Nasıl Yapılır? Wild KSU (KernelSU) ile Android Root Nasıl Yapılır? Adım Adım Güncel Rehber

• Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 153
    💬 Bu Konuya 1 cevap yazıldı.

CaN

🛡 Kurucu
☢️ Moderatör
✅️ Premium
1000196077.webp

Bu kılavuzda, Wild KSU aracılığıyla cihazınızı rootlamanın çeşitli yöntemlerini göstereceğiz. KernelSU Next, en popüler çekirdek tabanlı rootlama yöntemlerinden biridir. Çekirdek modunda çalışır ve kullanıcı alanı uygulamalarına doğrudan çekirdek alanında root izni verir. Wild KSU, bu KSU Next'in (ki bu da KernelSU'nun bir çatalıdır ) bir çatalıdır ve aynı davranışı taklit ederken aynı zamanda birkaç ek özellik de ekler.

KSU'ya benzer şekilde, Wild KSU da iki şekilde çalışır: KernelSU tarafından sağlanan Genel Çekirdek Görüntüsü (GKI) ve orijinal çekirdeği değiştirmeyen Yüklenebilir Çekirdek Modülü (LKM). Root işlemi söz konusu olduğunda, her birinin kendi avantajları ve dezavantajları olan üç farklı yöntem mevcuttur. Bu kılavuzda, bunların her birini ayrıntılı olarak inceleyeceğiz. Öyleyse, daha fazla uzatmadan başlayalım.

Wild KSU ile Android'i Rootlama Nasıl Yapılır?​

1000196080.webp

》Özel Çekirdek Kullanımı

Avantaj: Oldukça kolay bir root yöntemi. Sadece çekirdeği yükleyin ve hazırsınız.
Dezavantaj: Birçok cihazda Wild KSU tarafından desteklenen özel bir çekirdek bulunmuyor.

》Kurtarma Yoluyla

Avantaj: İki yaklaşımdan daha kolay ve kısa olanı. Sadece kurtarma modu üzerinden çekirdek ZIP dosyasını yüklemeniz gerekiyor.
Dezavantaj: Her cihazda özel bir kurtarma modu bulunmayabilir.

● Öncelikle Wild KSU APK dosyasını indirin ve cihazınıza aktarın.
● Ardından, Wild KSU'yu destekleyen bir çekirdek indirin ve cihazınıza aktarın.
● Şimdi cihazınıza özel bir kurtarma yazılımı yükleyin.
● Ardından aşağıdaki komutu kullanarak cihazınızı kurtarma moduna alın:

adb reboot recovery //İşletim sisteminden
fastboot reboot recovery //Fastboot modundan

● Şimdi Yükle'ye gidin, özel çekirdeği seçin ve yükleyin.

1000196084.webp

● Ardından Yeniden Başlat > Sistem seçeneğine giderek işletim sistemine önyükleme yapın.
● Şimdi Wild KSU'yu başlatın. Durumunun Çalışıyor olarak görünmesi gerekir.

1000196087.webp

Kurtarma Olmadan​

Avantaj: Özel bir kurtarma işlemine ihtiyaç duymadığı için birçok cihazda uygulanabilir.
Dezavantaj: Oldukça uzun bir yöntem.

● Öncelikle, tercih ettiğiniz herhangi bir yöntemle [ Magisk / KernelSU / APatch ] cihazınızı rootlayın.
● Ardından Wild KSU'yu cihazınıza indirip kurun.
Not: KernelSU/APatch kullanıyorsanız, onu başlatın, Süper Kullanıcı'ya gidin ve Wild KSU'nun yanındaki seçeneği etkinleştirin.
● Şimdi Wild KSU'yu başlatın ve Magisk kullanıcıları bir uyarı alacak, Grant'e dokunun.
● Ardından, Çalışma > GKI sekmesine gidin > Flash AnyKernel3'ü seçin.

1000196227.webp

● Şimdi kernel.zip dosyasını seçin ve İleri'ye tıklayın. Yükleme işlemi başlayacaktır. İşlem tamamlandıktan sonra cihazınızı yeniden başlatın.
● Ardından Wild KSU uygulamasını başlatın. İşte bu kadar. Özel çekirdeğiniz aracılığıyla root erişimini elde ettiniz.

