  1. Öncelikle iPhone'unuzu kabloyu kullanarak PC'nize veya Mac'inize bağlayın.
  2. iPhone'unuzdaki Üst düğmeyi basılı tutun . Ardından iPhone'unuzu kapatmak için kaydırıcıyı kullanın.iPhone-Recovery-Mode-2.jpg
  3. İPhone'unuz kapatıldığında, kurtarma ekranını görene kadar Ana Sayfa düğmesini basılı tutun.iPhone-Recovery-Mode-1.jpg
  4. Kurtarma modunda değil de Sistem'de önyükleme yapıyorsa, 1. Adımdan itibaren tekrar denemeniz gerekir.

İşte iPhone'unuzda Kurtarma Moduna bu şekilde girebilirsiniz. Kurtarma moduna başlattıktan sonra, yeni bir kurulum için iPhone'unuzu silmek üzere Finder'ı veya iTunes'u kullanabilirsiniz. Daha önce de belirtildiği gibi Kilit ekranı şifrenizi unutmanız durumunda bunu kullanabilirsiniz. Yedeklemeniz ve iCloud kimliğiniz varsa, iPhone'unuzu sildikten sonra işler oldukça kolay olacaktır.

iPhone Kurtarma Modundan Nasıl Çıkılır?​

İPhone'unuzu kurtarma modunda geri yüklediğinizde, iPhone otomatik olarak sistemde yeniden başlatılacaktır. Ancak fikrinizi değiştirdiyseniz ve kurtarma modundan tekrar önyükleme yapmak istiyorsanız iPhone Kurtarma Modundan kolayca çıkabilirsiniz.

Kurtarma Modundan çıkmak için kabloyu çıkarın ve ardından Yan düğmeyi basılı tutun ve Apple logosunu görene kadar bekleyin. Logo göründüğünde düğmeyi bırakıp iPhone'un sisteme başlamasını bekleyebilirsiniz.
 
Etiketler
i̇phone kurtarma modu i̇phone kurtarma moduna nasıl girilir i̇phone kurtarma modundan nasıl çıkılır
Üst Alt