Özel Çekirdek Olmadan​

Avantaj: Tüm Android cihazlarda uygulanabilen evrensel bir yöntem.
Dezavantaj: Çok uzun ve zaman alıcı.

1. ADIM : Android SDK Platform Araçlarını Yükleyin​

1000196229.webp

Öncelikle, bilgisayarınıza Android SDK Platform Tools'u kurmanız gerekecek . Bu, Google tarafından sağlanan resmi ADB ve Fastboot ikili dosyasıdır ve önerilen tek dosyadır. Bu nedenle, dosyayı indirin ve bilgisayarınızda uygun bir yere çıkarın. Bu işlem size, bu kılavuz boyunca kullanılacak olan platform-tools klasörünü verecektir.

2. ADIM : USB Hata Ayıklamayı ve OEM Kilidini Açmayı Etkinleştirin​

Sonraki adımda, cihazınızda USB Hata Ayıklama ve OEM Kilidini Açma özelliklerini etkinleştirmeniz gerekecek. İlki, cihazınızın ADB modunda bilgisayar tarafından tanınmasını sağlayacaktır. Bu da cihazınızı Fastboot Moduna başlatmanıza olanak tanıyacaktır. Öte yandan, OEM Kilidini Açma, bootloader kilidini açma işlemini gerçekleştirmek için gereklidir.

1000196231.webp

Öncelikle Ayarlar > Telefon Hakkında > Yapı Numarasına 7 kez dokunun > Ayarlara geri dönün > Sistem > Gelişmiş > Geliştirici Seçenekleri > USB Hata Ayıklama ve OEM Kilidini Açmayı etkinleştirin.

3. ADIM : Önyükleyici Kilidini Açın​

Sonraki adımda, cihazın bootloader kilidini açmanız gerekecek. Bunu yapmanın cihazınızdaki tüm verileri sileceğini ve garanti kapsamını da geçersiz kılabileceğini unutmayın. Eğer bu sizin için sorun değilse, lütfen herhangi bir Android cihazda bootloader kilidini nasıl açacağınızla ilgili ayrıntılı kılavuzumuza bakın. Forumda arama yapabilirsiniz.

1000196233.webp

4. ADIM : Stock Boot/Init_Boot dosyasını çıkarın.​

Cihazınız kutudan Android 12 veya daha eski bir sürümle çıktıysa, boot.img dosyasını kullanmanız ve Wild KSU aracılığıyla yamalayıp yüklemeniz gerekecektir. Öte yandan, cihaz Android 13 veya daha yüksek bir sürümle geliyorsa, init_boot.img dosyasını kullanmalısınız. Bu iki yöntem de bu kılavuzda açıklanmıştır.
》 NOT : Bu kuralın birkaç istisnası var, en belirgin olanları Poco F5 ve Nothing Phone 2. Her iki cihaz da Android 13 ile piyasaya sürülmüş olsa da, root işlemi için yine de boot.img dosyasını kullanmanız gerekecek.
● Öncelikle, cihazınız için orijinal fabrika yazılımını (firmware) indirin.
● Cihazınızda yüklü olan sürümle aynı sürümü indirdiğinizden emin olun. Bunu kontrol etmek için Ayarlar > Telefon Hakkında > Yapı Numarası bölümüne gidin.
● İndirdikten sonra, dosyayı bilgisayarınızda uygun bir yere çıkarın.
● Pixel cihazlar için, WinZIP/WinRAR kullanarak aygıt yazılımını çıkarabilir ve Images klasöründen boot.img/init_boot dosyasını alabilirsiniz.

1000196235.webp

● Benzer şekilde, Xiaomi için Fastboot ROM'unu indirin ve TGZ ile TAR klasörlerini çıkararak Images klasörüne ulaşın; buradan boot/init_boot dosyasını bulabilirsiniz.
● Ancak, diğer OEM'ler için durum biraz farklıdır. Bu nedenle, cihazınız için orijinal boot/init_boot dosyasını aşağıdaki bağlantılardan çıkarmak için cihazınıza özel kılavuzlara bakın:

1000196237.webp

● Firmware dosyasını çıkardıktan sonra, cihazınızda Android 12 veya daha eski bir sürüm yüklüyse boot.img dosyasını, cihazınızda Android 13 veya daha yüksek bir sürüm yüklüyse init_boot.img dosyasını kopyalayıp cihazınıza aktarın.

5 ADIM : Wild KSU aracılığıyla Boot/Init_boot'u yamalayın.​

NOT : Wild KSU aracılığıyla boot.img veya init_boot'u yamalama adımları aynıdır.

● Öncelikle, en son Wild KSU uygulamasını cihazınıza indirip kurun.
● Ardından uygulamayı başlatın ve Yüklenmemiş > LKM Onarım/Kurulum seçeneğine dokunun.
● Yama uygulanması gereken imajı seçin > orijinal boot.img/init_boot.img dosyasını seçin.

1000196239.webp

● boot.img/init_boot.img dosyası artık yamalanacak ve cihazınızdaki İndirilenler klasörüne yerleştirilecektir.
● Yama uygulanmış bu boot/init_boot dosyasını bilgisayarınızdaki platform-tools klasörüne aktarın.
● Ayrıca, dosyanın adını wildksu_patched olarak değiştirin. Artık bu dosyayı kullanarak Wild KSU ile Android cihazınızı rootlayacağız.

6 ADIM : Hızlı Önyükleme Moduna Geçin​

● Şimdi cihazınızı USB kablosuyla bilgisayara bağlayın. USB Hata Ayıklama özelliğinin etkinleştirildiğinden emin olun.
● Ardından platform-tools klasörüne gidin, adres çubuğuna CMD yazın ve Enter tuşuna basın. Bu, Komut İstemi'ni başlatacaktır.

1000196241.webp

● Cihazınızı Fastboot Moduna geçirmek için CMD penceresine aşağıdaki komutu yazın.
adb reboot bootloader

1000196243.webp

● Fastboot bağlantısını doğrulamak için aşağıdaki komutu yazın; bu şekilde cihaz kimliğini (ID) geri almalısınız.
fastboot devices

7. ADIM : Yama uygulanmış Boot/Init_Boot dosyasını yükleyin​

● Eğer boot.img dosyasını yamaladıysanız, aşağıdaki komutu kullanın.
Kod:
fastboot flash boot wildksu_patched.img
1000196245.webp

● Eğer init_boot'u yamaladıysanız, aşağıdaki komutu kullanın:
fastboot flash init_boot wildksu_patched.img

● Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra, işletim sistemine önyükleme yapmak için aşağıdaki komutu kullanın:
fastboot reboot

Wild KSU ile Root Kaldırma Nasıl Yapılır?​

● Wild KSU'yu başlatın, Modüller bölümüne gidin ve tüm modülleri kaldırın.
● Ardından Ayarlar > Kaldır > Kalıcı Olarak Kaldır > Tamam adımlarını izleyin.
● Onay isteminde Tamam'a dokunun ve ardından cihazı yeniden başlatın.

1000196247.webp

İşte bu kadar. Android cihazınızı Wild KSU ile rootlamanın adımları bunlar. Yukarıda belirtilen adımlarla ilgili herhangi bir sorunuz varsa, yorumlarda bize bildirin. En kısa sürede size bir çözüm sunacağız.

Ekli dosyalar

← Önceki Konu

Nasıl Yapılır?  Rootlu Telefonda Google ve Microsoft Authenticator Çalıştırma Rehberi - Güncel Yöntem

• CaN
  • Cevaplar: 1
Sonraki Konu →

Nasıl Yapılır?  OnePlus Telefonlara OxygenOS Yükleme Rehberi (Kolay ve Hızlı Anlatım)

• CaN
  • Cevaplar: 1
Mükemmel anlatım, güncel bir kaynağa ihtiyacımız vardı! Xiaomi ve Poco tayfası için ufak bir ekleme/tavsiye yapayım: Wild KSU'yu kurmadan önce kendi sürümünüze ait orijinal boot.img yedeğinizi mutlaka bilgisayarınızda bir köşede tutun. Olur da yanlış bir modül kurarsanız veya cihaz bootloop'a düşerse Fastboot üzerinden hayat kurtarıyor. Emeğine sağlık hocam.

• Beğen
Tepkiler: CaN
  • Etiketler Etiketler
    android root yetkisi kazanma yöntemleri android telefonlarda güncel root rehberi kernelsu kullanarak android root erişimi alma magisk alternatifi wild ksu kurulumu wild ksu ile android root nasıl yapılır
  • Geri
    Üst Alt